Kremy na dzień

Dermedic Normacne Preventi, Mattyfing Moisturizing Cream Matujący krem nawilżający

Dermedic Normacne Preventi Matujący Krem do Twarzy 40ml
Dermedic Normacne Matujący krem nawilżający 40 ml
Dermedic Normacne
e-ZikoApteka.pl
Dermedic NORMACNE PREVENTI Matujący krem na dzień, 55 g 7078483

• 15 kwietnia 2023 o 0:39
    Jeden z lepszy dla cery trądzikowej
    Mam cerę mieszaną, trądzikową i ten krem to moje zbawienie. Jest lekki, bez zapachu, bardzo szybko się wchłania. Naprawdę nawilża skórę, ale nie pozostawia tłustego filmu oraz wyraźnie przedłuża czas w jakim moja cera nie świeci się. Jest idealny pod makijaż, próbowałam go z wieloma podkładami - tymi droższymi jak i tanim z Lirene i z każdym bardzo ładnie się zgrał. Ma bardzo higieniczne opakowanie z pompką - nie trzeba wsadzać nic do słoiczka, czy dotykać dozownika, co przy cerze trądzikowej jest bardzo ważne. Wart swojej ceny!
    Zalety:
    • Wydajny,
    • Szybko się wchłania,
    • Nawilża,
    • Matuje,
    • Idealny pod makijaż,
    Wieczko
    16 listopada 2022 o 23:07
    Hit dla wrażliwców!
    Niesamowicie dobry krem, nawet dla osób, które nie dość, że mają wrażliwą skórę, to ma ona tendencję do zapychania. Poleciła mi go moja dermatolog, gdy zwróciłam się do niej po pomoc po kolejnej reakcji alergicznej na krem do twarzy. Krem ma dość lekką, niekomedogenną formułę, nie zostawia na skórze nieprzyjemnej warstwy, szybko się wchłania. Ładnie radzi sobie z suchą skórą, koi ją, tworząc warstwę ochronną, a przy tym matuje bardziej przetłuszczające się miejsca. Ten produkt daje przyjemne uczucie ukojenia, gdy odczuwamy uczucie ściągnięcia skóry, szczególnie po umyciu jej. Polecam wszystkim, a szczególnie wrażliwcom z mieszaną skórą.
    • działanie
  • 11 listopada 2022 o 13:09
    Fajny dla mieszańców
    Krem zamknięty w wygodnej i higienicznej butelce z pompką. Ma bardzo lekką, przyjemną formułę i ładny, świeży, roślinny zapach. Zawiera opatentowane składniki zmniejszające ilość bakterii odpowiedzialnych za występowanie trądziku dlatego jest też dobrym wyborem dla osób, które się z nim zmagają. Ogranicza wydzielanie sebum, zmniejsza rozszerzone pory, ogranicza produkcję wolnych rodników, a także nawilża dzięki zawartości kwasu hialuronowego. Posiadam cerę mieszaną i bardzo mi przypasowało działanie tego kremu. Jest leciutki, bardzo przyjemny w stosowaniu, szybko się wchłania i nadaje się też pod makijaż. Pozostawia skórę matową ale nie suchą i ściągniętą - wręcz przeciwnie zadbaną o idealnym dla cery mieszanej poziomie nawilżenia. Mam wrażenie, że krem też ładnie domyka pory i reguluje wydzielanie sebum. Plusem jest też fakt, że nie zapycha. Choć producent zaleca go na dzień to wg mnie na noc się również nadaje - tym bardziej jeśli ktoś ma problematyczną skórę twarzy. Jedyny mały minus jaki mam to mam wrażenie, że pod koniec buteleczki jego działanie było na moją skórę jakby mniejsze - był mniej skuteczny ale nie wiem czy to wina tego, że skóra jakoś się do niego przyzwyczaiła. Równie dobrze mogło ty być spowodowane czynnikami zewnętrznymi lub hormonalnymi zupełnie z kremem nie związanymi dlatego mimo tego z chęcią bym jeszcze do niego wróciła i ogólnie oceniam go bardzo dobrze. Jeśli macie skórę tłustą, mieszaną lub trądzikową to pozycja warta uwagi.
    Zalety:
    • Lekka, przyjemna formuła
    • Praktycznie opakowanie
    • Efekt
    • Działanie
  • 7 listopada 2022 o 12:19
    Całkiem ok
    Całkiem dobry krem nawilżająco-regulujący, zgodnie z obietnicą producenta przeznaczony do skóry trądzikowej dorosłych, do codziennej pielęgnacji skóry twarzy dotkniętej problemem trądziku i wrażliwej skóry mieszanej i tłustej, z oznakami starzenia. W moim przypadku stosuję go do cery suchej (krem był prezentem), i sprawdza się całkiem ok. Szybko się wchłania, pozostawia wrażenie nawilżenia skóry, nie podrażnia.
  • 10 października 2022 o 22:40
    Mało matujący
    Na poczatku podeszłam do tego kremu dość niepewnie. Bałam się, że będzie on za mało nawilżający a za bardzo matujący. Mam skórę mieszaną dlatego ważne jest dla mnie także jej dogłębne nawilżenie. Krem ma fajną kremową konsystencję, jest bardzo wydajny, nie zapycha i szybko się wchłania. Nadaje się idealnie pod makijaż. Po 2-3 godzinach po nałożeniu, gdy nie mam na sobie makijażu skóra bardzo się świeci i jest wręcz tłusta. Jest to duży minus tego kremu.
    • nawilżenie
    Wady:
    • świecenie się skóry po 2-3 godzinach