Pudry do twarzy

Eveline Cosmetics Full HD, Transculent Loose Powder Fixing & Mattifying with Silk Puder utrwalający

Bodyland.pl
Eveline PUDER SYPKI MATT MY DAY TRANSCULENT
Eveline Full HD Soft Focus Effect Puder do Twarzy 6g
notino.pl
Eveline PUDER SYPKI MATT MY DAY TRANSCULENT

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Meg_xxx
    8 grudnia 2024 o 13:46
    Mocne 4/5 :)
    Otrzymany produkt – Eveline Cosmetics Full HD, Transparentny Puder Utrwalający – był miłym dodatkiem do zamówienia, jako część mystery boxa, co sprawiło, że jego obecność była dla mnie miłą niespodzianką. Po kilkukrotnym użyciu mogę wyrazić swoją opinię na jego temat, podkreślając zarówno zalety, jak i kilka drobnych mankamentów, które nieco wpłynęły na ogólną ocenę. Zalety: Lekkość i transparentność: Puder jest bardzo lekki, co sprawia, że nie obciąża skóry ani nie tworzy efektu maski. Jego transparentna formuła jest idealna do różnych odcieni skóry, nie powodując efektu bielenia (chyba, że przesadzimy, to efekt bielenia pojawi się) jak to bywa w przypadku niektórych pudrów utrwalających. Efekt "soft focus": Jednym z głównych atutów pudru jest jego zdolność do wygładzania powierzchni skóry. Produkt rzeczywiście tworzy efekt "miękkiego wykończenia", a drobne linie i niedoskonałości są optycznie zatuszowane. Dzięki temu skóra wygląda świeżo i naturalnie, a makijaż nabiera profesjonalnego wykończenia. Długa trwałość makijażu: Puder utrwala makijaż na długo, przedłużając jego trwałość bez konieczności poprawek w ciągu dnia. Skóra pozostaje matowa przez kilka godzin, co jest dużą zaletą, zwłaszcza w przypadku cer tłustych lub mieszanych. Formuła nie zatyka porów: Produkt nie powoduje zapychania porów, co jest istotne, szczególnie dla osób z cerą skłonną do wyprysków lub z problemami dermatologicznymi. Puder jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry, co czyni go wszechstronnym produktem. Składniki: Puder zawiera jedwab, który dodatkowo wygładza skórę, nadając jej miękkość i przyjemną teksturę. W składzie znajdziemy również składniki, które zapewniają komfort noszenia i ochronę przed nadmiernym połyskiem. Puszek w zestawie: Puder jest wyposażony w puszek, co ułatwia aplikację i sprawia, że produkt staje się bardziej praktyczny w codziennym użyciu. Puszek umożliwia równomierne naniesienie pudru na skórę, co sprawia, że produkt jest wygodniejszy w użytkowaniu. Wady: Minimalna ilość w opakowaniu: Choć puder jest dość wydajny, opakowanie mogłoby być nieco większe, zwłaszcza jeśli zamierzamy używać go codziennie. Może to być drobna wada w przypadku osób, które preferują produkty w większych pojemnikach. Konsystencja: Mimo że puder jest bardzo lekki, niektóre osoby mogą uznać go za nieco zbyt sypki. Używanie pudru wymaga ostrożności, aby nie przesadzić z ilością, ponieważ nadmiar produktu może sprawić, że skóra nabierze matowego wyglądu, który może wydawać się zbyt suchy albo tak jak wcześniej wspomniałam będzie zbyt bielił jak przesadzimy z ilością i wtedy zauważyłam, że podkreślił suche skórki i fakturę skóry. Podsumowanie: Puder Eveline Cosmetics Full HD to produkt, który spełnia swoje zadanie w kwestii utrwalania makijażu i matowienia skóry. Oferuje efekt wygładzenia i "soft focus", a także długotrwałe rezultaty, które są istotne w codziennym makijażu. Choć produkt ma drobne mankamenty, jak niewielka ilość w opakowaniu i lekka sypkość, to jego ogólna jakość sprawia, że warto po niego sięgnąć. Moja ocena to 4/5, ponieważ puder jest dobry, ale można by go udoskonalić, by był jeszcze bardziej funkcjonalny. Ps. Na zdjęciu zabrakło puszka, ale był w zestawie, gdzieś mi się zapodział, na co dzień używam wielu innych aplikatorów do pudru :)
    Zalety:
    • Lekkość i transparentność: Puder jest bardzo lekki, co sprawia, że nie obciąża skóry ani nie tworzy efektu maski. Jego transparentna formuła jest idealna do różnych odcieni skóry, nie powodując efektu bielenia (chyba, że przesadzimy, to efekt bielenia pojawi się) jak to bywa w przypadku niektórych pudrów utrwalających.
    • Efekt "soft focus": Jednym z głównych atutów pudru jest jego zdolność do wygładzania powierzchni skóry. Produkt rzeczywiście tworzy efekt "miękkiego wykończenia", a drobne linie i niedoskonałości są optycznie zatuszowane. Dzięki temu skóra wygląda świeżo i naturalnie, a makijaż nabiera profesjonalnego wykończenia.
    • Długa trwałość makijażu: Puder utrwala makijaż na długo, przedłużając jego trwałość bez konieczności poprawek w ciągu dnia. Skóra pozostaje matowa przez kilka godzin, co jest dużą zaletą, zwłaszcza w przypadku cer tłustych lub mieszanych.
    • Formuła nie zatyka porów: Produkt nie powoduje zapychania porów, co jest istotne, szczególnie dla osób z cerą skłonną do wyprysków lub z problemami dermatologicznymi. Puder jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry, co czyni go wszechstronnym produktem.
    • Składniki: Puder zawiera jedwab, który dodatkowo wygładza skórę, nadając jej miękkość i przyjemną teksturę. W składzie znajdziemy również składniki, które zapewniają komfort noszenia i ochronę przed nadmiernym połyskiem.
    • Puszek w zestawie: Puder jest wyposażony w puszek, co ułatwia aplikację i sprawia, że produkt staje się bardziej praktyczny w codziennym użyciu. Puszek umożliwia równomierne naniesienie pudru na skórę, co sprawia, że produkt jest wygodniejszy w użytkowaniu.
    Wady:
    • Minimalna ilość w opakowaniu: Choć puder jest dość wydajny, opakowanie mogłoby być nieco większe, zwłaszcza jeśli zamierzamy używać go codziennie. Może to być drobna wada w przypadku osób, które preferują produkty w większych pojemnikach.
    • Konsystencja: Mimo że puder jest bardzo lekki, niektóre osoby mogą uznać go za nieco zbyt sypki. Używanie pudru wymaga ostrożności, aby nie przesadzić z ilością, ponieważ nadmiar produktu może sprawić, że skóra nabierze matowego wyglądu, który może wydawać się zbyt suchy albo tak jak wcześniej wspomniałam będzie zbyt bielił jak przesadzimy z ilością i wtedy zauważyłam, że podkreślił suche skórki i fakturę skóry.
  • 24 października 2024 o 16:25
    Prawie idealny dla cery mieszanej
    Puder zawiera puszek, który ułatwia aplikację. Niestety szybko się kończy, gdyż ma tylko 6 g. Nie jest aż tak trwały ale nawet się sprawdza na cerze mieszanej. Idealnie sprawdzi się pod oczy, gdyż świetnie matuje i robi blur na twarzy.
  • 13 marca 2024 o 18:15
    Jest ok
    Puder dostałam w gratisie od producenta, opakowanie może być problematyczne ale ze względu na to że ja zawsze wysypuje sobie trochę pudru na nakrętkę to mi to nie przeszkadza. Od razu widać działanie, rozszerzone pory są mniej widoczne, fajnie matuje, efekt nie jest super trwały ale zadowalający. Na zdjęciu widać różnicę na policzkach, na jednym z nich jest ww produkt.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 3 marca 2024 o 0:20
    Świetny puder pod oczy
    Kupiłam go przed świętami ze strony eveline z zamiarem , że to będzie mój puder pod oczy ze względu na obiecane przez producenta bardzo drobne zmielenie . Okazał się strzałem w 10 ! Pięknie wygląda pod okiem , lekko bieli tak jak lubię w tej okolicy . Nie polecam go na całą buzię , poniewaz nie do końca znika ta blada poświata . Pudełeczko jest zgrabne i solidne . Wykorzystywany przeze mnie tylko w okolicy pod oczami czuję się zostanie ze mną długo długo jeszcze . Prawdziwy wygładzacz i utrwalacz pod powiekami !
    Zalety:
    • Super utrwalenie pod oczami
    • Bardzo drobne zmielenie
    • Super cena
    shewild
    6 kwietnia 2023 o 15:02
    Bardzo podkreśla to co chcemy ukryć
    Bardzo długo używałam tego pudru, ale niestety nie dlatego, że tak mi się spodobał i że ciągle był w użyciu. Powodem było to, że nie przypadł mi do gustu, ale wciąż próbowałam znaleźć dla niego optymalne zastosowanie i jakoś tak co któryś raz dawałam mu szansę. Puder właśnie wykończyłam, ale nie, to nie jest produkt dla mnie i moim zdaniem obietnice producenta są tu mocno przesadzone. Pierwsza rzecz - nie jestem fanką opakowania. Fajnie, że jest małe, zgrabne, płaskie, dzięki czemu nie zajmuje dużo miejsca w kosmetyczce czy torebce. Natomiast gdy go używałam to wymagało to ode mnie sporo cierpliwości. Bardzo irytował mnie fakt, że puder ciężko wydostaje się z wnętrza. Opakowanie ma kilka dziurek na środku, niby to powinno wystarczać i na samym początku faktycznie puder łatwo wytrząsnąć. Jednak już od 3/4 zawartości miałam spore problemy z wysypaniem odpowiedniej ilości. Puder jakby nie trafiał dobrze w otwory, musiałam nieźle się nagimnastykować żeby trafił na środek i się wysypał. Bardzo to męczące i nigdy nie używałam tego pudru gdy się spieszyłam, bo nie było sensu, a nerwy gwarantowane. Do opakowania dołączony jest mały puszek, który jest akurat w porządku, o standardowej grubości. Ja wolę odrobinę większe jeśli chodzi o średnicę, ale akurat ten puszek to i tak jedna z niewielu zalet produktu. Przechodząc do meritum - producent mocno odjechał mówiąc o efekcie "soft focus". Ten puder bardzo widać na twarzy, na pewno nie daje naturalnego, miękkiego efektu. Trzeba być naprawdę bardzo, bardzo oszczędnym podczas aplikacji, bo go widać, może nie jest to efekt maski, ale sztucznie zmatowionej skóry zdecydowanie tak. Do tego niestety puder bieli, nie stapia się dobrze ze skórą i podkładem. Gdy przez przypadek nałożymy go odrobinę więcej to nie ma szans tego poprawić i jakoś zblendować, mamy białą plamę, suchą i odznaczającą się, i podkreślającą każde załamanie i zmarszczkę. Jest to tym bardziej dziwne, że puder wygląda na dość dobrze zmielony i jednolity, więc ten efekt na skórze jest mocno zaskakujący. Jeden mały plus - puder dobrze matuje. Jak już uda się nałożyć ilość, która wygląda w miarę naturalnie (czyli minimalną), to skóra trzyma mat spokojnie przez parę godzin. Mówię z perspektywy cery mieszanej czyli moje główne obszary gdzie szukam matu to nos, czoło i broda. Nie wysusza nawet noszony przez cały dzień, więc kondycja skóry nie powinna ulec zmianie. Posiadanie tego pudru w kosmetyczce mija się dla mnie z celem, bo zależy mi przede wszystkim na transparentnym efekcie - czyli zmatowieniu i wtopieniu się w skórę. Puder od Eveline jest zbyt widoczny na mojej twarzy. Na ogół nie używam dużych ilości pudru, ale w tym przypadku normalna ilość powodowała, że skóra była widocznie bielsza, wyglądała zbyt matowo, sucho, nieładnie i nieświeżo. Każda większa ilość powodowała nie tylko brzydki efekt, ale po jakimś czasie gdy mieszała się z sebum na twarzy, to powstawały nawet tzw. "ciastka" i nieestetyczne smugi. Jakimś cudem go zużyłam, żeby nie wyrzucać, ale na pewno nie ponowię zakupu.