KWC LogobyWIZAŻ logo

Hydrogenated Lecithin właściwości i zastosowanie

Utwardzona (Uwodorniona) lecytyna

Hydrogenated Lecithins, Lécithine hydrogénée
Uwodorniona lecytyna, to składnik otrzymywany z oleju roślinnego, np. rzepakowego, sojowego- poprzez rafinację heksanem i przyłączenie atomów wodoru, może także pochodzić z żółtek jaj. Składnik ma właściwości lecytyny, lecz nie ulega oksydacji, jest rozpuszczalny w etanolu, trudno rozpuszczalna w wodzie. Składa się z estrów kwasów glicerynofosforowych i nienasyconych kwasów tłuszczowych

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia

Składnik może pochodzić z genetycznie modyfikowanych upraw- GMO.

Działanie w kosmetykach

Substancja wygładzająca skórę i włosy i zmniejszająca widoczność zmarszczek. Działa także wzmacniająco. Stosowana jako lekki emulgator do tworzenia konsystencji kosmetyków. Pomaga zatrzymać wilgoć w naskórku.

Typ składnika

  • Substancja pochodzenia zwierzęcego
  • Substancja roślinna
  • Substancja różnego pochodzenia

Funkcja w kosmetyku

  • Emulgator, emulsyfikator
  • Substancja kondycjonująca
  • Substancja wygładzająca

Komedogenny

1
Słabsze działanieSilne działanie

Alergenne

1
Słabsze działanieSilne działanie

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Hydrogenated Lecithin

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.