Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

Tołpa Mum, Krem wzmacniający przeciw rozstępom (stara wersja)

Tołpa Mum
tołpa. mum. krem wzmacniający przeciw rozstępom, 250 ml

C_in_i
    2 stycznia 2023 o 18:00
    Pozostawił mieszane uczucia
    Krem dostałam jako jeden z prezentów będąc w ciąży, ale ponieważ nie miałam żadnych rozstępów zaczęłam go stosować dopiero po rozwiązaniu, kiedy zaczęłam karmić piersią – potrzebowałam porządnie zadbać o mój biust, który potrzebował dobrego nawilżenia. Pierwszym zaskoczeniem była konsystencja kremu – jest to jeden z nielicznych produktów przeciw rozstępom na rynku, który nie jest olejkiem. Czegoś takiego potrzebowałam! W drugim zaskoczeniem był kolor oraz zapach produktu, który kojarzył mi się tylko z jednym – z drożdżami. Zapach niestety nie ulatniał się zbyt szybko i niestety powodowało to, że musiałam częściej zmieniać piżamy oraz pościel... Ogromnym plusem tego kosmetyku jest to, że jest on bardzo wydajny. Niewielka ilość produktu wystarczyła na rozprowadzenie go po całym ciele. Skóra po jego użyciu była nawilżona, przyjemna w dotyku. Krem fajnie się wchłania, nie pozostawia tłustej skóry.Jeżeli chodzi o samo opakowanie to jest ono przezroczyste i poręczne, łatwo się je otwiera. Osobiście jednak nie przepadam za kosmetykami, które muszę wygrzebywać z opakowania i uważam, że jest to nie higieniczne, preferuję te z pompką.
    Zalety:
    • Wydajność, konsystencja, przezroczyste opakowanie, fajny dizajn, dobry skład.
    Wady:
    • Zapach, brak pompki- produkt trzeba wygrzebać palcami.
  • 9 sierpnia 2021 o 9:16
    według mnie najlepszy
    Na wstępie zaznaczę że dziwi mnie tak niska ocena tego produktu.. Wypróbowałam w ciąży osławioną Mustelę, Pharmaceris oraz Ziaję. Na ich tle ten krem wypada moim zdaniem najlepiej. Czuć to po skórze jest bardzo nawilżona miękka i ten efekt utrzymuje się po kąpieli. Ma bardzo bogaty skład wiele substancji odżywczych i to przekłada się na widoczny efekt. Z minusów -wolę produkty z pompką lub w tubce, zapach moim zdaniem nie jest jakimś wielkim minusem ale faktycznie jest dość intensywny. Taki naturalny jogurtowy, lekko orzechowy na pewno bym nie powiedziała że śmierdzi tak jak czytam w opiniach. I dziewczyny nie ma co się czarować - jeśli rodzicie przed terminem i dziecko waży w granicach 3, 3-5 kilo to jest szansa na brak rozstępów... ale kiedy dziecko jest większe to nie ma co liczyć na cuda zawsze coś wyskoczy. Moim zdaniem ten krem może realnie pomóc w minimalizowaniu, ja daję mu pierwsze miejsce pomimo opakowania i swoistego zapaszku.
    Zalety:
    • rewelacyjny skład
    • bardzo odżywia i nawilża efekt utrzymuje się po kąpieli
    • naturalny zapach i kolor
    Wady:
    • zapach może niektórym nie odpowiadać ale moim zdaniem jest to zapach bogatego dobrego i naturalnego produktu
    • opakowanie - wolę pompki i tubki
  • 26 lipca 2021 o 22:40
    Stara wersja jest super
    Mam starą wersję i jestem zaskoczona czytając opinie. Moja tołpa nie śmierdzi drożdżami a raczej kremem. Po prostu. Produkt wolno się wchłania co sprawia że uda ocierają się o siebie jeśli posiada się ich pełniejszy kształt. Ale jakie nogi są po nim... jak z instagrama, piękne, zadbane, rozświetlone, cudne. W dotyku takie że nigdy nie miałam lepszych. Cudo. Nie jestem w ciąży, siostrę uczulił, więc ja używam. Nie mam rozstępów, ale czuje w jakimś sensie ujędrnienie.
    Zalety:
    • rozświetlenie
    • piękne nogi
    Wady:
    • wolno się wchłania
    zuniaaa
    27 marca 2020 o 18:39
    Fajne działanie, okrutny zapach
    Miałam ochotę na coś innego niż Mustela Maternite, coś lepiej pachnącego po prostu, coś przyjemnego. Bardzo zawiodłam się na tołpie... Działanie na skórę całkiem fajne, mocno nawilża, napina skórę. Zapach jest tragiczny, jakby sfermentowanych drożdży.. Niestety zostaje na ubraniach bardzo długo, nawet po kilkukrotnym praniu nie jestem w stanie pozbyć się zapachu sfermentowanych drożdży :( Bardzo przykre, bo niestety nie da się go używać przez ten intensywny zapach...
    Zalety:
    • działanie na skórę
    Wady:
    • tragiczny zapach
    • mało higieniczne opakowanie
  • 5 lutego 2020 o 10:55
    BŁOTKO NA CIAŁO
    Bardzo lubię kosmetyki Tołpa, jeszcze na żadnym się do tej pory nie zawiodłam. W przypadku tego kremu mam mieszane odczucia. Poza tym nie jestem w ciąży i nie miałam jeszcze dzieci, ale każda kobieta ma coś do ukrycia)). Często używam balsamów przeznaczonych dla kobiet w ciąży, licząc na to, że bardziej ujędrnią moje ciało i w pewnym stopniu zniwelują powstawanie rozstępów. OPAKOWANIE: praktyczne, jestem w stanie wyciągnąć z niego cały kosmetyk, jednak co do jakości opakowania, to obawiałabym się upadku i roztrzaskania. ZAPACH I KONSYSTENCJA: tutaj można się przyczepić, ponieważ zapach nie jest zniewalający, taki dziwny trochę, ciężki do sprecyzowania. Konsystencja bardzo rzadka, jak na krem/balsam do ciała. Kolor również taki błotny, nie zachęcający. DZIAŁANIE: nie zachwycił mnie całkowicie. Jest dla mnie za rzadki, przez co mało wydajny. Brzydko wygląda, podczas nakładania pozostawia taką białą powłokę, która jednak dość szybko się wsiąka. Jak krem już wsiąknie, to mam takie odczucie braku -" coś go chyba za mało nałożone". Ale to kwestia tego, że nie pozostawia na ciele takiej ochronnej powłoki, którą ja preferuję, skóra nie jest gładka tylko matowa, taka sucha w dotyku. Mogę powiedzieć za to, że na swój sposób ujędrnia, skóra jest trochę bardziej nawilżona, nie robią się nowe rozstępy. Stosowałam ten balsam razem z masażem. Efekty są jak dla mnie niecałkowicie zadowalające - brakuje mi tego uczucia gładkości takiego wow.
    Zalety:
    • ujędrnia
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • mała wydajność
    • konsystencja papki
    • tępość po użyciu
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących