Synchroline Aknicare Sun Protective Cream for Oily or Impure Skin SPF 30 PPD 20 Krem z filtrem do cery tłustej - wysoka ochrona

Stara wersja produktu

• 9 sierpnia 2015 o 17:44
    lekki krem z filtrem :)
    Zacznę od tego że jest to bardzo dobry kosmetyk ochronny dla osób z tłustą, trądzikową skórą twarzy :) Krem jest bardzo lekki pomino iż jest to preparat z filtrem UV ! Według mnie pozostawia bardzo miłe uczucie po aplikacji. Świetnie nawilża, co jest bardzo dobrą cecha, np. podczas kuracji dermatologicznych. Jedynym minusem jest to że po miesiącu użytkowania, gdy w tubce było jeszcze 60 % zawartości krem się rozwarstwił... Reasumując Aknicare sun jest godnym polecenia kosmetykiem z filtrem UV :) Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 0,5
  • 2 sierpnia 2014 o 17:46
    dobry filtr, dobrze chroni ale podsusza skórę
    Nie wiem czy dobrze recenzuję, gdyż na miom opakowaniu pisze że to jest emulsja, ale nie ta nowa, bez Gt-peptide 10. Plusy: -dobrze chroni, filtry stabilne -wysoka ochrona UVA jak na spf30 -nie podrażnia -nietłusta formuła -nie bieli skóry ani brwi, wchłania się bardzo dobrze, prawie do matu -zielonkawy kolor Minusy: -podsusza skórę -roluje się gdy trzeba nałożyć 2 warstwę lub dołożyć filtr w ciągu dnia -roluje się nakładany na serum (choć nie wszystkie) -cena, niestety za jakość się płaci -w cieplejsze dni mimo że tubkę trzymałam w chłodnym miejscu rozwarstwiał się -nieciekawy chemiczny zapach, wolałabym formułę bezzapachową Zużyłam już prawie całą tubkę ale nie wiem czy jeszcze się skuszę na Aknicare. Niestety po dłuższym stosowaniu mocno wysuszył mi skórę. Nie każda skóra trądzikowa jest tłusta, są też cery mieszane, a nie każdy ma czas i chęci kupować inny filtr na strefę T a inny na policzki, szyję i dekolt. Trudno go dołożyć w ciągu dnia, gdyż się roluje i nie z każdym serum nawilżającym współgra. Szkoda, gdyby emulsja ta nie wysuszała tak skóry byłaby zapewne moim KWC. Używam tego produktu od: w trakcie Ilość zużytych opakowań: kończę tubę 5o ml
  • 15 października 2013 o 15:20
    dobry,ale nie ideał
    Kupiłam ten krem, po tym jak zapchał mnie osławiony filtr Vichy.Z tym kremem nie miałam takich niemiłych niespodzianek-nie zapchał mnie.Niestety ideałem nie jest.Po pierwsze sprawia,że świecę się jak latarnia morska , mimo solidnego zmatowienia skóry pudrem .Nie nadaje się pod makijaż-ciężko nałożyć na niego korektor, nie mówiąc już o jakimś podkładzie.Z drugiej strony nie możemy nałożyć go za mało, gdyż ochrona będzie nieskuteczna.Nie podoba mi się też konieczność aplikacji co kilka godzin , jak piszą na opakowaniu.Jego wadą jest też dostępność.Oprócz tego nie ma minusów, ważne,że mnie nie podrażnia ani nie zapycha.Jest ponadto bardzo wydajny.Do ideału mu jeszcze jednak daleko. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    alkaxy
    3 października 2013 o 23:21
    przeciętniak
    Ma swoje plusy - nie bieli, makijaż w miarę łatwo się na nim rozprowadza, nie jest bardzo tłusty(ale nie-tłusty też nie). Ale minusów jest więcej: -wysusza -spowodował u mnie drobne krostki, taką kaszkę -podrażnia skórę -dziwnie pachnie Używałam go jakiś czas, tylko dlatego, że o filtr do cery tłustej było trudno. Obecnie jest ich trochę więcej i są lepsze. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1
  • 5 września 2013 o 16:58
    bardzo, bardzo, bardzo dobry
    Zdecydowanie najlepszy krem z filtrem przeciwsłonecznym, jaki miałam. Ma podstawowe zalety: skóra po nim jest świeża, matowa (i ten mat się trzyma cały dzień), więc jest genialny pod podkład. Trzyma wszystko w ryzach, nie swiecę się po nim, a mam duże skłonności do tego (obecnie koncze filtr z la roche\'a o wiele gorszy, nie tak przyjemy, nie tak matujący jak acnicare) mam też wrażenie, że skóra po acnicare jest w lepszej kondycji, co u mnie też dość ciężko wypracować. Bardzo bardzo dobry produkt, szukajcie w tanich aptekach, czasem udaje mi sie go złowić za ok.40 zł. Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: 2 standardowe opakowania 50 ml