Glinki i maseczki algowe

Your Natural Side 100% naturalna glinka biała kaolin

Visv_v
    29 sierpnia 2024 o 14:12
    Genialna glinka!
    Zaraz po skończeniu niebieskiej glinki od YNS, z której byłam bardzo zadowolona, postanowiłam wytestować inne glinki tej marki. Białą wybrałam przede wszystkim ze względu na delikatne działanie, co w przypadku mojego typu cery jest bardzo pożądaną cechą kosmetyków. Glinkę stosuję już od ponad miesiąca jako maseczkę 2 razy w tygodniu mieszając ją hydrolatem i olejkiem eterycznym. I jestem zachwycona efektami! Mam o wiele mniej zaczerwienień na twarzy, a problemy z zatykającymi się porami powoli znikają. Również moja cera jest teraz bardziej nawilżona i promienna.
    Zalety:
    • dzięki produktowi skóra jest nawilżona i promienna
    • pomaga w usuwaniu zaczerwienień i zaskórników
  • 28 sierpnia 2024 o 23:01
    Delikatny, ale skuteczny!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Biała glinka od Your Natural Side to taki kosmetyczny must-have, zwłaszcza jeśli twoja skóra potrzebuje delikatnej pielęgnacji. Jest lekka i przyjemna w użyciu, więc idealnie nadaje się do domowych rytuałów piękna. Dodatkowo, ma wiele możliwych zastosowań, dlatego jest produktem wielofunkcyjnym. Glinka jest delikatna w działaniu, więc nawet wrażliwa skóra nie stanowi żadnego problemu. Oczyszcza skóranie jest wysuszona, ani podrażniona. Przy dłuższym stosowaniu skóra staje się wyraźnie miękka. Produkt można stosować jako maseczkę albo dodatek do kąpieli, więc jest naprawdę wszechstronny. Naturalny skład to bardzo duży plus :)
    Zalety:
    • skład
    • działanie
  • 3 stycznia 2024 o 20:52
    Łagodnie oczyszcza, pozostawia skórę gładką i rozświetloną
    Jedna z lepszych glinek jakie używałam. Bardzo dobrze miesza się z wodą, wychodzi ładna konsystencja bez grudek, bardzo dobrze też rozprowadza się ją na twarzy. Zamknięta w solidnym ciemnym słoiczku. Starcza na długo, mimo tego, że nie żałuję jej i używam tez na szyję i dekolt. Lubię ją bardzo, za to jakie efekty daje skórze. Nie podrażnia, jest bardzo delikatna, ale jednocześnie skuteczna. Oczyszcza, pozostawia skórę gładką, nadaje zdrowy wygląd i koloryt. Wycisza stany zapalne i przyspiesza ich gojenie. Wyrównuje koloryt skóry.
    Zalety:
    • Opakowanie w ciemnym słoiczku
    • Delikatność a jednocześnie skuteczność
    • Oczyszczanie
    • Wycisza stany zapalne
    • Nadaje zdrowy wygląd skórze
  • 13 maja 2021 o 19:07
    Dobrze zmielona glinka
    Bardzo lubię glinki z YNS bo są bardzo dobrej jakości. Chodzi mi tu o stopień zmielenia i o łatwość przygotowania mieszanki - glinkę da się zmieszać z wodą lub hydrolatem i nie powstają żadne grudki - od razu powstaje gładka masa. Glinka jest delikatna, można używać jej też do mycia twarzy (zamiast żelu). Z uwagi na delikatność stosuję jedynie glinkę białą lub różową. Biała działa kojąco, nie wysusza nadmiernie, ja jednak wolę dodać do niej nieco oleju, żeby nie zaschła zbyt szybko. Glinka dostępna jest w czarnym szklanym słoiczku z zakrętką. Glinkę mieszam w w małej miseczce z wodą i dodaję kilka kropli dowolnego oleju. Nakładam na twarz i szyję, maseczka zasycha mniej więcej po 7 minutach dlatego spryskuję twarz wodą i trzymam jeszcze około 5 minut. Łatwo zmywa się z twarzy. Glinka to dobrodziejstwo dla skóry ale na efekty trzeba trochę poczekać. Sama z siebie nie wyprasuje zmarszczek, ale na pewno wspomaga inne kuracje.
    vronov
    25 kwietnia 2021 o 11:56
    Cudo w słoiczku
    Żałuję, że wcześniej podchodziłam do tematu glinek z dystansem. Zawsze odstraszało mnie mozolne zmywanie jej z twarzy. Ale wiecie co - warto. To była miłość od pierwszego użycia! Glinka zamknięta jest słoiczku wykonanym z ciemnego szkła. Podoba mi się ekologiczne podejście co do opakowania i myślę, że szklany słoiczek przyda mi się do stworzenia np. rustykalnego świecznika na tealighty. Na opakowaniu znajduje się biała etykieta z czarnymi akcentami kolorystycznymi - wygląda to ładnie i minimalistycznie. W słoiczku znajdziemy 75g miałkiego pudru, który ma kolor przybrudzonej bieli. Co do zapachu to w słoiczku nie jest wyczuwalny, jednak po rozrobieniu glinki z wodą uwalnia się typowy dla glinek zapach - prosty, naturalny i neutralny. Muszę też dodać, że 75g wydaje się małą ilością, ale w przypadku glinki jest to dość sporo. Jest ona naprawdę wydajna i kosztuje niewiele (12,99zł w Kontigo), więc bardzo się opłaca. Glinkę rozrabiam z wodą w stosunku 1:1 do uzyskania gładkiej pasty. Taką mieszankę nakładam na twarz i zostawiam na ok. 15 minut. W międzyczasie spryskuję twarz hydrolatem, aby nie doprowadzić do jej zaschnięcia. Efekty, jakie jestem w stanie nią uzyskać są naprawdę genialne. Skóra wydaje się być uspokojona - zaczerwienienia są mniej widoczne, poprawia się koloryt skóry, a pory są ściągnięte. Ta glinka świetnie się też sprawdza jako opatrunek dla cery problematycznej, ponieważ jej właściwości pozwalają na szybsze gojenie się stanów zapalnych czy ranek po wypryskach. Dodatkowo skóra jest dokładnie oczyszczona, ujędrniona i nawilżona. Jest to produkt antyalergiczny, więc tak naprawdę może używać jej każdy. Podsumowując - świetny efekt za niewielką cenę. To moje pierwsze i na pewno nie ostatnie opakowanie tej glinki.