Szampony do włosów

Matrix Biolage Color Last Szampon do Włosów 250ml
Matrix Biolage Color Last Szampon do włosów farbowanych 250ml
Biolage Color Last Szampon do włosów Trwałość koloru 250 ml

• 13 lipca 2021 o 11:24
    Sprawdza się do przedłużenia trwałości koloru
    Lubię szampony Matrix , zazwyczaj sprawdzają się świetnie na moich włosach , więc ucieszyłam się odnajdując w pudełku Pure Box wersję travel tego szamponu . Jeśli chodzi o szampony w takich właśnie podróżnych wersjach bardzo często zdarza mi się , że po zużyciu takiej próbki - bo tak właśnie je traktuje kupuje pełen wymiar by sprawdzić ile produkt jest tak naprawdę warty . Tak było i w tym przypadku , zużyłam już całą dużą butlę i uważam , że to całkiem spoko produkt , ale nie z gatunku tych które musisz kupić koniecznie . Opakowanie jest bardzo ładne , typowo kobieca grafika w orchidee , estetyczne napisy , dobrej jakości opakowanie i zatyczka która nie pęka i z którą nie trzeba się siłować , dla mnie nic więcej nie jest potrzebne . Konsystencja szamponu jest przyjemna - mocno kremowa co przekłada się na dość dobrą wydajność ( włosy mam cieniowane , najdłuższe sięgają mi trochę za łopatki , odcień szamponu to biel , zapach natomiast świeży i lekko kwiatowy , jak dla mnie jest delikatny i po użyciu nie wyczuwam go długo , ale też moje włosy nie są dobrym nośnikiem zapachów . Jeśli chodzi o moje włosy , to mają średnią porowatość , tendencję do przesuszania się i puszenia , nagminnie są też katowane prostownicą , suszarką i blond farbą w bardzo jasnych i chłodnych odcieniach . Jak wiadomo blond jest to kolor bardzo wymagający , gdyż trzeba się naprawdę przyłożyć aby prezentował się dobrze , szampony chroniące kolor są więc dla mnie tak samo ważne jak ochładzające szampony fioletowe , dlatego tego szamponu nie traktuje jako typowy szampon codziennego użytku , tylko taki dodatkowy , używany co drugie mycie . Nie ma problemu z rozprowadzeniem produktu po włosach , nie oblepia , bardzo dobrze się pieni , a podczas wypłukiwania czuć , że szampon pozostawia na włosach taką delikatną , śliską warstewkę a ja bardzo lubię taki efekt . Nie zauważyłam by wpływał negatywnie na skórę głowy , nic się nie przesuszyło i nie pojawił się łupież . Włosy po tym szamponie rozczesują się bardzo dobrze , są też lekko odbite od nasady , świetnie oczyszczone - nic nie zlepia się w nieestetyczne strąki , włosy nie przetłuszczają się po nim szybciej . Głównym zadaniem tego produktu jest ochrona koloru i faktycznie na blond działa dobrze - pozwala zachować świetlistość koloru , zapobiega wytrącaniu się pigmentu z włosów dzięki czemu włosy są lśniące i wyglądają po prostu zdrowo . Zauważyłam również , że dzięki niemu włosy mniej się puszą i szybciej prostują . Nie zauważyłam jakieś większej regeneracji , dociążenia włosów czy niesamowitej miękkości , ale to tak na marginesie , bo przecież co innego było mi tutaj obiecane . Nie jest to efekt WOW , ale też pełnej regeneracji to człowiek od szamponu nie wymaga , przez tą chwilkę którą trzymam go na włosach to wiadomo , że nie zrobi cudów , ale jeśli chodzi o ochronę koloru i właśnie szampon tego typu jest wam potrzebny to można kupić , bublem nie jest .
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • łatwo go spłukać
    • nie przetłuszcza włosów
    • sprawia , że mniej się puszą
    • świetnie przedłuża żywotność koloru blond
    • nie wywołuje łupieżu
    Wady:
    • mam drobny problem z dostępnością
  • 6 kwietnia 2021 o 15:20
    Wysusza włosy
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    50 ml produktu wystarczyło mi, żeby przekonać się, że nie jest on wart zakupu za żadne pieniądze. Wprawdzie jest on bardzo wydajny, bo niewielka ilość szamponu wystarcza na umycie długich włosów (do łopatek), ale co z tego jak strasznie wysusza włosy. Aplikowałam go razem z odżywką z tej samej serii, a i tak miałam wrażenie jak by straciły całe swoje nawilżenie. Włosy stały się sianowate. Ale czego innego można by się spodziewać po produkcie o takim niekorzystnym składzie? Dodatkowo zapach podczas mycia jest naprawdę bardzo ładny, ale suche włosy przy dużym szczęściu w ogóle nie pachną, albo wręcz zaczynają śmierdzieć. No nie polecam brać nawet za darmo.
  • 20 września 2019 o 14:22
    Wart każdej ceny
    Moje włosy pokochały ten szampon. Dobrze myje i oczyszcza, nadaje włosom blasku i jędrności nie obciążając ich. Ładnie pachnie i delikatnie się pieni. Nie wysusza skóry głowy.
    Zalety:
    • Dobrze myje i oczyszcza
    • Nadaje blask włosom
    • Wydajny
    Wady: