Podkłady

Hean Praline, Revitalizing Caviar Extract Foundation Podkład rewitalizujący z wyciągiem z kawioru

• 4 sierpnia 2022 o 14:22
    ciężko powiedzieć
    Podkład dostałam w prezencie i bardzo mnie to ucieszyło, gdyż lubię produkty Hean. Podkład ma eleganckie opakowanie i wygodną w użyciu pompkę. Konsystencja jest miła w dotyku i dobrze rozprowadza się na skórze. Podkład ma idealny kolor i dobrze wchodzi w skórę nie podkreślając jej niedoskonałości. Na plus można zaliczyć również to, że produkt jest bardzo wydajny. Niestety ma dla mnie jeden duży minus - krótko trzyma się na twarzy. Tak naprawdę jeśli nakładam go do pracy, to po powrocie nie ma go już na twarzy - czyli trzyma się tak do 8h. Dla mnie to jest trochę za krótko. Potrzebuję produktów, które są wstanie od rana do wieczora wytrzymać na twarzy.
  • 20 marca 2021 o 5:42
    Pralinkowy zawrót głowy
    Nazwa podkładu (szata graficzna zresztą też) zdają się sugerować , że jest to produkt poniekąd luksusowy, a ze względu na działanie - idealny dla dojrzałych kobiet (mam 44 lata). Hm...Nie jest to produkt luksusowy, na pewno nie rewitalizuje, ale nie jest też najgorszy. Zresztą po traumie związanej z testowanym podkładem NYX, który pięknie podkreślał mi wszystkie zmarszczki, patrzę nieco bardziej łaskawym okiem na każdy podkład, który mi takiego kuku nie zrobi. Ten nie robi, musze to przyznać. Zdecydowałam się mu zatem - choć do ideału sporo mu brakuje - dać aż cztery gwiazdki. Ale po kolei. Szata graficzna jest w moim odczuciu przepiękna, godna podkładów z wyższej półki cenowej. Szklana buteleczka z nieścieralnymi napisami prezentuje się naprawdę elegancko. Zapach jest z gatunku tych jadalnych, określiłabym go jako pralinkowo - krówkowy. Mnie osobiście takie aromaty w kosmetykach bardzo odpowiadają. Mam odcień 901 (Naturalny). Używałam go zarówno solo jak i w połączeniu z pudrem. Wcześniej zawsze nakładałam bazę. Używany solo niestety nie sprawdza się, szybko bowiem ściera się i schodzi z twarzy. Jednak w połączeniu z pudrem nie jest zły. Daje subtelne krycie (fanki mocno kryjących podkładów będą więc zawiedzione) oraz delikatne rozświetlenie. Nie wysusza skóry, powiedziałabym, że wręcz ją nawilża. Nie podkreśla zmarszczek, a po teście podkładu NYX jestem wręcz wyczulona na tym punkcie. Nawet w połączeniu z pudrem nie jest zbyt trwały, bo po kilku godzinach schodzi i wymaga poprawek. Nie tworzy smug na buzi ani efektu maski. Jak pisałam, krycie jest delikatne, ale można je budować, nakładając kolejna warstwę. Efekt nienaturalnie wyglądającej tapety na twarzy na pewno nam nie grozi. Czy polecam? Hm...Na pewno nie każdemu. Nie jest to podkład dla młodych kobiet, które mają problemy z cerą i chciałyby ukryć niedoskonałości. Nie jest to podkład dla perfekcjonistek, którym zależy na trwałym makijażu przez cały dzień. Niemniej u dojrzalszych Wizażanek, którym zależy przede wszystkim na nawilżeniu i rozświetleniu, kosmetyk powinien raczej się sprawdzić. Daję cztery gwiazdki.
    Zalety:
    • szata graficzna
    Wady:
    • nietrwały
  • 12 maja 2020 o 12:59
    Zaskakująco dobry podkład
    Omijałam ten podkład ze względu na niezbyt przychylne recenzje i zarzucaną mu kiepską trwałość. Przypomniałam sobie o nim jakiś czas temu i tak bardzo mnie przyciągnęła ta jego pralinowa, rewitalizująca otoczka i przepiękna szata graficzna, że się ostatecznie ugięłam i go kupiłam. Krótko o mojej buzi: tłusta, odwodniona, z pierwszymi zmarszczkami, rozszerzonymi porami, z trądzikiem na żuchwie, wymagająca mocnego nawilżenia. Od podkładu oczekuję naturalnego wyglądu, ale przyzwoitego krycia, bardzo dobrej trwałości(warunek absolutnie konieczny, za ciastkujące się i ścierające brzydactwa dziękujemy) i tego, aby choć trochę radził sobie z moim przetłuszczaniem. Pralinka ma konsystencję płynną, jest leciutka jak piórko i słodko pachnie, choć moim zdaniem jest to bardziej aromat delikatnie kokosowy(podobny zapach ma seria Bielendy - Manuka Honey). Nakładana gąbeczką ładnie się rozprowadza, nie tworzy smug. Krycie jest małe, ale można je zbudować do średniego, osobiście nakładałam go od razu w dużej ilości, nie bawiąc się w nakładanie warstwowe - ze względu na swoją delikatną formułę prawdopodobieństwo zrobienia sobie nim efektu maski jest raczej znikome. Wykończenie ma tłustawe, nie zastyga, więc warto porządnie utrwalić go pudrem. Wtedy skóra wygląda naprawdę pięknie, jest optycznie zadbana, promienna, odmłodzona i nieco wygładzona. U mnie trzyma się praktycznie bez zarzutu cały dzień, ze dwa razy muszę się przypudrować, ale poza tym bajka. Nie wbija się bez litości w zmarszczki mimiczne jak tylko skóra się odrobinę przetłuści, robi to w ciągu dnia powoli, wraz z naszą mimiką(a i tak bardzo delikatnie), więc mamy czas na spokojne skontrolowanie tego. Nie waży się, ani nie rozwarstwia. Po demakijażu i umyciu buzi skóra nie jest sucha, ani jakkolwiek podrażniona. Czy rewitalizuje? W jakimś stopniu na pewno, chociaż patrząc na skład stawiam raczej na zatrzymanie wody w naskórku i w jakimś stopniu nawilżanie. Mi to odpowiada, nie czuję żadnego dyskomfortu na buzi, jest ona gładka i miła w dotyku. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że potrafi czasem podkreślić suche skórki. Poza tym - jest to bardzo przyjemny, niedrogi podkład. U mnie bardzo trwały, ale ze względu na jego formułę wiem, że to nie u wszystkich zda egzamin. Natomiast jeśli ktoś oczekuje matu i dużego krycia, niech celuje w inny. Tego producent nie obiecywał, nie wskazuje też na to jego nazwa, nie wiem więc skąd niektóre negatywne opinie w tym akurat kontekście. Ja bardzo polecam dać mu szansę, miło mnie zaskoczył i lubię go używać. :)
  • 26 kwietnia 2020 o 13:59
    Porażka
    Kupiłam po wielu dobrych recenzjach na Youtube i niestety klapa. Od pierwszego użycia podkład sprawiał problemy, ciężko go rozprowadzić, marze się po skórze zamiast w nią wtapiać bez względu na to jaka jest metoda aplikacji. Podkreśla pory, wygląda sucho, nienaturalnie, krycie jest średnie. Kolorystyka jest ok, aby go skończyć mieszałam z innymi podkładami, sam w sobie jest słaby.
    Wady:
    • Rozmazuje się na skórze zamiast ładnie nie na niej ułożyć, wtopić
    • Wygląda sucho
    • Słabo kryje
  • 10 lipca 2019 o 22:19
    Mieszane uczucie
    Podkład kupiłam przypadkowo w Drogeriach Polskich. Bardzo lubię te sklepy z kosmetykami ponieważ często ceny są wręcz hurtowe i bardzo często są tam produkty których nie znajdziemy w innych Drogeriach właśnie jak kosmetyki od MARKI HEAN. Marka ta pojawiła się na Polskim rynku już jakiś czas temu ale od niedawna jest coraz częściej słyszalna marka kosmetyków kupowanych przez Polki na osobiście kupiłam kilkakrotnie kosmetyki kolorowe właśnie od HEAN Podkład ten wzięłam do ręki typowo przypadkiem i zagrała moja wola Recenzentki. Musiałam. Go sprawdzić :) :) Podkład Hean, Praline, Revitalizing Caviar Extract Foundation (Podkład rewitalizujący z wyciągiem z kawioru) wzbudził we mnie bardzo mieszane uczucia. Ma wiele plusów które są dla mnie naprawdę istotne w kosmetykach tego typu ale są także w nim minusy których wybaczyć nie potrafię.
    Zalety:
    • muszę o tym wspomnieć chociaż nie ma to aż tak wielkiego znaczenia ale podkład ma świetny zapach, słodki jak krówki (a jestem na diecie więc przynajmniej zapach jest przy mnie
    • ma świetny sklad nie jest wypełniony chemicznymi dodatkami. Ma dość przyjemny sklad
    • Rozswietla skórę.
    • buzia wydaje się po nim zdrowsza, promienna. Nawet po ciężkiej nocy nie widać zmęczenia na twarzy
    • trzeba mu przyznać że jest bardzo wydajny. Niewielka ilość produktu wystarczy
    • ja mam uczucie naciagniecia skóry co uwielbiam
    • nie wysusza, powiedziałabym że wręcz nawilza buzię. Nakładam go bez kremu czego nigdy bym nie zrobiła przy kosmetykach tego typu
    • fajne opakowanie z pompka ułatwia aplikacje oraz nie brudzi
    • nie wpada w bruzdy czy zmarszczki
    • podkład nie uwydatnia porów
    • jest lekki. Typowy fluid na lato. Nie obciaza
    • nie zapaycha
    Wady:
    • jak dla mnie praktycznie nie kryjący, bardziej pasuje mi pod bazę a nie podkład
    • ściera się. Osobiście nie mam go na buzi już po kilku godzinach
    • trzeba naprawdę uważać ponieważ zostaje na ubraniach, okropnie brudzi
    • jak dla mnie ciężko się naklada. Nie wiem jak u innych ale u mnie tak jakby w ogóle się nie wchlanial tylko marzę się po buzi