Balsamy do ciała

Tena Zinc Cream Krem łagodzący z cynkiem

• 31 grudnia 2024 o 21:08
    Pielęgnuje i chroni
    Otrzymałam od córki wiele próbek kremów do wykorzystania bo wie jak bardzo lubię testować oraz wracać do znanych mi marek oraz takich z którymi miałam okazję się zapoznać i sprawdzić jak ich produkty działają dla poprawy jakości oraz ochronę skóry a głównie tej wrażliwej oraz delikatnych i narażonych na podrażnienia jej partii dlatego z przyjemnością wróciłam do tego kremu który bardzo pomógł mi w problemach z piekącymi problemami stref intymnych oraz pewnych partii ciała które są nadwrażliwe na wiele czynników głównie brak nawilżenia i z pomocą przychodzi ten krem o bogatym składzie oraz wielu możliwościach głównie ochronnych ale także pielęgnujących,krem jest bogaty w cynk o właściwościach regenerujących a będąc na bazie wazeliny kosmetycznej jest wodoodporny ale może przy tym brudzić dlatego należy aplikować jedynie cienką warstwę ale nadal czuć komfort w trakcie regularnego stosowania dlatego polecam go wypróbować jeżeli są wam potrzebne tego typu kosmetyki dla nagłych potrzeb.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo krem o dobrym składzie
    Wady:
    • Nie wymienię
  • 28 października 2023 o 14:09
    Swoją robotę robi
    Krem z Teny jak w tytule, czyli swoją robotę robi. Łagodzi, nawilża, natłuszcza i stany zapalne nie swędzą. Dla mnie ma on niestety zbyt tłustą konsystencję. Słabo się wchłania i ciało mi się po posmarowaniu dosłownie lepi. Korzystałam, więc z niego tylko na podrażnienia po goleniu. Na twarzy wolałam nie ryzykować ze względu na moją cerę skłonną do trądziku. Podsumowując: na ciało natłuszcza i łagodzi stany zapalne, ale bez lepiącego się ciała przez wazelinę i olej nie obejdzie się. Ze względu na konsystencję u mnie więcej nie zagości.
    Zalety:
    • łagodzi stany zapalne
    • lekko nawilża
    Wady:
    • zbyt tłusta konsystencja
    • bardzo słabo się wchłania
    • po użyciu ciało się lepi
    Netili
    4 września 2022 o 12:47
    Do bardzo suchej skóry idealny
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Próbki tego kremu zamówiłam przez internet, dlatego że zmagam się z bardzo suchą skórą, krem ten jest bezzapachowy o gęstej i treściwej konsystencji, do twarzy absolutnie się nie nadaje bo strasznie się po nim świeciłam, więc postanowiłam zużyć je jako krem do rąk i w tym kierunku spisał się świetnie, załagodził moją przesuszoną skórę na dłoniach i porządnie ją nawilżył, a mało który krem tak robi, moje dłonie ostatnio aż swędziały z tej suchości a ten kosmetyk zniwelował te uczucie, z czego jestem bardzo zadowolona, na pewno kupię w pełnowartościowym opakowaniu, jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Koi
    • Radzi sobie z bardzo suchą skórą
    Wady:
    • Dla mnie trochę zbyt tłusty przez co słabo się wchłania
    • Nie nadaje się do twarzy
  • 26 kwietnia 2020 o 10:28
    Łagodzi
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem o delikatnej konsystencji bardzo dobrze łagodzi podrażnienia, dobrze się rozprowadza, zapach delikatny (naturalny) polecam na wszelkie podrażnienia nadaje się idealnie.
  • 11 października 2019 o 12:19
    Recenzja próbki
    Pierwsze wa razy użyłam produkt na całą twarz i był to błąd przy mojej cerze mieszanej, ponieważ w ogóle się nie nadaję. Byłam nim rozczarowana, ale uznałam, że spróbuję punktowo na wypryski i przebarwienia i wtedy zdał swój egzamin! Produkt bardzo dobrze wysusza wypryski i różnego typu syfki, przy czym jest niezwykle wydajny przez swoją zbitą konsystencję. Po 2 dniach stosowania o wyprysku nie ma mowy bo jest po prostu wysuszony. Produkt jest niezwykle tłusty. Jego atutem jest cena, bardzo niska, za tak wielką pojemność. Wydaję mi się, że produkt na całą twarz będzie dobry dla osób, które mają wielki problem z niedoskonałościami (cera typowo trądzikowa), dla mnie był zbyt ciężko i tłusty, ale punktowo super.
    Zalety:
    • walka z niedoskonałościami -> wysusza wypryski, zaskórniki, syfki
    • wielka wydajność
    Wady:
    • nie nadaje się na całą twarz przy cerze mieszanej
    • bardzo tłusty, pozostawia tłusty filtr na skórze
    Otrzymałam do testów od marki/producenta