Peelingi do twarzy

Bandi Ecofriendly Care, Trójaktywny peeling do twarzy

• 11 kwietnia 2024 o 14:38
    Na piątkę opakowanie, czwórka za naturalny skład, ale trójka za działanie.
    Producent bardzo się postarał, żeby ten produkt miał eco vibe i był elegancko podany. Mam więc ładny, wytłaczany, kartonik, lniany woreczek i słoiczek z ciemnego szkła. Do szczęścia brakuje tylko czegoś bardziej eko zamiast plastikowej nakrętki. Niemniej całość opakowania robi wrażenie. Skład też budzi zaufanie, bo jest na bazie naturalnych składników. Dostajemy beżowy dość treściwy krem z małą ilością ścierających drobinek. I ta mała ilość drobinek przekłada się na słabe działanie peelingujące. Osobiści dosypuję do produktu korundu po prostu, bo dla mnie efekt nie jest wystarczający. Bez tego dodatku pozbawianie się martwego naskórka idzie słabo, a gładkość jest złudna, bo jest wynikiem wygładzającego działania aksamitnego w odczuciu wypełniacza z masłem shea w składzie. Czyli jest ciekawie, ale w kwestii działania złuszczającego tak sobie, więc ponownie nie kupię. Kosmetyk nie pachnie.
    • naturalny skład
    Wady:
    • mała ilość drobinek ściernych
    • zbyt delikatne złuszczanie
  • 5 września 2023 o 12:01
    To peeling z gatunku delikatnych, więc skóra wrażliwa będzie bardzo zadowolona. Kosmetyk ma wzorowy skład, jest pozbawiony sztucznych barwników i zapachów. Dodatkowy plusik za biodegradowalną formułę!
    Lubię markę Bandi, więc jak tylko nadarzyła się okazja zakupu tego peelingu w baaardzo atrakcyjnej cenie nie czekałam. Przemówiło do mnie to, że kosmetyk ma naturalny skład, a jego formuła jest skonstruowana tak, aby nie szkodzić środowisku naturalnemu. Do testowania przystąpiłam praktycznie od razu jak przyszła paczka. Mam cerę mieszaną z książkową, przetłuszczającą się strefą T. Na policzkach mam widoczne siatki rozszerzonych naczynek, dlatego sięgam po peelingi delikatne ( przeważnie enzymatyczne), unikam drobinek. ❤OPAKOWANIE Opakowanie jest po prostu śliczne, minimalistyczne, ale idąc w kierunku 'eko można było zrezygnować z kartonika, albo z lnianego woreczka. Chociaż sposób zapakowania jest uroczy, to wystarczyłoby jedno z nich. Opakowanie bezpośrednie to szklany słoiczek z plastikową zakrętką. Zawartość kosmetyku jest dodatkowo zabezpieczona folią, więc mamy pewność że jesteśmy pierwszymi użytkowniczkami tego oto kosmetyku. Szata graficzna ogranicza się do napisów w miętowym kolorze i taki minimalizm prezentuje się bardzo ładnie. ❤PEELING Peeling ma kolor beżowy i ma kremową, bardzo aksamitną konsystencję z mikroskopijnymi, wręcz niewyczuwalnymi drobinkami. Nanosi się go na twarz bardzo przyjemnie i wbrew pozorom jest na prawdę wydajny ! Skład jest wzorowy i nie ma tam absolutnie nic, do czego mogłabym się doczepić. Znajdziemy tam biodegradowalne drobinki złuszczające, bioferment z bambusa i kukurydzy, kawior limonkowy, masło shea, marcha i kawior bambusowy. Po tę linię kosmetyków można sięgać w każdym wieku, nie wyklucza ona również ciężarnych i karmiących. ❤MOJE ODCZUCIA Jak już wspomniałam, ze względu na naczynka raczej nie sięgam po drobinki. Pewnie stwierdzicie, że złamałam własne zasady sięgając po ten kosmetyk. Powiem Wam, że jest on na tyle delikatny, że nie zrobił krzywdy mojej skórze. Chociaż oczyszczenie jest delikatne, to mimo wszystko jestem zadowolona. Moja skóra po zabiegu jest ładnie wygładzona i jest baardzo delikatna w dotyku. Cera jest przygotowana na kolejne etapy pielęgnacji. Oczywiście byłam ciekawa jak usunąć ten peeling metodą 'zgumkowania' i niestety nie jest to tak łatwe jak zapewnia producent. To bardzo przyjemny peeling, ale nie wiem czy do niego wrócę ponownie. Zakupiłam go za dwadzieścia kilka złotych i więcej nie zdecydowałabym się za niego dać.
    Zalety:
    • naturalny, czysty skład
    • świetna konsystencja
    • nie podrażnia i nie uczula
    • drobinki są delikatne
    • cena w promocji na plus
    • wydajny
    • praktyczne i ładne opakowanie
    • można stosować w każdym wieku
    • odpowiedni dla kobiet w ciąży i karmiących
    Wady:
    • mógłby być odrobinkę mocniejszy
    • metoda na ' zgumkowanie nie działa, jest zbyt agresywna dla skóry
    • ciężko go zmyć, bo szybko zastyga
    AnaP33
    8 lutego 2022 o 15:16
    Dla mnie za delikatny
    Lubię co jakiś czas zmieniać kosmetyki.Tym razem postanowiłam wypróbować peeling,którego jeszcze nigdy nie miałam.Bandi Eco Friendly trójaktywny peeling do twarzy.Niestety nie zachwycił mnie.Nie wiem czemu...może za kremowa,dość rzadka konsystencja,może efekt po użyciu,który dla mnie zbytnio zachwycający nie jest.Fakt czuć wygładzenie i miękkość ale to nie jest to,czego oczekiwałam,tego efektu wow.Cera wydaje mi się po nim jakby niedomyta,tłusta...zbyt mała pojemność ładnego szklanego słoczka,który jak dla mnie jest opakowaniem bardzo niepraktycznym i niehigenicznym.Całość jest zamknięta w bardzo ładnym tekturowym opakowaniu. Plus za skład.Peeling jest delikatny,nie podrażnia.Dla mnie jest za delikatny i cena jego jest wysoka nawet mimo promocji.Raczej nie dam mu drugiej szansy bo nie kupuję drugi raz czegoś,co się u mnie nie sprawdza.
    Zalety:
    • Opakowanie szklane,tekturowe i woreczek,
    • Wygładza
    Wady:
    • Pozostawia uczucie niedomytej cery,
    • Za rzadka konsystencja,
    • Niepraktyczny słoiczek,
    • Wysoka cena nawet na promocji
  • 21 maja 2021 o 22:42
    Delikatny peeling
    Peeling, tak jak i reszta produktów z serii Ecofiendly Care, spełnił moje oczekiwania w 100%. Ma on bardzo przyjemną, gęstą konsystencję, którą łatwo nałożyć na twarz. Można go stosować zarówno jako peeling, pozbywając się zanieczyszczeń i martwego naskórka, jak również jako maseczkę. Peeling trochę ciężko się zmywa, ale nie jest to duży problem. Wielkim plusem jest naturalny skład produktu oraz jego ekologiczne opakowanie w postaci słoiczka, schowanego w kartonik. Podoba mi się również prosta kolorystyka opakowania.
    Zalety:
    • dobrze peelinguje
    • oczyszcza cerę
    • można stosować na dwa sposoby
    • ekologiczne opakowanie
    • dobry skład
    • ładne opakowanie
  • 28 października 2020 o 14:53
    Peeling marki Bandi otrzymałam jako jedną z nagród za zdobycie tytułu Recenzentki Lipca 2020, za co serdecznie dziękuję Wizażowi i całej społeczności Wizażanek, które doceniły moje recenzje. Bardzo lubię peelingi i jest to jeden ze stałych elementów mojej pielęgnacji. Przyznam, że po te enzymatyczne sięgam rzadko, bo wolę mocne, mechaniczne zdzieraki, na które najczęściej się decyduję. Te peeling wydawał mi się być delikatny, jednak doskonale sobie radzi z usunięciem martwego naskórka. Pozostawia skórę przyjemnie miękką i gładką w dotyku nie powodując przy tym podrażnień czy zaczerwienienia. Dzięki eko formule jest przyjazny dla środowiska a przede wszystkim ma dobry skład, który służy naszej cerze. OPAKOWANIE Trzeba przyznać, że opakowanie jest naprawdę intrygujące. A pierwszy plan wysuwa się kartonowe pudełko w kolorze brązu z wytłoczonym logo marki na górnej i bocznej ściance. Na nim znajduje się kolorowa nakładka kontrastująca z apteczną barwą pudełka – biel i zieleń to kolory idealnie pasujące do kosmetyków eko. Na tej nakładce znajdziemy najważniejsze informacje o produkcie – nazwę, skład, certyfikaty, opis, sposób stosowania, kod QR do strony marki. Całość jest pogrupowana, więc łatwo zaleźć interesujące nas informacje Po otwarciu kartonika ukazuje nam się woreczek wykonany z lnu, w którym możemy przechowywać kosmetyk a potem wykorzystać go np. do przechowywania biżuterii czy jakichś małych drobiazgów. Do woreczka dołączona jest etykietka z nazwa kosmetyku i krótkim opisem. Sam peeling znajduje się w szklanym słoiczku wykonanym z ciemnego szkła chroniącego zawartość. Posiada o zielone napisy – logo marki, sposób stosowaia, skrócony opis, dzięki czemu mamy te informacje zawsze pod ręką i nie musimy ich zapamiętywać. Wystarczy zerknąć na słoiczek i wiemy jak użyć, choć po kilku razach staje się to intuicyjne. Doceniam zamysł producenta, który wykorzystał do produkcji opakowania materiały, które można potem poddać recyklingowi. PEELING Peeling to produkt biodegradowalny, wegański, certyfikowany a przy jego produkcji nie ucierpiały żadne zwierzęta. 97% składników pochodzenia naturalnego, brak barwników i kompozycji zapachowej oraz formuła hipoalergicnza z pewnością przemawiają na plus. Peeling ma postać kremu o aksamitnej, lekkiej konsystencji. Barwa jest biała ale jest to taka brudna biel z domieszką beżu i szarości. Peeling mimo że stosowany jak peeling enzymatyczny nie jest takim typowym kosmetykiem tego typu. Posiada w sobie dosyć ostre drobinki ścierające, wyczuwalne szczególnie podczas gumkowania. Stosujemy go w prosty sposób: nakładamy a oczyszczoną cerę na 3-5 minut a potem ścieramy tzn. gumkujemy, czyli staramy się go zetrzeć dłońmi. Wcale nie jest to takie proste, bo peeling pozostaje na skórze, ja ratuję się zmywając go wodą. Gdyby trochę przysechł te proces szedłby szybciej i byłby bardziej komfortowy a tak mam wrażenie, że rozcieram krem po twarzy a nie ścieram peeling. Tutaj chyba poszło coś nie tak, a bałam się przedłużać zalecany czas aplikacji chcąc uniknąć podrażnienia. W sumie nie jest to do końca wada, bo produkt można zgumkowac lub zmyć, a więc wybaczam mu takie zachowanie. Przy ścieraniu-masowaniu wyraźnie wyczuwamy pracę drobinek które dokładnie usuwają martwy naskórek. Po zmyciu resztek wodą, skóra jest niezwykle przyjemna w dotyku, miękka, gładka, jak po użyciu dobrego zdzieraka. Uwielbiam to uczucie gładkości! W dodatku czuję, że jest też dobrze nawilżona (cera mieszana). Przy regularnym stosowaniu sprawia, że cera nabiera zdrowego kolorytu i jest pełna blasku (oczywiście w połączeniu z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi, ale ma w tym spoty udział). Producent pisze o tym, że usuwa zanieczyszczenia i nadmiar sebum – owszem, z pewnością bardzo dobrze oczyszcza, ale nie zauważyłam jego wpływu na ilość sebum. Nie powoduje podrażnień i zaczerwienień po użyciu, a jako ciekawostkę dodam, że producent poleca go też do cery wrażliwej. Uważam, że to świetny peeling o dobrym składzie, w którym znajdziemy m.in. mąkę ryżową, lactobaillus ferment, masło shea, glicerynę, ekstrakt z zielonej herbaty, wyciąg z owoców rośliny Microcitrus Australasica. Wydajność jest naprawdę dobra – używam już kilka miesięcy i dopiero dobijam do dna. Doceniam ten ekoceutyk za świetne działanie i dobry skład. Cena jest adekwatna do jego jakości. PLUSY bardzo dobry skład przyjemna konsystencja łatwość użycia świetnie oczyszcza, wygładza rozświetla i nawilża ma praktyczne opakowanie dobra wydajność przyjazna cena produkt certyfikowany cruelty free, wegański kilka sposobów użycia MINUSY nie do końca ściera się przy gumkowaniu jak zaleca producent, ale nie jest to wada, bo można go ławo zmyć