Mydła

LaQ Mydło naturalne z ekstraktem z banana nawilżające

• 1 stycznia 2025 o 20:43
    smaczny banan
    Zużyłam już co najmniej kilka butelek, widzę, że opinii wciąż nie wystawiłam. A powinnam, bo to jeden z moich hitów do mycia, głównie dłoni. Miły dla nosa zapach banana, ale nie narzucający się za mocno, co mogłoby sprawiać wrażenie sztuczności. Przyzwoity skład bez drażniących siarczanów. Przyjemny dla oka design opakowania. Minus: Cena w stosunku do pojemności za wysoka.
  • 6 kwietnia 2024 o 12:11
    LaQ mydło naturalne z ekstraktem z banana
    Gdy zobaczyłam to mydło w Auchanie spodobała mi się jego grafika. Stwierdziłam, że nie miałam jeszcze takiego i sobie kupiłam 2 różne sztuki. Cena nie jest niska ale myślę,że produkt jest wart zakupu. Jakby nie patrzeć to naturalne mydelko bardzo dobrej jakości. Ma delikatny zapach I mega nawilża dłonie. Moje dziecko też Lubi je używać. Konsystencje ma lekka,ładnie się pieni. Tak neutralnie. Można używać też jako żel pod prysznic. U mnie w domu stoi w łazience jako mydelko do rąk.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Nawilża
  • 3 września 2022 o 21:24
    Piękny bananowy zapach
    Mydło kupiłam w Naturze na promocji za ok. 10 zł. Kiedyś miałam mydło od tej firmy o zapachu marakui, które świetnie się u mnie sprawdziło, więc miałam nadzieję, że i ten wariant będzie równie dobry. Opakowanie stanowi butelka mieszcząca 300 ml produktu. Została wykonana z przyciemnianego plastiku. Etykieta nie obkleja całej butelki, dzięki czemu pod światło można kontrolować na bieżąco stan zużycia kosmetyku. Opakowanie zostało wyposażone w pompkę, której nie mam nic do zarzucenia - łatwo chodzi, nie zacina się ani nie zapycha. Porcja wyciśnięta przez jedno naciśnięcie pompki jest dość mała, ale optymalna do umycia dłoni. Do tego mamy miły dodatek w postaci uroczej i zabawnej grafiki. Zapach mydła jest bananowy. To autentyczna woń bez syntetycznych nut. Jest wyczuwalny w trakcie mycia rąk (jest intensywniejszy niż w wersji z marakują), co oczywiście jest na plus. Aromat utrzymuje się na dłoniach przez pewien czas. Bananowy zapach jest stosunkowo rzadko spotykany w kosmetykach, a tutaj jest on naprawdę udany, umila on stosowanie mydła. Produkt jest przezroczysty, lekko mleczny. Ma dość gęstą, żelową konsystencję. To sprawia, że z jednej strony łatwo się rozprowadza, a z drugiej nie przecieka przez palce. Dobrze się pieni. Może nie jest to szalona ilość, ale absolutnie wystarczająca do umycia rąk. Mydło szybko i skutecznie usuwa nieprzyjemne zapachy oraz wszelkie zanieczyszczenia, nawet te tłuste. Po umyciu dłonie są czyste i odświeżone, jak również zadziwiająco miękkie i gładkie - to świadczy, że składniki produktu posiadają właściwości pielęgnacyjne. Mydło nie wysusza, nie narusza warstwy lipidowej skóry. Jedynie gdy zapomnę o użyciu kremu do rąk, po około 30 minutach zaczynam czuć lekkie ściągnięcie. Marka Laq i tym razem mnie nie zawiodła. Mydło to jest bardzo dobrym produktem, które świetnie spełnia swoje funkcje. Polecam.
    Zalety:
    • skutecznie pozbywa się zabrudzeń i brzydkich zapachów,
    • sprawia, że skóra jest miękka i gładka,
    • nie wysusza,
    • sprawnie działająca pompka,
    • zapach,
    • wydajność,
    • skład.
    Wady:
    • gdy zapomnę o kremie do rąk, po pewnym czasie pojawia się lekkie uczucie ściągnięcia.
    Drogeria Natura
  • 9 stycznia 2021 o 23:51
    Naturalny banan
    Bardzo przyjemnie używało mi się tego żelu- a w zasadzie mydełka. Piszę żelu, ponieważ zużyłam je pod prysznic. Produkt znakomicie się pieni. Jest przezroczysty o żelowej konsystencji. Nie wysusza skóry. Pachnie takim naturalnym, nie za słodkim bananem. Świetnie się rozprowadza, ale też łatwo spłukuje. Mydełko bardzo wydajne. Umila branie prysznica. Opakowanie cieszy oko. Pompka rewelacyjna. Dozuje idealną ilość produktu. Naturalny produkt. Same plusy.