Maseczki klasyczne

Soraya Lavender Essence, Lawendowa maseczka wygładzająca na twarz, szyję i dekolt

Soraya Lavender Essence Lawendowa Maseczka 8ml
HOBB
Soraya Odżywcza maseczka przeciwzmarszczkowa

• 20 lipca 2024 o 20:12
    Średni efekt na nie do końca dojrzałej cerze (mimo obiecującego składu)
    Mimo iż nie posiadam jeszcze skóry dojrzałej, do zakupu zachęciły mnie skład i niska cena (niecałe 2 zł). Patrząc po składzie oczekiwałam nawilżenia i regeneracji. Moja cera: tłusta i wrażliwa Zapach zdecydowanie przypomina lawendę, miło się ją nakłada. Jest dość tłusta, przez co zostawienie jej nie wchodzi w grę. U mnie sprawdzało się nakładanie cieńszej warstwy, to starczyło mi na ok. 4 razy, mimo tego za każdym razem zostawała tłusta powłoczka, którą wolałam zmyć. A efekty? Tak średnio bym powiedziała, tak średnio. Opakowanie ładne, zapach przyjemny, skład obiecujący, a efekty na mojej skórze takie niezbyt. Nawet nie nawilżyła w zauważalnym stopniu. Trochę się nią rozczarowałam, choć z uwagi na to że dałam za nią niecałe 2 zł i starczyło mi na 4 razy, to nie jest tak źle - szczególnie, że niektóre efekty ciężko ocenić, np. działanie antyoksydacyjne, które mam nadzieję "zadziałało". Możliwe, że u naprawdę dojrzałej cery efekty byłyby bardziej widoczne. Jak dla mnie trochę brakuję tej masce na określenie "dobra", efektów po zmyciu nie zauważyłam ani razu, czułam jedynie jakbym nałożyła lekki krem nawilżający, choć miałam wrażenie że to "nawilżenie" znikało zaraz po zmyciu zostawiając skórę łakomą na kolejne etapy pielęgnacji (serum, krem). Jako plus - nie podrażniła mojej wrażliwej cery.
    Zalety:
    • cena - na promocji niecałe 2 zł
    • spora ilość maseczki w saszetce (starcza na 2-4 razy)
    • ładny lawendowy zapach
    • sporo składników nawilżających, ochronnych, regenerujących
    • nie podrażnia wrażliwej cery
    Wady:
    • efekty słabiutkie - jakby się uprzeć, lekkie nawilżenie, które szybko znika po zmyciu (u mnie to było konieczne bo zostawała tłusta warstwa)
  • 11 kwietnia 2024 o 21:07
    Uspokaja i świetna na zmarszczki
    Mam 33 lata, cerę mieszaną z podtypem wrażliwej i trądzikowej. Nie polecam do cery trądzikowej wrażliwej może trochę podrażniać czy zapchać, ale super działa na zmarszczki. Będę ją nakładać na skórę czoła, która zachowuje się u mnie inaczej niż reszta twarzy, między nosem, linie marionetki, załamania na dolnej powiece. Ma bardzo ładny skład. Nie czułam zapachu ale odczuwalne było jego działanie na układ nerwowy, naprawdę uspokaja. Relaksuje też skórę, zmarszczki. Jest to dość tłusta maseczka bazująca na oleju kokosowym, natłuszczająca myślę że może sprawdzi się na podrażnienia posłoneczne lub ochronnie przeciwko wiatrowi itd., zwykłe działanie na skórę oprócz na zmarszczki, jest średnie. Maseczka jest taka delikatna w konsystencji. Myślę że ta maseczka dla osób 50+ mogłaby być hitem
    Zalety:
    • bardzo dobre działanie na zmarszczki, relaksuje je
    • czysty skład
    • uspokaja
    • otulające wrażenie
    • ładne opakowanie, kolor, wygląd maseczki itd. marketingowo ładnie ograne
    Wady:
    • podłużna saszetka trudno dostać się do końca
    • piecze po dostaniu się do oka
    • phenoxyethanol
    • ogólne średnie działanie na cerę
    • tłusta
  • 27 marca 2024 o 13:42
    Odkrycie zeszłego roku!
    Jestem zakochana w tej maseczce. Bałam się, że zapach będzie sztuczny i ciężki, a formuła byle jaka, ale od pierwszego użycia wskoczyła u mnie na 1 miejsce w maseczkach. Zapach jest intensywnie kwiatowy, ale nie śmierdzi jak odświeżacz. Maseczka ma przyjemną konsystencję, dobrze się wchłania i nawilża najlepiej ze wszystkich maseczek jakie testowałam.
    Zalety:
    • genialna konsystencja, bardzo dobrze nawilża, piękny zapach, niska cena
  • 11 lutego 2024 o 21:18
    Ach ta lawenda!
    Kocham wszystko co lawendowe. Moim ostatnim odkryciem były lody lawendowe, które pokochałam od pierwszego spróbowania. Ale dzisiaj będzie nie o lodach, a o maseczce lawendowej. Kupiłam ją za około 3zł w sklepie Auchan. Muszę przyznać, że mój wzrok od razu przykuło opakowanie w pięknym fioletowym kolorze z dodatkiem bieli i złota. Jeśli chodzi o sam produkt to maseczka ma kremową konsystencje i piekny delikatny zapach lawendy. Dobrze rozprowadza się na skórze, jest dość rzadka. Bez problemu można ją zmyć lub po prostu pozostawić do wchłonięcia. Jej bogata formuła zawiera m.in. hydrolat lawendowy, który działa kojąco na skórę oraz przeciwstarzeniowo, olej ze śliwki, który odżywia, regeneruje i chroni przed utratą wody oraz olej welwetowy skwalan, które dbają o miękkość i aksamitną gładkość skóry. Maseczka sprawdziła mi się bardzo dobrze. Nie podrażniła mojej skóry. Najważniejsze, że spełnia swoje zadania. Na pewno jeszcze kupię.
    SandriQ
    6 stycznia 2024 o 17:59
    Uwielbiam ją
    Soraya należy do najbardziej popularnych marek na polskim rynku. Jej ogromna oferta i ciągłe nowości sprawiają,że nie sposób, nie natknąć się na choć jeden kosmetyk z jej oferty w każdej drogerii,hipermarkecie ,a nawet osiedlowym sklepie. Linia 'Lavender Essence' to kilka kosmetyków do twarzy wzbogaconych w składniki silnie odbudowujące i regenerujące. Ich temat przewodni to lawenda,dlatego cała seria ma te same opakowania i podobne składniki. Maseczki stosuje bardzo chętnie przez to trzymam się regularności. Wspomagają moją rutynę pielęgnacyjną. Maseczkę zamknięto w plastikowej,prostokątnej saszetce. Wydaje się ona ciut dłuższa i węższa niż większość maseczek jakie kupuje,ale mieści te przeciętne 8 ml. Seria ta jak nazwa wskazuje, bazuje na lawendzie,więc kolorystyka,obrazki i skład są spójne. Opakowanie ma fioletowe tło ozdobione z przodu obrazkiem lawendy z prawej strony i napisami.Z tyłu jest biały druk w dwóch językach. Trzeba przyznać,że całość pięknie się prezentuje i jak najbardziej zachęca do kupna. Z opakowania łatwo odczytamy datę ważności ,zwrócono uwagę na ważniejsze składniki,a ogólny odbiór składu jest pozytywny. Lista jest dłuższa,ale myślę że nie ma się do czego przyczepić. Mamy hydrolat lawendowy – koi i działa przeciwstarzeniowo, olej welwetowy i skwalan – dbają o miękkość i aksamitną gładkość skóry olej ze śliwki – odżywia, regeneruje i chroni przed utratą wody. Maseczki nie trzeba zmywać i szczerze to takie najbardziej preferuje. Nakładam wtedy grubszą warstwę i niczym się nie przejmuję. Producent zaleca zastosowanie jej na twarz,szyję ,dekold,ale ja tak robię od zawsze z każdym produktem. Jest polecana dla skóry suchej, odwodnionej,wymagającej regeneracji,odżywienia, z pierwszymi oznakami starzenia,czyli dokładnie takiej jak moja. Wracając do saszetki,ma ona nacięte dwa wgłębienia dla łatwiejszego otwarcia.Następuje to bez siłowania ,no i nie trzeba mieć w zanadrzu nożyczek. Maseczka ma również pasujący do zamysłu -lawendy- jasnofioletowy kolor. Konsystencja jest mięciutka,kremowa,taka lżejsza. Ciut lejąca,ale nie sprawia to jakieś niedogodności. Zapach to obłęd.Ja jestem zwolenniczką słodkich woni ,które poprawiają nastrój,połączeń kwiatowo-owocowych,ale tutaj ta lawenda skradła moje zmysły,choć nie przepadam za nią np.w perfumach. Woń tego produktu jest subtelnie kwiatowa,wyraźnie jest to lawenda i ją głównie wyczuwam. Aromat jest wspomagany 'parfum',ale mieszanka jest udana. Lawenda znana jest z działania uspokajającego,kojącego nerwy i tak się właśnie czuję ,gdy stosuje ta maseczkę. Spokojna i zadbana. Bardzo pozytywnie działa na mnie ta woń. Kosmetyk bez problemu wydobywa się ze środka i łatwo rozmarowuje,trwa to moment,bo ładnie się rozchodzi po skórze.Jest bardzo lekki,nie pozostawia dyskomfortu,nie klei się ,dlatego nawet parę razy zastąpił mi krem na dzień. Podczas terapii nie odczułam żadnych działań niepożądanych,np. pieczenia,które zmusiłby by mnie do natychmiastowego jej usunięcia. Maska dosyć szybko się wchłonęła,bo jako posiadaczka dość kapryśnej cery,skóra aż się 'prosi' o odżywcze,naprawcze formuły. Po użycie skóra pięknie pachnie,bo aromat długo się utrzymuje. Naskórek jest bardzo gładki w dotyku,bardziej elastyczny i miękki. Mocno odczuwalna jest regeneracja i ukojenie. Skóra jest odżywiona i zadbana. Bardzo chętnie wracam do tej maski,bo daje mi poczucie zadowolenia z polepszenia wyglądu skóry,nie uczula i nie zapycha. Jest wsparciem dla próby zachowania skóry w dobrej kondycji i terapii anti -anging,choć czasu i błędów tzw.bezmyślnej młodości w moim przypadku cofnąć się nie da. Mam w planie poznać resztę serii,sprawdzić czy inne jej pozycje też tak bardzo przypadną mi do gustu. Maseczka wystarczyła mi na jednorazowe użycie grubszej,wyczuwalnej warstwy na pokrycie twarzy,szyi i dekoldu i nie mam z tym problemu,bo jest do kupienia czasem nawet za około 2 zł,więc zawsze do niej wracam i kupuję po kilka sztuk na raz. Można ją kupić w drogerii Natura,hipermarkecie Auchan, Carrefour,Leclerc,Super -pharm. Dużo ofert jest też w sieci.
    Zalety:
    • Całokształt
    Drogeria Natura