Kremy uniwersalne

Frudia Avocado Relief Cream Krem do twarzy odżywczo-regenerujący

raavien
    16 marca 2025 o 14:12
    Ukojenie na zimę
    Krem stosowałam na noc przez całą jesień i zimę. Konsystencja jest jakby żelowa ale formuła jest bardzo odżywcza i przy wyższej temperaturze krem jest dla mnie nieco za tłusty. Dobrze otulał mimo stosowania wysokich stężeń retinolu. Do tego jest niezwykle wydajny i ma delikatny naturalny zapach. Pozostawia lekko lepki film co mi osobiście nie przeszkadza, ale być może dla części osób nie nadawałby się na dzień pod makijaż.
    Zalety:
    • odżywczy
    • nie podrażnia oczu
    • nie jest komedogenny
    • ładny zapach
    Wady:
    • tłuste cery będą się po nim świecić
  • 7 lutego 2021 o 13:08
    Rozczarowanie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Dużo spodziewałam się po tym kremie, jakież było przykre rozczarowanie. Krem dla mojej tłustej w strefie T cerze nie zrobił kompletnie nic ... Cera po nim wyświecała się jeszcze bardziej, a po kilku dniach strasznie mnie zapchał :( Konsystencja jest dość przyjemna, trochę bardziej jak mus niż żel. Lekko się lepi, ale tylko na początku. Jest dość wydajny. Zapach nie jest jakiś zachęcający, ale też nie przeszkadza. Opakowanie cudo. Niestety nic więcej, szkoda...
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • cudne opakowanie
    Wady:
    • strasznie zapycha
    • wyświeca strefę T
  • 23 września 2020 o 12:40
    Wspaniały, lekki, głęboko nawilżający kosmetyk
    Spośród trzech kremowych propozycji Frudii ta przypadła mi do gustu najbardziej. Lekka, żelowa konsystencja zapewnia kompleksowe i długotrwałe nawilżenie, a świeży zapach przyjemnie orzeźwia zmęczoną skórę. Poszukiwałam kremu, który nawilży bardzo suchą skórę, jednocześnie jej nie zapychając. Avocado Relief Cream idealnie spełnia te kryteria - używam go głównie po wieczornym oczyszczaniu twarzy, ale wchłania się ekspresowo i nie pozostawia na cerze tłustego filmu. Po kilku tygodniach używania miałam wrażenie, że skóra jest długotrwale nawilżona i zdecydowanie jędrniejsza. Na plus również opakowanie, które jest nie tylko estetyczne, ale też umożliwia wykorzystanie produktu do końca - nawet z dna można bez problemu wydostać pozostałości. Krem jest bardzo wydajny, a dzięki dostępności dwóch rozmiarów można go zabrać w podróż lub wypróbować przed zakupem pełnowymiarowego słoiczka. Minus jest jedynie taki, że krem jest stosunkowo drogi.
    Zalety:
    • lekka, żelowa formuła
    • szybkie wchłanianie
    • nie zostawia tłustego filmu
    • głębokie nawilżenie
    • przyjemny, rześki zapach
    Kopanda
    18 lutego 2020 o 21:52
    Krem, który nie robi kompletnie nic.
    Kupiłam miniaturkę na próbę i całe szczęście. Nie podoba mi się kompletnie nic w tym kremie. Może poza opakowaniem, które jest przyjemne. Krem o żelowej konsystencji, szybko się wchłania. Po tygodniu używania byłam rozczarowana - skóra jest sucha. Później stosowałam go rzadko, próbowałam używać jako bazy pod makijaż ale w tym wydaniu również sprawuje się mizernie. Nie polecam.
    Wady:
    • nie robi kompletnie nic
    • wysoka cena jak za taki bubel
    • nie nawilża
  • 15 listopada 2019 o 22:26
    Niesamowity!!!
    Krem zakupiłam niechcący wchodząc do drogerii z naturalnymi kosmetykami. Zdecydowałam się na próbę na malutkie opakowanie za które zapłaciłam ok 20 zł/10 ml. Zanim przejdę do opisania jego działania na mojej skórze dodam że tak malutkie opakowanie wystarczyło mi na troszkę ponad 2 miesiące, ma taką konsystencję że nie sposób nałożyć go w zbyt dużej ilości przez co jest niesamowicie wydajny. Jak dla mnie krem jest idealny do mojej mieszanej cery ze skłonnością do niedoskonałości. Nie "zatyka" ani nie obciąża skóry a dodatkowo odkąd go stosuje przestały wyskakiwac mi niespodzianki na twarzy. Ma bardzo delikatny zapach który faktycznie przypomina awokado, ale!!! Nie jest ciężki i nie daje wrażenia wyperfumowania twarzy a dodatkowo zapach nie miesza się z innymi kosmetykami nakładanymi zaraz po nim. Jeżeli chodzi o cenę to w aż tak dużej go nie spotkałam w żadnym ze sklepów (po wykorzystaniu próbki kupiłam normalny za 88 zł) co nie zmienia faktu że nadal jest ona wysoka, ale biorąc pod uwagę jego wydajność to moim zdaniem opłaca się tak samo jak te tańsze a dodatkowo mamy efekty i perfekcyjne nawilżenie twarzy. Aaa zapomniałam, moja skóra lubi się świecić.... Odkąd stosuję go pod makijaż (oczywiście trzeba odczekać chwilę żeby buzia wyschła) to serio jest o niebo lepiej ????
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • Wywiązuje się z zapewnień producenta
    • nie obciąża
    • nadaje się pod makijaż
    • delikatny zapach
    • nie lepi się
    • można stosować z innymi kosmetykami
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • BRAK WAD ????❣️