Wody perfumowane damskie

Salvatore Ferragamo Signorina Ribelle EDP

KardiaM
    13 lipca 2024 o 19:00
    Słodki, kojarzący się z ciepłymi wieczorami
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Przy okazji zakupów otrzymałam próbki tych perfum, a że lubię testować nowe kosmetyki to bardzo się ucieszyłam. Widziałam opakowanie, jest gustowne, kobiece i z pewnością może pełnić funkcję ozdoby toaletki. Zapach jest słodki i w moim odczuciu raczej na wieczór niż na co dzień. Kojarzy mi się z latem, ale myślę, że na okres jesienny i zimowy też by się spisały, zwłaszcza na specjalne okazje. Wystarczy niewielka ilość, by uzyskać pożądaną intensywność zapachu, więc próbki starczyły mi na długi czas. Trwałość oceniam na plus, chociaż miałam już trwalsze perfumy. Nie wiem, czy je zakupię, ale myślę, że jeśli będę szukać czegoś na specjalne okazje, wieczorne wyjścia, to będzie to produkt, który wezmę pod uwagę.
  • 2 czerwca 2024 o 10:34
    Radość lata
    Piękna mandarynka i pieprz w otwarciu. Cudne! Radość, młodość, energia. Uwielbiam te perfumy. Są iskrzące, pełne przestrzeni i lata. Po tak wspaniałym wstępie, uspokajają się aksamitnym kokosem. Nie jest to jednak wyrazisty kokos, który tłumi pierwszy akord. To bardzo delikatny mleczny akcent, który trwa już do końca projekcji. Lodów nie czuję. Generalnie, zapach spokojnie wygasza się i jest to paradoksalnie zaprzeczeniem jego nazwy. Mimo to, są prześliczne. Trwałość około 4 h, projekcja jednostajna, z ogonem. Mają coś z Viva la Juicy Couture. Buteleczka dobrze odzwierciedla zawartość. Polecam.
  • 1 grudnia 2021 o 13:21
    Piękny zapach
    Jest to zdecydowanie jeden z najpiękniejszych zapachów jakie miałam. Perfumy są bardzo słodkie i kobiece. Polowałam na nie bardzo długo (czekałam na dobrą promocję). Minusem jest trwałość tych perfum, bo już po jakichś 4h trzeba ich ponownie użyć, aby były wyczuwalne. Flakon mi się podoba i ładnie zdobi moją półkę, jednak nie jest on jednym z moich ulubionych.
    Zalety:
    • wygląd flakonu
    Wady:
    Azuyano
    21 października 2021 o 0:51
    Za delikatny
    Wcześniej miałam Olimpię, więc słodycz mi nie straszna. Kupiłam w Sephorze, bo akurat przenosili się gdzieś indziej. Pani ekspedientka doradziła mi to i zapach mi się podobał, ale mówiłam, że zależy mi na czymś trwałym. Sama bajera, że woda perfumowana jest trwała mnie jakoś nie kupuje, teraz już uważam przy kolejnych wyborach. Szukam w bazie fasoli tonki albo paczuli, bo słyszałam, że wpływają na trwałość perfum. Jakbym chciała coś delikatnego to pewnie kupiłabym mgiełkę za kilkanaście złotych a nie perfum za kilkaset. Ten perfum może być spoko dla kogoś o innym PH skóry, na którym każdy zapach się utrzymuje, bo mnie ratuje tylko psikanie na ubrania. Pod koniec zapach robił się bardziej słodki niż na początku. Może źle się zrozumiałam z ekspedientką. Sam ładny zapach niestety nie wystarczy, jeśli ginie na skórze w ciągu godziny lub dwóch od zaaplikowania go na skórę, nie pomogły żadne utrwalacze typu wazelina.
    Zalety:
    • nuty zapachowe
    Wady:
    • cena za duża
    • trwałość za słaba
    • brak intensywności
    • wygląd i nieporęczność flakonu
  • 10 sierpnia 2019 o 22:47
    różowa słodkość
    Perfumy należą do tych po które sięgam z chęcią, jednak nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś w nich brakuje, takiej nuty z pazurem, która zwieńczy całość zapachu. Perfumy z jaśminem i piżmem w nucie serca zawsze trafiają do mojego serca, tak też jest w tym przypadku, jaśmin jest bardzo dobrze wyczuwalny. Nie mogę jednak powiedzieć, żebym czuła jakikolwiek kokos, który rzekomo tam jest. Flakon niestety nie trafia w moje gusta, trochę tandetny i przesłodzony.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie