Olejki do ciała

Lullalove Olej ze słodkich migdałów

d_t_b
    17 lutego 2024 o 17:05
    Swietnie nawilża i pielęgnuje
    Olej ze slodkich migdałów z Lullalove to mój ulubiony. Idealnie nawilża skórę dziecka po kąpieli. Nie rzadko wlewam go również bezposrednio do wody. Skóra jest aksamitnie gładka i miękka. Olej ma wygodny dozownik. Nie chlapie. Buteleczka z viemnego szkla chroni cenną zawartość przed utlenianiem. Ja i tak chowam specyfik do szafeczki. Wydajność jest sporo. Śmiało można używać do masażu ciala.
  • 14 lutego 2022 o 8:58
    Fajny
    Olejek migdałowy kupiłam będąc jeszcze w ciąży. Chciałam go stosować do masażu i nawilżania skóry niemowlaka. W masażu sprawdził się ok jednak dla suchej skóry córeczki nie zapewniał wystarczającego nawilżenia. Wtedy produkt zaczęłam stosować ja. Po kilkuminutowym masażu suchą szczotką nakładam ten olejek na skórę ud i brzucha. W tej roli sprawdził się ok. Nie pozostawiał tłustych plam oraz szybko się wchłaniał. Skóra była delikatnie nawilżona i elastyczna. Uważam jednak że sam olejek migdałowy nie jest w stanie zapewnić wystarczającego nawilżenia. Przynajmniej w moim przypadku skóra raz na jakiś czas potrzebuje czegoś mocno nawilżającego. Jako dodatek w pielgnacji uważam, że sprawdza się super. Czasami nakładałam go również na cerę. Nie zapychał mnie. Jeżeli chodzi o cenę to uważam, że jest troszkę za wysoka. Można kupić równie dobre produkty o takim samym działaniu w atrakcyjniejsze cenie.
  • 24 czerwca 2021 o 22:38
    Naturalny emolient
    Odkąd pamiętam uwielbiałam olej migdałowy w różengo rodzaju produktach: żelach pod prysznic, balsamach, kremach, czy masłach do ciała. Tym razem postanowiłam postawić na naturalny produkt i sięgnęłam po Olej ze słodkich migdałów polskiej marki Lullalove. Do zakupu dodatkowo (jako mamę )zachęciła mnie informacja, że produkt ten polecany jest już najmłodszym dzieciom. Buteleczkę 100 ml zakupiłam w cenie 22 zł, więc uważam że niedrogo. Opakowanie jest wykonane z ciemnego szkła. Aplikacja jest higieniczna i łatwa - olejek dozuje się za pomocą pipety. Przechodząc do kosnsystencji, zapachu, działania... Ten olejek to istny cud! Od pierwszego użycia jestem zakochana. Konsystencja jak na olejek jest lekka i bardzo przyjemna. Szybko się wchłania. Bogate składniki odżywcze wnikają w skórę. Olejek doskonale ją nawilża, regeneruje i odżywia. Przynosi szybkie i widoczne efekty - skóra staje się gładka, elastyczna i wygląda bardzo zdrowo. Stosuję do ciała oraz dłoni, poza tym używam do pielęgnacji skóry moich szkrabów po kąpieli lub nawet dodaję do kąpieli. Czasem wsmarowuje kilka kropelek na włosy na noc. Ma naprawdę wiele zastosowań. Jeżeli chodzi o zapach to jest niemalże niewyczuwalny, ja myslałam, że będzie intensywny i słodki, a tutaj zaskoczenie. Ogólnie bardzo przyjemny w użyciu olejek, w którym po prostu nie widzę wad. Z chęcią kupię kolejną butelkę.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • nawilża , regeneruje i odżywia skórę
    • ulelastycznia i dodaje blasku
    • łagodny, nie podrażnia
    • nadaje się do pielęgnacji skóry dzieci
    • neutralny, niedrażniący zapach
    • dobrze sie wchłania
    • polska marka
    • opakowanie z pipetą
    pro101
    10 kwietnia 2021 o 9:38
    Super
    Super olejek, będę używać do nawilżenia w czasie ciąży. O właściwościach polecam poczytać, ma duzo zalet. Olejek praktycznie bez zapachu i nie zauważyłem żeby bawił ubrania.
  • 10 stycznia 2021 o 23:23
    Słodki migdał ;)
    Olejek kupiłam w ramach promocji razem ze szczotką do masażu. I to był strzał w dziesiątkę. Olejek ma wygodne opakowanie - pipeta nabiera odpowiednią ilość olejku na skórę. Po aplikacji olejek bardzo szybko wchłania się w skórę i nie pozostawia jej tłustej jak większość takich produktów. Produkt nie ma intensywnego zapachu - jest neutralny. Jego skład jest bardzo bogaty, ponieważ zawiera wiele witamin dzięki którym skóra staje się odżywiona i elastyczna, a przy tym nie jest tłusta. Zdecydowanie polecam
    Zalety:
    • neutralny zapach
    • szybkość wchłaniania
    • skład
    Wady:
    • opakowanie (jest poręczne, ale po kilku tygodniach użytkowania zepsuła mi się zakrętka...)