Wody perfumowane damskie

Elizabeth Arden Ardenbeauty EDP

notino.pl
Elizabeth Arden Ardenbeauty woda perfumowana 150ml
Elizabeth Arden Arden Beauty

Nasi użytkownicy zostawili 98 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 sierpnia 2024 o 17:55
    Obecnie jedne z najlepszych
    Perfumy od Elizabeth Arden - pionierki amerykańskiej kosmetyki - obecne są na polskim rynku od wielu lat. Ich moc wprawdzie osłabła w porównaniu z dawniejszymi egzemplarzami (zapach Sunflowers z lat 90 mam wciąż w głowie), to nadal są to jedne z najlepszych zapachów w tej kategorii cenowej (tzw. średnia półka) dostępne w dodatku w popularnych drogeriach sieciowych. Arden Beauty to zapach trochę niedzisiejszy, ale nie staromodny. Czuć w nich po prostu klasę i szyk lat 90, kiedy na rynku królowały zdecydowane i ultrakobiece kwiaty. Arden Beauty zostały wypuszczone na rynek w 2002, jak dla mnie zapach krzyczy jednak latami dziewięćdziesiątymi - Lancome Miracle (2000) czy J’adore (1999). Wszystkie te perfumy mają wspólny mianownik - są kobiece, ciepłe, ładne, eleganckie. Ogólnie bezpieczne i niekontrowersyjne. Na muzę Arden Beauty została wybrana młoda walijska aktorka Catherine Zeta Jones reklamująca je pod hasłem ,,the power of a woman’’. Dziś AB wydają się idealne praktycznie na każdą okazję, ale bardziej do pracy czy na jakieś spotkania niż np. na wycieczkę w góry. Są bliskoskórne, trzymają się jednak cały dzień (chyba jeszcze nie spotkałam perfum z Rossmana, gdzie zapach byłby tak trwały). Natomiast dość trudno jest mi je opisać - są to szlachetne kwiaty - irys, lilia, orchidea na świeżej, kremowej bazie z zieloną nutą otwarcia. Zapach przez duże ,,Z”. Twórcą zapachu jest Antoine Lie - znany z szerszej współpracy z Etat Libre d'Orange.
    Zalety:
    • Trwałość, przyjemne kwiatowe perfumy
    Wady:
  • 5 sierpnia 2024 o 18:18
    Kremowo pudrowo wodniście
    Tak mogłabym określić ten zapach. Jest bardzo kwiatowo, pachnie jak na leśnej polanie na której środku w małym stawie pływają lilie wodne. Nuty są doskonale zblendowane, dominują zdecydowanie zielone i wodne akcenty, gdzieś tam w oddali krzyczy irys i bergamotka. Zapach jest dość trwały i projektuje na długość ramienia do godziny po aplikacji. Polecam na letnie gorące wieczory.
    • Projekcja
    • Niska cena
  • 16 lipca 2024 o 23:09
    Wyjątkowo udany niedrogi zapach
    Piękna, ciesząca oko butelka i zamknięte w niej delikatnie słodkie, cudownie świeże, oddychające, wibrujące, rozgrzewające perfumy. Słodycz i świeżość mamy tu w dorosłym wydaniu, bynajmniej nie jak w zapachach dla nastolatek. Nie ma go w składzie, ale ja tu czuję ogórek lub coś do ogórka zbliżonego. Ogórek świeżo obrazy ze skóry, posypany kolorowym pieprzem. Drzewo sandałowe, które jest w składzie, mój mało wprawny nos również wyłapuje. Poza tym słodycz kwiatów. Zapach całkiem trwały. Czy jakoś specjalnie się rozwijający? To ciężko stwierdzić, bo przecież to zależy od temperatury naszego ciała, pogody. Nie ma tu może wybuchu różnych zapachowych nut, ale na pewno nie jest płasko. Generalnie bardzo polecam, a nigdy nie byłam fanką produktów Elizabeth Arden. Zapach na wiosnę, lato. Przede wszystkim dla wielbicieli świeżości nie w morskim, a "ogródkowym" wydaniu.
    Zalety:
    • Piękne opakowanie
    • Niedrogi, zaskakująco dobry zapach
    • Niezła trwałość
    Oliton
    1 lutego 2024 o 10:01
    Oh my God!
    To jest szok, jak tanie perfumy, w cenie większości bezpłciowych psikaczy, potrafią być piękne. Jak jedna z wizanek poniżej, jestem fanką bloga nezdeluxe i dzięki niemu zaczęłam odkrywać świat Elizabeth Arden. Beauty to niesamowity zapach, od pierwszego psiknięcia daje efekt wow. Jest pełny, kwiatowy, choć nienachalny. Idealnie elegancki - to jest właśnie ta mała czarna, piękna, klasyczna i przede wszystkim dobra jakościowo. Kwiaty są ciepłe, otulajafe, a do tego dochodzi ciekawa pudrowość. Może 10 lat temu, kiedy miałam 2 z przodu, uznałabym ten zapach za nudny i babciny, ale właśnie taki nie jest. Trzeba do niego dorosnąć, bo jest piękny!
    Manta21
    16 listopada 2023 o 8:37
    Bardzo polecam te perfumy!
    Markę Elizabeth Arden odkryła moja mama. I tak właśnie rozpoczęła się też moja przygoda z perfumami Elizabeth Arden. Jedynie z moich ulubionych są właśnie ARDENBEAUTY.. Piękny, świeżo-słodkawy kwiatowy zapach, zapach który daje poczucie świeżości i delikatności. Cudowny i trwały. Na pewno jeszcze do niego wrócę
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie