Produkt, a raczej pyłek jest w formie sypkiej, pudrowej i suchej, przez sitki wysypuje się odpowiednią ilość produktu i dodaje kilka kropel wody, po zmieszaniu uzyskujemy konsystencje szarej pasty z czarnymi drobinkami, jak mnie mam węglem aktywnym. W zapachu trochę dziwny, raczej nie jest to jakiś super fajny zapach, co się przypodoba komuś. Myślałam, że będzie to męczące, a jak się okazało, wcale tak źle nie było z tym rozrabianiem produktu. Nakładanie na twarz, jak i zmywanie nie jest jakoś utrudnione, na twarzy produkt ładnie się rozprowadza, nie tworzy piany.
Po zmyciu pierwsze co zauważyłam to fakt, że twarz się tak nie świeci, zmniejszyło się wydzielanie sebum. Skóra nie była ściągnięta, ale też nie była nawilżona, ani nic, była taka po prostu czysta, bo w końcu oczyszczona i znormalizowana. Nie zauważyłam, aby produkt zwęził pory. Muszę przyznać, że odkąd stosowałam ten produkt to nie miałam jakiś większych problemów z wysypem na twarzy, możliwe że on utrzymywał dobry stan cery. Co do regeneracji, możliwe, że właśnie to on był zasługa uspokojenia cery i wyciszenia tego co się działo na początku.
Produkt niestety jest mało wydajny, starczył mi na niecały miesiąc (zaczęłam używać 03.02, skończyłam 04.03 - niby miesiąc, ale odejmując weekendy, gdy go nie używałam, bo nie było mnie w domu i to, że miesiąc był krótszy, to wychodzi ok 18 dni). Opakowanie mogło by być lepiej zabezpieczony, bo był to produkt, który używałam tylko w domu, bo przewozić go bym się niestety bała.
Czy polecam i komu? Moim zdaniem to jest fajny bajer do przetestowania i spróbowania. Głównie skóra tłusta i mieszana, no i normalna będzie raczej zadowolona, sucha no nie koniecznie. Ja nie wiem czy wrócę, jednak jakoś forma żelu i pianki wydaje mi się bardziej ekonomiczna i możliwa do przewiezienia gdzieś na wyjazd, ale też nie uważam, że był to zły produkt, bo zrobił dużo dobrego.
Zalety:
- ciekawa konsystencja
- proste nakładanie i zmywanie
- zmniejsza wydzielanie sebum
- skóra po nie jest ściągnięta
- oczyszcza dobrze
- normalizuje: regeneracja, uspokojenie, wyciszenie
Wady:
- brak nawilżenia
- mało wydajny
- średni zapach
- brak zabezpieczenia produktu w opakowaniu
Otrzymałam do testów od marki/producenta