Maseczki klasyczne

Eveline Cosmetics Cannabis Skin Care, Oczyszczająco-matująca maska węglowa 3 w 1

Eveline
Oczyszczająco-matująca maska węglowa 3w1
notino.pl
Eveline Cannabis Skin Care Maska węglowa 3w1 7 ml SO_107521
Eveline Cannabis Skin Care Oczyszczająco-Matująca Maska Węglowa 3w1

• 5 października 2024 o 18:32
    Matowa skóra, spoko zapach i niska cena
    Maseczkę kupiłam dobry rok temu. Nie pamiętam, jaka była w odczuciu konsystencja, ale zapach był nieco węglowy. Nie był on jednak drażniący ani zbyt mocny. Jak na węglową maskę przystało - kolor był czarny. Trzymałam produkt na skórze około 10 minut i twarz była dość mocno zmatowiona. Produkt nie wysusza i nie ściąga skóry. Saszetka wygodnie się otwiera i wystarczy na 1-2 użycia w zależności od grubości nakładanej warstwy oraz tego, czy używa się jej na całą twarz, czy tylko na strefę T. Chętnie kupię ponownie.
    KardiaM
    11 sierpnia 2024 o 12:22
    Delikatnie oczyszcza i odświeża
    Regularnie stosuję maseczki oczyszczające, by odświeżyć skórę i przygotować ją do dalszych kroków pielęgnacji. Po zapoznaniu się z pozytywnymi opiniami na temat węgla, zdecydowałam się na zakup tego produktu. Opakowanie to saszetka zawierająca odpowiednią ilość kosmetyku. Maseczka ma dość rzadką konsystencję, ale nie miałam problemu z jej aplikacją i nie spływała z twarzy. Kosmetyk ma ciemnozielony, niemal czarny kolor, więc trzeba uważać, żeby nie zabrudzić odzieży czy umywalki. Po nałożeniu czułam niewielki chłód (dlatego myślę, że był to trafiony wybór na letnie, ciepłe dni) i lekkie zastyganie. Nie miałam większych trudności z jej zmyciem. Po użyciu cera była przede wszystkim odświeżona i delikatnie oczyszczona. Niezbędne było zastosowaniu preparatów nawilżających, bo miałam uczucie ściągnięcia skóry. Maseczka nie spowodowała u mnie podrażnień, uczulenia, zapychania i wysypu. Moim zdaniem sprawdzi się do regularnego odświeżania skóry, która nie jest bardzo zanieczyszczona i problematyczna.
  • 4 czerwca 2024 o 18:56
    Oczyszczający węgiel
    Dla mnie bardzo spoko Dawno nie miałam maski, po której nie wysypało mnie. Ostatnio sięgając po jakąś nowość, po kuracji pielęgnującej na twarzy pojawiał się jakiś pryszcz czy coś niedoskonałego. Tym razem na szczęście było inaczej, a wręcz na odwrót. Maska złagodziła maoje objawy i to, że wcześniej mnie wysypało, bo się najadłam niezdrowych rzeczy. Ukoiła moją skórę i dobrze nawlżyła. Ta stała się miękka w dotyku i dobrze oczyszczona, Sama konsystencja jak i zapach są bardzo przyjemne. Zapach jest trochę słodki, a konsystencja niczym żelowa pasta, dobrze się rozprowadza. Po zaschnięciu lekko ciągnie, ale nie tworzy kruchej skorupy, ale jakby gumową lekko suchą maskę. Podczas zmywania można się lekko pobrudzić, ale jak się rozpuści dobrze schodzi, pozostawiając skórę gładką. Cera po użyciu staje się oczyszczona i promienna. Jest dość wydajna i na spokojnie starczy na dwa użycia. Dla mnie bardzo przyjemna.
    pockett
    15 marca 2024 o 9:53
    Oczyszczenie i odświeżenie
    Maseczka ma bardzo przyjemny, delikatny zapach i lekką konsystencję, która sprawia, że łatwo równomiernie rozprowadzić ją po skórze, "stapiając się" z nią i dość szybko zasychając. Zmywa się bardzo dobrze, w przeciwieństwie do wielu innych węglowych, pozostawiając skórę oczyszczoną, odświeżoną, matową, a zarazem gładką i miękką w dotyku oraz przygotowaną do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych. Jest łagodna dla skóry wrażliwej. Na mojej w trakcie stosowania, występowały podrażnienia i produkt ich nie nasilił. Miałam wręcz wrażenie, że nawet trochę je koił. Zawartość saszetki jest dość spora, więc spokojnie wystarcza na co najmniej dwa zastosowania. Polecam dla każdego rodzaju skóry, zwłaszcza tej, z tendencją do przetłuszczania się.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • łatwe zmywanie
    • efekty działania
    • niewygórowana w stosunku do jakości cena
  • 11 marca 2024 o 15:55
    Oczyszcza, matuje... i to mi pasuje!
    Oczyszczająco-matującą maskę węglową 3 w 1od Eveline polubiłam od pierwszego użycia. Pojemność 7 ml spokojnie wystarcza na pokrycie całej twarzy, szyi i dekoltu. Nanoszę maskę na oczyszczoną uprzednio twarz i trzymam kilkanaście minut, aż do zastygnięcia. Produkt pięknie pachnie. Tuż po nałożeniu nieco szczypie w skórę i oczy potrafią łzawić, ale to chwilowe - po kilku minutach maska zastyga i działa cuda. Po zmyciu zastygniętego na twarzy specyfiku skóra jest tak przyjemna w dotyku... Jest oczyszczona, wygładzona, zmatowiona i gładka. Zmywanie maseczki jest problematyczne - bo brudzi się umywalka, ale tak jest przy większości tego typu kosmetyków. Maseczka Cannabis skincare jest w moim odczuciu produktem wartym poznania. Ja ją bardzo lubię. Oczyszcza, matuje... i to mi pasuje! Moja cera też się z nią lubi. Jestem zadowolona z zakupu i efektów. Polecam.
    Zalety:
    • zapach, - działanie, - efekty.