Wody perfumowane damskie

Bi-es Blossom Orchid EDP

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 maja 2024 o 15:25
    Pikantny i trwały zapach na wieczór
    Perfum kupiłam na internetowej stronie aukcyjnej za niecałe 26 zł. Wzięłam go w ciemno, mając nadzieję że przypadnie mi do gustu z uwagi na moje zmieniające się preferencje zapachowe - mianowicie ostatnio mam fazę na te nieco cięższe kompozycje. Niestety nie do końca jestem zadowolona z wyboru. Zacznę od opakowania, które jest moim zdaniem naprawdę piękne. Zarówno kartonik jak i flakon przyciągają mój wzrok. Flakon jest ciężki, nieprzezroczysty, matowy. Nie wiem z czego jest wykonany (może ceramika?), ale na pewno nie ze szkła. Nalepka również matowa, z grubego papieru. Przypomina akwarelę. Wygląda to bardzo oryginalnie i artystycznie, trochę staromodnie. Sam zapach jest dość ostry, pikantny, orientalny. Zdecydowanie nie słodki. Po jakimś czasie robi się trochę męski. Zapach kojarzy mi się z wejściem do orientalnego ogrodu. Oto, co widzę. Lato, późny wieczór, słońce już prawie zaszło. Niebo czyste i bezchmurne. Wokół panuje cisza przerywana tylko cykaniem świerszczy. Idę wzdłuż wysokiego żywopłotu, kryjącego po drugiej stronie nieznany świat. Lekki wiatr rozwiewa włosy i przynosi zapach orientu. Mijam ciężką, kutą bramę i wchodzę do ogrodu. Uderza mnie różnorodność orientalnych aromatów. Czuję się trochę zagubiona, ale właściwie nie przeszkadza mi to. Potrzebuję chwili dla siebie, z dala od ulicznego gwaru. W tym miejscu mogę się poczuć jakbym była tysiące kilometrów stąd. Perfum jest odpowiedni na wieczór, raczej o każdej porze roku. Dla mnie jednak szczerze mówiąc bardziej pasuje na wiosnę/ lato, mimo że to ciężko zapach. Projekcja z lekkim ogonem. Trwałość bardzo dobra, zapach mocno czuć przez cały dzień, a na ubraniu utrzymuje się nawet 3 dni o nadal całkiem zadowalającej intensywności. W tak niskiej cenie jest to bardzo dobry wynik. Podsumowując, jeśli ktoś lubi ostre, lekko orientalne zapachy to polecam wypróbować tą propozycją od Bi-Es. Trwałość jest zdecydowanie satysfakcjonująca, projekcja również zadowala. Dla mnie zapach jest troszkę zbyt pikantny, ale od czasu do czasu lubię go powąchać.
    • Flakonik
    Wady:
    • Trochę zbyt ostry zapach jak na mój gust
  • 20 lutego 2021 o 15:31
    fajne ale napewno nie dla każdego
    bardzo ciężki i intensywny zapach orchidei idealny dla fanów kwiatowych zimowych nut. Nie jest to z pewnością wiosenno-letni zapach, bardziej na chłodne zimowe wieczory. Co do trwałości nie mogę się przyczepić jak za tą cenę spokojnie czuć je 4-5 godzin. Opakowanie ma wiele do życzenia, aplikator jest okej, butelka fajna matowa ale ta tania tandetna naklejka... Ogólnie to fajne bardzo mi sie podobają ale trzeba lubić.
  • 29 lutego 2020 o 11:08
    Początkowo w drogerii zaintrygował mnie design opakowania. Intensywny fiolet, kwiatki - wyglądał elegancko. Niestety sprawdzając zapach od razu byłam rozczarowana. Mocny, alkoholowy zapach, powiedziałabym nawet że mało kobiecy, ostry i zalatujący lekko wonią kwiatów. Pierwsze skojarzenie "odświeżacz do toalety" o intensywnym zapachu. Jako, że testowanie zapachu odbyło się na nadgarstku (a był to jedyny zapach, który sprawdzałam) - utrzymał się przez drugą część dnia na nadgarstku. Po kilkunastu minutach wyczuwałam zupełnie inną woń - romantyczną, przyjemną, mega kobiecą. Lekko orientalna nutka, o kwiatowym zabarwieniu. Był to tak ciekawy zapach, że jeszcze tego samego dnia wróciłam aby go zakupić. Trwałość oceniam również pozytywnie :) Przypomina mi nieco fioletową Gabrielę Sabatini.
    Zalety:
    • zapach (fajnie się ulatnia)
    • ciekawy flokonik
    • dosyć trwały, jak na cenę (pozytywne zaskoczenie)
  • 14 lutego 2020 o 12:06
    Lubię
    Będąc w drogerii natknęłam się na kwiatową serię od Bi-es w promocji. Przeleciałam wszystkie zapachy, ale żaden nie spodobał mi się na miejscu. Krążąc po mieście miałam jednak na ręce jeden z zapachów, który ulatniając się porwał moje serce. Wróciłam do drogerii, ponownie sprawdziłam wszystkie flakony i ostatecznie zakupiłam ten - czysta orchidea. Początkowo woń jest silnie alkoholowa i pachnie szalenie intensywnie. Pierwsze zderzenie z wodą nie powala, dopiero kolejne akordy, ulatnianie się zapachu czyni go cudnie eleganckim, wyrafinowanym. Dla mnie to zapach bogatej kobiety w futrze z norek za którą roznosi się taka właśnie woń. Woda jest bardzo trwała, flakon podobny do pewnej serii od Gucci. Za 15 zł mamy fajny psikacz. To zapach dla fanek wód typu Pani Walewska.
    sicuroo
    11 grudnia 2019 o 12:10
    Mocny, ale piękny...
    Zazwyczaj nie zatrzymuję się przy tanich perfumach (wodach toaletowych, których nie czuć już po 10 minutach...). Ale wystarczył jeden psik w Lidlu... Wieczorem zadecydowałam że muszę wrócić po ten flakon. Kupiłam ostatni ... Zawsze podobają mi się zapach z tzw. ogonem ( może bardziej pazurem :)) Mocne, wyraziste. Nie tam jakieś kwiatki na polu (typu Joy Christiana Dior'a czy Gablielle Chanel. To musi być zapach z przytupem. Ten zapach jest ciężki, nieoczywisty. Ciemny flakon sugeruje moc, ciężar, tajemnicę. Te perfumy są jak gruby, ciepły bordowy szalik, który osłania Cię przed zimnem, a Ty siedzisz w ciepłej kawiarni z kubkiem gorącej kawy, i obserwujesz ludzi spieszących się za oknem... Zapach nie dla wszystkich. Cena w Lidlu to jakiś szał - 16 zł za taki zapach!!! Jedynie co, firma powinna zmienić logotyp, bo nie pasuje do opakowania.
    Wady: