Maseczki klasyczne

Bielenda Skin Shot Ampoule Primer Activator Aktywator do maseczek uniwersalny

• 8 czerwca 2022 o 18:15
    Zbędny gadżet dla kosmetycznych maniaczek.
    Aktywator otrzymałam w prezencie. Opakowanie to ładna, estetyczna i poręczna plastikowa buteleczka dobrze dopasowana do dłoni i nie zajmująca wiele miejsca. Szata graficzna estetyczna, stonowana. Butelka zakończona jest aplikatorem, który działa sprawnie, nie zacina się, jest bezawaryjny i nie wymaga użycia dużej ilości siły. Na to nałożona jest przezroczysta nakrętka. Na całą twarz wystarczy tylko kilka "psiknięć". Aktywator jest bezzapachowy, wodnisty. W moim odczuciu niewiele robi. Nie zauważyłam aby maseczki działały intensywnej. Czasami stosowałam go solo na noc próbując czy nie ma działania nawilżającego, ale niestety i takiej właściwości nie odkryłam. Jeżeli już to może delikatnie odświeżyć cerę lub ją schłodzić np. w upał. W mojej ocenie to całkowicie zbędny gadżet. Jedynym plusem jest to, że nie podrażnia oraz wydajność - stosuję od kilku miesięcy i nadal pozostała pewna ilość produktu w opakowaniu.
    Zalety:
    • ładna i wygodna buteleczka
    • nie podrażnia
    • wydajny
    Wady:
    • brak deklarowanego działania pielęgnacyjnego
  • 9 kwietnia 2022 o 21:45
    Zbędny bajer
    Nie będę się za bardzo powtarzać. Tak jak pisały wszystkie moje poprzedniczki - może to coś robi, może nie. Ale jest to zbędny gadżet, nikomu nie potrzebny. Nie polecam, bo nie ma po co.
  • 2 lutego 2022 o 22:14
    Ciekawy dodatek do serii Skin Shot, jednak nie jest to produkt niezbędny...
    Czym jest ten tajemniczy aktywator? Niczym innym jak mgiełką, która moim zdaniem można stosować również na co dzień jako tonik. Ale jak należy ją stosować według producenta? Należy nią spryskać oczyszczoną twarz, po uprzednim zastosowaniu peelingu z serii, a następnie nałożyć wybraną maseczkę. Oczywiście nie musi to być maseczka Skin Shot, może to być dowolna maska, która po zastosowaniu mgiełki ma przybrać na sile. Ja używam aktywatora też pod maski w płachcie. A co kryje w sobie aktywator? Nic innego jak hydrolat z róży damasceńskiej, kwas laktobionowy, pantenol, hydrolizowane glikozaminoglikany (wspomagają wchłanianie i przenikanie składników aktywnych z aplikowanego w następnej kolejności kosmetyku) oraz kwas hialuronowy. Mgiełka jest dość spora, dobrze nawilża skórę i przygotowuje ją do kolejnych zabiegów, czy to maseczek czy do nałożenia serum, z którego wyciśnie co się da. Zapach produktu jest średni, nawet nie czuć jakoś specjalnie róży... Tak naprawdę nie jest to produkt niezbędny, ponieważ można zamiast niego zastosować jakiś tonik czy właśnie hydrolat.
  • 18 sierpnia 2021 o 13:28
    Aktywator zakupiłam wraz z maseczkami Skin Shot w sporej promocji, bo maseczki po 2,99 zł a aktywator za 4,99 zł, co jest dość niską ceną biorąc od uwagę tę regularną. Skusiłam się, ponieważ producent zaleca użycie aktywatora dla wzmocnienia efektów działania maseczek, poza tym można stosować go z innymi maskami, niekoniecznie tymi dedykowanymi z serii Skin Shot, więc miał szanse sprawdzić się w przypadku mieszanek diy oraz gotowych masek. Zaciekawił mnie skład i opis producenta a także przypisywane właściwości. To produkt o dobrym składzie, który z powodzeniem może być stosowany razem z maseczkami, ale też do odświeżania cery. Ciekawy, ale czy niezbędny? OPAKOWANIE Aktywator zapakowany jest w prostą buteleczkę z aplikatorem typu spray o białoniebieskiej kolorystyce z nazwa produktu i logo marki w centralnej części. Na boku znajdziemy potrzebne informacje – opis, skład, zastosowanie. Dozownik-spray pozwala na równomierną aplikację kosmetyku w formie przyjemnej mgiełki. Nie dozuje za dużo ani za mało, nie pluje. Opakowanie jest małe i praktyczne pod względem rozmiaru. AKTYWATOR Aktywator ma formę płynu, który po rozpyleniu należy rozprowadzić na twarzy i zostawić do wchłonięcia. Ma przyjemny, świeży zapach. Zostawia ochronną warstewkę dająca nawilżenie i dostarczającą skórze przyjemnego uczucia chłodu, co dla mnie jest istotne szczególnie latem podczas upałów jakie mamy w chwili obecnej. Stosowałam ten produkt głównie przed nałożeniem maseczek z serii Skin Shot, ale też dodawałam do samodzielnie przygotowywanych produktów na bazie glinek i maseczek gotowych innych firm niż Bielenda.Tak naprawdę to nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego działania tego kosmetyku. Oprócz dodatkowego nawilżenia przed aplikacją maski to nic innego mi tak naprawdę nie dał. Maseczki nie zaczęły nagle dawać efektu wow i porównując działanie z aktywatorem i bez nie widzę jakiejś szczególnej różnicy. Dlatego zaczełam ten produkt zamiennie stosować jako odświeżająca mgiełkę z uwagi na dobry skład: woda z róży damasceńskiej, gliceryna, kwas laktabionowy, glukozaminoglikany, pantenol, kwas hialuronowy to tylko niektóre z ciekawych składników zawartych w formule. I jako mgiełka sprawdza się świetnie – nawilża, odświeża, lekko tonizuje, więc ja dla mnie jest to produkt o wielu zastosowaniach. Plusem jest dobra wydajność i całkiem korzystna cena, szczególnie jeśli trafimy na promocję. Polecam aktywator bardziej jako odświeżającą mgiełkę niż do stosowania z maseczkami. PLUSY: + przygotowuje skórę na działanie innych kosmetyków, choć trudno to ocenić + praktyczne opakowanie + wiele sposobów stosowania – przed maseczką i jako mgiełka + korzystna cena + wydajność + dobry skład MINUSY nie wpływa znacząco na działanie kosmetyków
    LadyLea
    17 stycznia 2021 o 21:36
    Nic nie robi
    Przy całej sympatii dla marki ten produkt to taki gadżet ale w tym przypadku zbędny. Nie zauważyła żadnego efektu. Zbędny i bezużyteczny. Zapach ok. Opakowanie ok. Nie zrozumiałam tego produktu.