Toniki i hydrolaty

Your Natural Side Woda kwiatowa z oczaru wirginijskiego

Your Natural Side

• 27 marca 2025 o 19:55
    Oczarowana
    Kosmetyk z wygodnym aplikatorem, delikatnie rozpylającym wodę kosmetyczną. W moim odczuciu woda z oczaru wirginijskiego ma bardzo ciekawy, delikatny kwiatowo - orzechowy zapach. Stosuje go często podczas porannej pielęgnacji, przed serum i kremami, a także jako fixing spray na makijaż. Czuję, że kosmetyk dobrze współgra z resztą mojej pielęgnacji, skóra jest miękka i orzeźwiona. Gorąco polecam.
    Zalety:
    • wydajny
    • ładny zapach
    • porządne opakowanie
    • dobry aplikator
  • 25 września 2024 o 23:17
    Zaczerwienienia znikają
    To mój kolejny hydrolat tego producenta. Kolejny raz mnie nie zawiódł. Ostatnio zmagam się z problemami skórnymi, bolącym zaczerwienieniem skóry. Po kilku użyciach zauważyłam efekt wygłodnienia wyprysków. Pory stały się lekko zwężone. Produkt łącze z mydłem afrykańskim, dzięki czemu efekt zastosowania jest wyraźniejszy. Jeśli chodzi o konsystencję jest wodnista, a dzięki atomizerowi przyjemnie się aplikuje. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to zapach, który jest bardzo drażniący. Jednak dla takiego efektu nawet on mi nie przeszkadza. Produkt jest bardzo wydajny i starcza na kilka miesięcy. Polecam ten produkt, w szczególności dla osób ze skórą trądzikową.
    Zalety:
    • działanie
    • naturalne składniki
    Wady:
  • 24 lutego 2020 o 16:28
    Naprawdę świetny produkt
    Świetnie odświeża, zwęża pory, spełnia swoje funkcje na 100%! Jedynie mi się nie podoba, że jest trochę droższy od wody różanej, którą używam zamiennie. Trochę śmierdzi, ale nie jest to bardzo uciążliwe.
  • 18 sierpnia 2019 o 10:20
    Polecam wprowadzić do swojej pielęgnacji, szczególnie przy cerach mieszanych, tłustych i problematycznych
    Hydrolaty.. czy istnieje jeszcze osoba, która o nich nie słyszała? Mam nadzieję, że nie:) Warto wdrożyć je do swojej codziennej rutyny, bo to nic innego jak wyciągi roślinne, które działają dobroczynnie na naszą skórę. Ja odkąd wypróbowałam pierwszą wodę kwiatową (jak się nie mylę była to róża) to tylko dokupuję kolejne, aby nie doszło do sytuacji, że mi się skończą :D Dzisiaj kilka słów o wodzie kwiatowej z oczaru wirginijskiego marki Your Natural Side. Tradycyjnie kilka słów o opakowaniu. Mamy tu butelkę wykonaną z solidnego, ciemnego szkła, dlatego trzymając hydrolat w łazience trzeba zachować szczególną ostrożność, aby go nie stłuc. Opakowanie mimo to jest wygodne w użyciu i funkcjonalne a pompka rozprowadzająca tworzy idealną chmurkę. Do samego końca opakowania nie sprawiała problemów. Skład jest prosty i mamy tu 2 pozycje: hydrolat z liści oczaru oraz Phenoxyethanolum, czyli konserwant, dzięki któremu termin ważności jest znacznie dłuższy. Nie ma tu już zbędnych dodatków, co bardzo doceniam w tego typu kosmetykach. Oczar wirginijski ma szerokie zastosowanie. Można go używać jako mgiełkę do twarzy i ciała, gdzie nie tylko posłuży jako tonik, ale i kosmetyk kojący po goleniu czy łagodzący kompres na oczy. Polecany jest także do włosów a właściwie jako wcierka do problematycznej skóry głowy. Ja go stosowałam 2x dziennie jako tonik po oczyszczaniu skóry twarzy oraz szyi i w tym temacie bardzo dobrze się sprawdził. Jako posiadaczka cery mieszanej, z tendencją do zaskórników bardzo doceniam to, że tonizuje skórę bardzo delikatnie, redukuje uczucie ściągnięcia oraz uspokaja ewentualne drobne stany zapalne. Ma działanie łagodzące i kojące, więc chętnie stosowałam go także do zwilżania maseczek glinkowych (bo pamiętamy, że nie należy dopuścić do ich wyschnięcia) i po ich zmyciu skóra praktycznie nie była zaczerwieniona. Jak dla mnie to produkt stworzony do cer mieszanych, tłustych, trądzikowych, problematycznych. Producent zaznacza także, że może być stosowany w profilaktyce cery naczynkowej. Ja akurat takiej nie mam i raczej nie mam skłonności do zaczerwienień w wyniku temperatur, ale mam przy płatkach nosa widoczne takie 2 naczynka, które lubiłam dodatkowo spryskać i zabezpieczać tym hydrolatem. Nie mam temu produktowi nic do zarzucenia, nawet gdybym chciała to nie mam się do czego przyczepić. Nawet zapach, dość mocno ziołowy, który początkowo mnie lekko odrzucił - teraz zaczął się podobać. Generalnie mam czasem tak, że jak widzę fajne działanie kosmetyku to zapach przestaje być przeszkodą. Skończył mi się już kilka dni temu i to dziwne, ale zaczynam nawet tęsknić za jego ziołowym aromatem:) Wydajność to kwestia indywidualna, bo jedni stosują 3-4 psiknięcia na twarz i jest to wystarczające, ja natomiast potrafiłam rozpylać 9-10 psiknięć i moje opakowanie 100ml miałam około 2 miesiące. Tę pojemność wzięłam też poniekąd na próbę, bo nie wiedziałam czy mi się spodoba i już teraz wiem, że zainwestuję w większe opakowanie. Cena może nie jest najniższa, bo 100ml kosztuje 22zł a 200ml 38zł. Niemniej uważam, że warto zainwestować w ten produkt, bo to też inwestycja w swoją skórę. Polecam! ;-)
    Zalety:
    • wszechstronne działanie: twarz, ciało, włosy
    • naturalny, prosty, klarowny skład
    • świetnie tonizuje skórę i zapobiega uczuciu ściągnięcia po oczyszczaniu
    • łagodzi drobne stany zapalne, dlatego sprawdzi się przy cerach mieszanych, tłustych, problematycznych
    • niezastąpiony do zwilżania maseczek glinkowych
    • może być stosowany w profilaktyce cery naczynkowej
    • ma intensywnie ziołowy zapach, który początkowo mnie nie urzekł a później mnie do siebie przekonał
    • całkiem wydajny
    • ma wygodne opakowanie z atomizerem, który rozpyla produkt na idealną mgiełkę
    • cena wynosi około 22zł za pojemność 100ml a 200ml kosztuje 38zł, więc nie jest tanio, ale w mojej ocenie warto
    peszy
    8 maja 2019 o 14:31
    Totalnie zmieniła moją pielęgnację
    Woda oczarowa to moje odkrycie ostatniego czasu. Za namową jednej pani produkującej własne kosmetyki, sprawdziłam ten produkt i okazuje się, że bardzo dużo zmienił on w mojej pielęgnacji. Hydrolaty i wody kwiatowe bardzo lubię i używam ich już jakiś czas. Dobierałam dotąd je pod kątem właściwości, ale nie ukrywam, że zapach też grał istotną rolę. O ile raczej hydrolaty nam nie zaszkodzą, to jeśli są źle dobrane, nie dadzą naszej skórze żadnych efektów. Tak właśnie było ze mną, stosowałam pięknie pachnące wody, który nie przynosiły mojej skórze jakiś spektakularnych efektów i nie miały na co działać. Woda oczarowa jest przeznaczona dla skór mieszanych z tendencją do rozszerzonych porów, przetłuszczania, ale także idealnie nadaje się do pięlęgnacji skóry dojrzałej. Działa również łagodząco na podrażnienia, wyrównuje koloryt, łagodzi. Dla mnie jest to produkt idealny, ponieważ działa wielotorowo. Ta woda zmieniła moją pielęgnacja o 180 stopni. Widzę ogromną różnię odkąd jej używam. Moja skóra bardzo się uspokoiła, pory są mniej widoczne, ściągnięte nie zapychają się tak mocno. Równocześnie jest nawilżona i odświeżona. Zapach może nie jest idealny, ale działanie z pewnością już tak. Oczywiście woda oczarowa jest produktem dostępnym u wielu producentów, ale mi osobiście ta bardzo przypadła do gustu, głównie ze względu na dużą pojemność oraz wygodne opakowanie. Firma ma w ofercie kilka pojemności, z czego największa opłaca się najbardziej, natomiast jest to szklana butelka z korkiem bez atomizera. Mniejsze pojemności mają atomizer. Polecam zacząć od mniejszego, zostawić je sobie a następnie dolewać z tego największego.
    Zalety:
    • nawilża
    • ściąga pory
    • koi skórę
    Wady:
    • zapach nie jest porywający