Podkłady

Bell HYPOAllergenic, Long Lasting Drop Make-up Hypoalergiczny kryjący podkład do twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

wjera
    21 października 2024 o 16:42
    Ulubieniec
    Na mojej wrażliwiej, suchej i bladej skórze sprawdzał się świetnie w każdym calu. Używałam koloru 01 YELLOW PORCELAIN i był dla mnie idealny. Konsystencja była lejąca, ale aplikacja była bezproblemowa. Krycie jest naprawdę dobre. Ładnie wtapiał się w skórę i wyglądał bardzo naturalnie. Niektóry nawet pytali czy w ogóle noszę jakikolwiek podkład, naprawdę nie było go widać. Lubił się z każdą bazą, kremem, pudrem i korektorem. Nie podkreślał suchych skórek, delikatnie zastygał i trzymał się bez poprawek cały dzień. Ścierał się tylko przy kontakcie z okularami. Szkoda, że nie jest już dostępny w drogeriach stacjonarnie. Fajnie się z nim współpracowało, ale przerzucam się na kremy bb.
    Zalety:
    • mocne krycie
    • idealnie wtapianie w cerę i naturalne wykończenie
    • świetny neutralny ocień 01, idealny dla bladziochów
    Wady:
    • opakowanie - małe i wygodne, ale produkt rozlewał po wieczku i na boki, przez brak dostępu do wnętrza buteleczki nie było możliwości wykorzystania go do samego końca
  • 15 stycznia 2023 o 23:45
    Przeciętny produkt
    Podkład kupiłam za kilka złotych na wyprzedaży w Hebe. Opakowanie produktu jest lekkie, małe, ale solidnie zrobione. Podkład jest bardzo płynny, dodatkowo trzeba nim wstrząsnąć, a nigdy nic z niego mi się nie wylało, a opakowanie się nie brudzi. Mam kolor 01 - jest to jaśniutki odcień w dość neutralnej tonacji, dobrze stapia się z moją bladą cerą. Podkład jest bardzo płynny, lekki, ale kryje naprawdę mocno - jest dzięki temu wydajny, bo potrzeba go niewiele, aby pokryć całą twarz. Mam cerę suchą, podkład jest matowy, ale nie podkreśla suchych miejsc na skórze ani nie daje efektu płaskiego matu. Po nałożeniu go gąbeczką daje bardzo ładny efekt na skórze, wręcz powiedziałabym, że wygląda nawet dość naturalnie. Nie matuje ani nie wygładza mocno, raczej jest to ot tak dobrze wyglądający podkład z którym nie będziemy zbyt mocno się świecić. Podkład zastyga bardzo delikatnie, więc bez utrwalenia pudrem, po mocniejszym dotknięciu twarzy, będzie trochę się odbijał. Niestety, pomimo ładnego wyglądu i gamy kolorystycznej podkład ma słabą trwałość. Przypudrowany trzyma się ładnie do 8h, później widać już lekkie smugi (np. od okularów) i ściera się z brody, nosa czy żuchwy. Z tego co zauważyłam to podkład nie chce w ogóle trzymać się na nosie. Pomimo używania różnych spf, pudrów czy nawet baz produkt i tak całkowicie ściera się z nosa po 3-4h i nie sposób (u mnie) tego obejść. Podsumowując, podkład jest przeciętny. Nie mogę powiedzieć, że jest zły, ale powiedzieć o nim ''dobry" to jednak trochę za dużo. Jest to produkt fajny do jednorazowego kupienia na promocji na ''krótkie dni", gdzie potrzebujemy tylko ładnie stapiającego się z twarzą podkładu, który nie musi być zbyt trwały.
    Zalety:
    • niska cena (na promocji kilkanaście złotych),
    • świetny kolor 01 dla bladziochów, dobra gama kolorystyczna,
    • wygląda naturalnie na twarzy,
    • dobrze kryje,
    Wady:
    • dostępność (tylko w Hebe),
    • trwałość (dosłownie 3-4h, później się ściera i znika z twarzy),
    • jest dość oleisty w swojej formule, nie trzyma zbyt dobrze matu.
  • 19 marca 2022 o 15:13
    Średniak
    Moja cera jest mieszana z tłustą strefa T. Poza tym jestem bardzo blada i ciężko znaleźć mi podklad idealny.. Cały czas szukam. Buteleczka fajna, zgrabna. Mam odcień 01. Pierwsze wrażenie no kolor dla mnie ! Jasny i żółty, strzał w 10. Jednak mój zachwyt szybko prysł ponieważ odcień ciemnieje i to w znacznym stopniu. I na buzi robi się odcień delikatnej pomarańczy. Ehh.. Druga sprawa po nałożeniu wygląda przepięknie, twarz bez skazy, piękny satynowy efekt. Ale to tylko na początku.. Z czasem wygląda coraz gorzej i podkreśla wszystko to co zakrylismy i nawet suche skórki które na początku nie były zauważalne.. A więc przekłada się to na trwałość tutaj 5h max. Dla cery tlustej i mieszanej to nie będzie dobry podklad. Cena nie jest jakaś duza więc warto spróbować ale ja go więcej nie kupię.
  • 24 stycznia 2022 o 8:39
    Dobry na co dzień
    Zacznę od tego, że podkładów marki Bell w swoim kosmetycznym żywocie miałam bodajże ze dwa. I były one chyba bardzo przeciętne, bo nawet dobrze nie pamiętam teraz ich dokładnej nazwy, ani efektów działania. Dlatego też nie korciło mnie za bardzo, aby ponownie sięgać po fluidy tejże marki, natomiast cóż, jak to się mówi: różnie bywa. Jak bowiem wiecie, od czasu do czasu poluję na tzw. zestawy używanych mazideł na Allegro. I w takiej oto paczce kosmetyków znalazłam powyższego gagatka od Bell. Stwierdziłam, że w sumie jak już go mam, to przetestuje. Muszę Wam rzec, że to były naprawdę miłe testy. Podkład okazał się całkiem sympatycznym specyfikiem, o odcieniu idealnym dla mojej bladej karnacji. Produkt dzięki kropelkowemu aplikatorowi łatwo i szybko się dozował, nie wylewając się w nadmiarze. Sama aplikacji również przebiegała bez problemu. Ot nakładałam fluid na buzię, następnie wtłaczałam go pędzlem lub lekko wilgotną gąbeczką. Mazidło ładnie się wtapiało w skórę, nie robiło smug ani plam w trakcie dnia. Co do efektu owej obiecywanej przez producenta long-lastingowości, to cóż, tu akurat średnio to wyszło. Na mojej tłustej cerze podkład prezentował się lekko i świeżo przez ok. 4-5 godzin; po upływie tego czasu zaczynałam się mocno świecić i widać było, że mazidło zaczyna tzw. ciastkowanie. Warto wspomnieć, że produkt mnie nie podrażnił ani nie uczulił. Nie wiem więc czy do niego wrócę ponownie, bo wolę zdecydowanie bardziej trwałe fluidy. Niemniej jednak, jeśli szukacie czegoś wydajnego i nie zależy Wam na długotrwałości tapety, to będziecie zadowolone. Polecam zatem wypróbować, jeśli ktoś poczuł się zainteresowany!
    Zalety:
    • wydajność, trwałość, cena, kolorystyka
  • 16 stycznia 2022 o 21:59
    Podkład dla cery gładkiej jak porcelana.
    To mój pierwszy podkład w takiej postaci - w postaci kropel. Jest to kryjący podkład o twarzy, a tak przynajmniej opisuje producent. Zakupiłam go w numerze 01 - yellow porcelain. Kupić można go stacjonarnie w Hebe i w Internecie. Cena waha się w granicach 30 złotych. Mój kolor jest całkiem ładny. Jaśniutki i wpada w żółciutkie tony. Fajnie można aplikować odpowiednią ilość kropel, nie marnując przy tym podkładu. Krycie ma rzeczywiście dobre i nie trzeba wcale dużo by pokryć twarz podkładem, dlatego jest wydajny. Niestety, ale mimo krycia, nie polubiłam się z tym podkładem. Bardzo podkreśla wszelkie niedoskonałości skóry, wręcz je wyolbrzymia. Podkreśla wszystkie suche skórki, nawet te których realnie nie ma. Zaczyna szybko wyglądać nie świeżo. Po którymś użyciu, po jakiś 2 godzinach po nałożeniu twarz zaczęła mnie bardzo swędzieć i czułam ściągnięcie. Później miałam tak cały czas, gdy robiłam nim makijaż. Ma coś w składzie co mnie uczuło i zapychało. Reasumując, ale jestem na nie.