Rozświetlacze

Annabelle Minerals Rozświetlacz mineralny

Annabelle Minerals Rozświetlacz Diamond Glow
Annabelle Minerals Rozświetlacz Mineralny Diamond Glow
hairstore.pl
ANNABELLE MINERALS Rozświetlacz mineralny ROYAL GLOW 4g 17939

• 6 listopada 2021 o 11:34
    Najlepszy rozświetlacz
    Najlepszy rozświetlacz, daje piękny efekt na twarzy, wyglada zjawiskowo i nie robi plam. Na dodatek jest bardzo wydajny, mam wciąż pierwsze opakowanie, mimo że używam go regularnie od ponad roku.
    Zalety:
    • Wydajność, rozświetlenie
    cora
    30 lipca 2020 o 0:40
    brak sposobu na idealnie wykonany tym produktem makijaż
    Jest to kolejny kosmetyk z zestawu otrzymanego w konkursie na recenzentkę miesiąca. Raz jeszcze dziękuję Redakcji Wizaż za werdykt, jak również Wizażankom za wszystkie miłe słowa. Nie był to pierwszy kontakt z rozświetlaczem sypkim (miałam wcześniej Nouba w wersji lekko różowej), ale od tamtej pory przerzuciłam się na wersje prasowane, tym większe było dla mnie wyzwanie, aby sprostać tej opcji i opanować jego aplikację. oceniam kolor złoty, Royal Glow. Po pierwsze, produkt należy wydobyć, wysypać z pudełka, co dla mnie jest niewygodne. Zależy czy wysypujemy potrzebną ilość produktu na dłoń, czy na jakiś plastikowy płaski przedmiot przypominający tackę lub zakrętkę, pomocną w aplikacji. No więc właśnie, wysypując na dłoń brudzimy sobie wszystko, nie usuwamy stamtąd pyłku i w tym miejscu pozostaje praktycznie większość produktu. Wobec czego zaopatrzyłam się w zakrętkę opakowania po mydle rosyjskim, średnio się to sprawdza, ale jest to jakieś wyjście zamiast niezbyt praktycznego wysypywania pyłku na dłoń, co jest zwyczajnie niehigieniczne. Jak nabierać na pędzel, bardzo ciekawe doświadczenie, chyba powstanie jakaś epopeja z tej recenzji, zanim dokopię się do sedna i do końca moich przemyśleń na ten temat. Na początku pojechałam z grubej rury zagarniając pędzlem jakąś niemałą ilość i rozprowadzając po tych mniej więcej znanych punktach, w których umieszczamy optymalnie rozświetlacz, szczyty kości policzkowych, wewnętrzne kąciki oczu, takie tam. Ale powstał złoty skarabeusz, nagromadzenie złota, usiłowałam to zetrzeć, rozetrzeć i nic- tylko podkład naruszyłam , a rozświetlacz nadal dumnie się złoci na swoim miejscu. Eksperyment nieco mnie zdeprymował, ponieważ słyszałam o tej marce dobre rzeczy, pozytywne opinie. Tymczasem musiałam opracować własny sposób aplikacji tego kosmetyku, w sieci znalazłam porady na takie sytuacje, otóż rozświetlacz sypki można nakładać delikatnie pędzelkiem w małych ilościach, po czym rozetrzeć palcami. Tu już poradziłam sobie szybciej i efekty były ładniejsze, na pewno nie miałam już tych złotych plam na twarzy. Nie jestem zadowolona z tej formy rozświetlacza, ale nie chcę, by się okazało, że produkt gdzieś tam się marnuje i leży. Produkt jest pyłkiem, ale nie do końca, ponieważ jest grubo zmielony, więc łatwo przesadzić z nim. Ogólnie pudry mineralne nie należą do moich ulubionych, ale ten rozświetlacz przeszedł samego siebie, głównie przez wykluczenie z opcji szybkiego makijażu, trudno wykonać nim makijaż na szybko, a właściwie jest to niemożliwe, ponieważ wymaga wielu działań, aby skóra wyglądała atrakcyjnie i naturalnie. Musiałam zaopatrzyć się w mniejszy pędzel, cierpliwość i tolerancję;) Rozświetlenie zauważyłam nikłe, w zależności od pory dnia, wieczorem ładniej się prezentuje. W świetle dziennym natomiast nie wytwarza takiej tafli, rozświetlenie jest niejednolite, proszek gruby, złote plamy. Produkt nie nadaje się do rozświetlania wewnętrznych kącików oka, ponieważ jest zbyt żółty- może osoby o ciemnej karnacji stwierdzą inaczej, ja należę jednak do jasnych, mimo że żółtawych. Nie nadaje się on prócz tego do nakładania na powiekę górną jako pigment z połyskiem, ponieważ ten połysk zwyczajnie zanika, kosmetyk staje się żółty. Przy tak sporej konkurencj, jak Anastasia Beverly Hills z Amrezy, albo tańszych jak Essence, czy Hean, Annabelle raczej nie wychodzi na prowadzenie. Co do plusów, jest to produkt bardzo wydajny. Jeżeli nauczę się go aplikować, albo znajdę na niego sposób, na pewno będę edytować recenzję.
    Zalety:
    • prosty skład,
    • połysk
    Wady:
    • złote plamy,
    • brak sposobu na idealnie wykonany tym produktem makijaż,
  • 2 maja 2020 o 10:15
    Pierwszy produkt Annabelle, który trochę mnie rozczarował
    Pierwszy produkt tej marki, który mnie nie zachwycił. Posiadam kolor Diamond Glow, ktory wydaje mi się nieco zbyt ciemny dla jasnej skóry, gdy nałożę go trochę więcej, a zarazem zbyt mało efektowny, gdy nałożę go mniej. W efekcie, wydaje mi się, że kiedy nakładam mało nie ma absolutnie żadnego efektu, a kiedy nakładam dużo robi się plama w kolorze niepasującym do tonacji skóry. Ostatecznie używam więc małych ilości i efekt do końca mnie nie zadowala, ale na pewno jest bardzo naturalny i można z powodzeniem używać go do makijażu w stylu no-makup. W tej chwili annabelle ma w ofercie tylko 2 kolory, czekam aż będzie dostępne ich więcej i z chęcią wypróbuję nowe.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • naturalny efekt
    • bardzo wydajny, używa się tylko odrobinkę
    Wady:
    • jak dla mnie za mało glow
  • 15 kwietnia 2020 o 16:37
    Świetny
    Używam rozświetlacza w odcieniu Royal Glow. Jest to ciepły, słoneczny rozświetlacz w odcieniu złotym. Łatwo się nakłada tworząc jednolitą taflę. Skład w pełni naturalny za co ogromny plus dla tej firmy. Pięknie się mieni i jest niezwykle wydajny - jest sprzedawany w pudełku 4 g. Można go używać również jako cień do powiek :)
    Zalety:
    • naturalne składniki
    • polski produkt
    Wady:
    • mało odcieni
  • 29 grudnia 2019 o 18:09
    Wielkie rozczarowanie
    Tak czekałam na ten produkt, tak się cieszyłam, a tu lipa. Po prostu spodziewałam się czegoś innego, na mojej skórze nie udaje mi się osiągnąć takiego efektu jak na instagramie Annabelle Minerals. Efekt u mnie jest subtelny, ale za subtelny. Taki jakby go nie było. Nałożenie mokrą gąbką nie daje wystarczającego efektu, muszę sobie doklepywać go palcem i to całkiem sporą ilość, a to już dla mnie traci sens. W takim wypadku wolę użyć prasowanego rozświetlacza z AA Wings of Color, mieć spokój i efekt, który mnie satysfakcjonuje. Poza tym wszystko super, kosmetyk mineralny, skład jak marzenie, kolejne dziecko rodziny Annabelle Minerals. Szkoda, że wyszło takie nieudane. Efekt na skórze, kiedy już doklepię piątą warstwę jest tandetny, takie drobiny, cekiny, błysk dyskotekowy, zupełnie nie na co dzień. Nie ma tutaj złotego środka, albo jest go za mało i wygląda raczej jak pozostałość makijażu z poprzedniego dnia, albo za dużo i nie pasuje nijak do stylistyki make-up no make-up. Nie dla mnie.
    Zalety:
    • produkt polski,
    • mineralny, naturalny skład,
    Wady:
    • wysoka cena, o wiele za wysoka, na rynku jest mnóstwo świetnych rozświetlaczy w znacznie niższej cenie,
    • trzeba dużo warstw nałożyć, żeby w ogóle mieć jakiś efekt,
    • efekt mi nie odpowiada, wygląda tandetnie, na pewno nie nadaje się na co dzień, to już taka "kolorowa" kolorówka, a nie podkreślenie urody i podkolorowanie efektu "zdrowej" skóry,
    • jak to produkty sypki, trzeba z nim dłużej pracować i uważać, żeby się nie posypał, w tym przypadku absolutnie nie warto