Toniki i hydrolaty

Lirene Dermoprogram Tonik nawilżający z ogórkiem

• 16 czerwca 2024 o 18:21
    Uwielbiam
    Bardzo fajny podstawowy tonik. Ma przyjemną wodnistą konsystencję. Łatwo się wchłania i zwiększa nawilżenie skóry. Przygotowuje ją do dalszych etapów pielęgnacji ( ja nakładam go rano lub jako część wieczornej pielęgnacji, gdy nie stosuję toników z kwasami lub po peelingu, by nie podrażniać skóry). Świetnie sprawdza się pod serum i kremy nawilżające. Dla mnie jest to produkt bezzapachowy, ale z tym zmysłem u mnie kiepsko. P:rzezroczysta butelka ułatwia określenie ile produktu zostało.
  • 31 lipca 2023 o 17:55
    Przyjemny codzienny tonik
    Tonik kupiłam w Super-Pharm, za mniej niż 15zł. Potrzebowałam czegoś codziennego, bez kwasów ani innych substancji aktywnych. Wybór padł na tonik z Lirene. Używam go codziennie rano, po myciu. Tonik łagodzi podrażnienia, delikatnie nawilża, ale pozostawia na twarzy lekko klejącą warstwę. Tonik sprawdził się ok, nie miałam wobec niego większych oczekiwać. Możliwe że kupię ponownie.
    Zalety:
    • łagodzi podrażnienia
    • lekko nawilża
    • wydajny
    Wady:
    • zapach (ja po prostu nie lubię kosmetyków do twarzy z zapachem)
    • pozostawia delikatnie lepką warstwę
    Drogeria Super-Pharm
    izka707
    13 czerwca 2023 o 9:19
    Lirene tonik ogórkiem najlepszy standardowy tonik jaki używałam
    Lirene Dermoprogram tonik z ogórkiem to idealny produkt do skóry delikatnej, wrażliwej i problematycznej. Świetnie tonizuje pozostawiając cerę oczyszczona i nawilżoną. Po użyciu nie pozostawia na skórze nieprzyjemnej chemicznej warstwy, jak to robią inne toniki. Jest delikatny, nie podrażnia, ani nie uczula. Praktycznie bezzapachowy. Posiada półprzezroczyste opakowanie, w którym widać stan zużycia produktu. Fajna szata graficzna na opakowaniu. Jestem na TAK!
    Zalety:
    • dobrze tonizuje
    • praktycznie bezzapachowy
    • nie podrażnia, ani nie uczula
    • nie pozostawia chemicznej warstwy na skórze po użyciu
    • fajna szata graficzna
    • dobra cena
  • 15 lutego 2023 o 9:26
    Zwyczajny ale dobry i tani, tonizuje i podbija nawilżenie
    Tonik wzięłam w rossie głównie dlatego, że był w promocji. Kupiłam za jakieś 8zł. Dawno nie używałam zwyczajnego toniku więc wzięłam na próbę. Zdecydowanie częściej sięgam albo po toniki złuszczające albo hydrolaty. Butelka toniku jest przeźroczysta w pełni umożliwia kontrolę zużycia, pojemność to 200ml. Podczas nasączania wacika tonikiem, nic się nie wylewało poza brzeg także ok. Używam miesiąc i nie skończyłam jeszcze opakowania, wydajność ok. Zapach toniku może być, i choć dawno nie używałam pielęgnacji od Lirene, to mam wrażenie, że ich kosmetyki pachną wciąż tak samo. Zapach niby świeży, ale jakiś taki mdły dla mnie. Nie przeszkadzał mi ale wielką zaletą produktu w moim odczuciu też nie jest. W aplikacji jest okej, tonik na szczęście się nie pieni. Wchłaniał się w chwilę, mogłam za chwilę aplikować krem. Jeśli chodzi o działanie i efekty, nie mam mu w sumie nic do zarzucenia. Z roli tonizującej wywiązuje się całkowicie, też po myciu jeśli skóra bywała spięta, od razu dawał poczucie komfortu i ukojenia na twarzy. Plus za to, że wzmacniał poczucie świeżości skóry, nie był obciążający. Producent sugeruje, że tonik oczyszcza twarz, ale ciężko mi się do tego odnieść bo ja toniku używam jako etapu tonizacji, a nie do zmywania makijażu czy zanieczyszeń. Jeśli chodzi o działanie nawilżające, to mam wrażenie że raczej opiera się to na tym, że tonik nie wysusza skóry i lekko podbija ten efekt nawilżenia, niż sam z siebie jest jakąś konkretną dawką nawilżenia. Rzeczywiście zgodzę się z producentem, że tonik delikatnie matowi skórę, jednak nie zauważyłam wbrew temu co pisze producent, żeby minimalizował czy oczyszczał pory. Plus za to, że w składzie znajdziemy fajne składniki, które na moją skórę działały tylko dobrze: kwas hialuronowy, aloes, wyciąg z lipy, alantoina, ekstrakt z ogórka - jak na budżetowy tonik uważam, że naprawdę spoko. Stosując go moja skóra była zadbana, delikatnie gładsza i miękka, także na pewno u mnie tonik dobrze wspomógł działanie reszty pielęgnacji. Podsumowując zwyczajny drogeryjny tonik z delikatną pielęgnacją, u mnie się sprawdza. Krzywdy nie robi, a jeśli oprócz tonizacji działa dobrze na skórę to czemu nie, warto spróbować.
    Zalety:
    • wydajny
    • poręczna butelka
    • cena, w promocji naprawdę warto kupić
    • w kwestii tonizacji skóry całkowicie się spisuje
    • nie wysusza, zmiękcza skórę, fajnie koi jeśli miałam spiętą skórę po glinkach czy peelingu
    • stosowany z resztą pielęgnacji podbija nawilżenie skóry
    Wady:
    • zapach taki sobie
    • nie wpływa na oczyszczanie czy regulację porów, bajki;)
    AnaSky
    5 lutego 2023 o 16:48
    Przyjemny
    Tonik mieści się w przeźroczystej butelce, dzięki czemu możemy śledzić zużycie produktu. Ma dość ciekawą etykietę - niebieskie krople są tak nadrukowane, jakby były w 3D. Przyznam,  że na początku kilka razy się złapałam na sprawdzaniu, co mam na butelce. Zamknięcie na klik, nie miałam problemu z dozowaniem toniku na płatek kosmetyczny. Tonik jest z ogórkiem, ale nie spodziewajcie się ogórkowego zapachu. Zapach jest raczej perfumowany, choć dla mnie przyjemny. Ale na pewno nie ogórkowy. Uważam, że produkt spełnia obietnice producenta. Reguluje pH skóry, odświeża, koi. Czy nawilża trudno mi powiedzieć, w sumie nie oczekuję tego od toniku. Skóra jest po nim matowa, ale nie jest przesuszona ani ściągnięta. Opakowanie nadaje się do recyklingu. Produkt zawiera 98% składników pochodzenia naturalnego.