Peelingi do ciała

BodyBoom Sweet Coco Coconut Scrub Peeling kokosowy

HOBB
BodyBoom Peeling kokosowy sweet coco 100g

• 4 września 2024 o 16:36
    Okej, ale nie dla mnie, za lekki :)
    Jest to chyba jedyny peeling z BodyBoom, który nie bazuje na kawie. Sweet Coco jest peelingiem kokosowym, ale ja nazwałabym go raczej cukrowym z dodatkiem kokosa. W jego składzie znajdziemy bowiem miąższ z kokosa, ciemny cukier a także oleje: kokosowy, arganowy, ze słodkich migdałów i witaminę E. Peeling jest delikatny, nadaje się do codziennego stosowania, nawet do skóry twarzy. Jego dużym atutem jest piękny, kokosowy zapach. Za sprawą olejów, lekko natłuszcza skórę i po zmyciu pozostawia delikatną powłokę. Należy do tych "nie brudzących", dość szybko rozpuszcza się w ciepłej wodzie, co prawda nie całkowicie, bo płatki kokosa pozostają, ale nie są tak kłopotliwe do sprzątania, co kawa. Produkt zaliczam do grona "fajne do przetestowania", ale więcej się na niego nie zdecyduję, ponieważ jestem fanką mocniejszych zdzieraków.
  • 17 października 2021 o 20:31
    Hmm..
    Zacznijmy od tego, że zapach jest przecudowny!! Dla fanów kosmetyków kokosowych - idealny! Słodki kokos <3 I na tym koniec peanów.. Działanie? Bardzo słabe. Jak dla mnie ten peeling nie peelinguje, bardzo delikatny w swym działaniu. Skóra może jest zmiękczona od składników w nim zawartych, ale na pewno nie radzi sobie z martwym naskórkiem.
    Zalety:
    • ZAPACH
    Wady:
    • bardzo słabe działanie peelingujące
  • 6 maja 2021 o 22:13
    Fajny peeling
    Peeling ma fajną formułę. Nawilża i otula skórę. Jest dużo delikatniejszy od peelingów kawowych. Przez jakiś czas używałam go do twarzy. Do ciała dużo bardziej wolę peelingi kawowe.
    • naturalne składniki
    • delikatny
  • 18 kwietnia 2021 o 14:21
    ok
    Według mnie jest to świetny produkt. Mnie osobiście sprawdził się rewelacyjnie. Mam wrażliwą skórę i zwykłe peelingi okropnie ją ranią i powodują podrażnienia. Saszetka starcza na 1-2 razy użycia. Peeling ma przepiękny zapach, który mnie oczarował. Delikatnie złuszcza naskórek i pozostawia warstwę nawilżającą. Jedyny minus jest taki, że wiórki kokosa miękną i ciężko ich się pozbyć spod prysznica.
    • delikatne złuszczenie
  • 9 marca 2021 o 0:30
    Fajny delikatny peeling
    Skusił mnie napis na odwrocie opakowania " Cześć, jestem dokładnie kimś, kogo szukałeś", świetna pozytywna reklama produktu. Od kilku dni jest na przecenach w Rossmann i można go kupić za 7,99 zł. Zapewne pierwsze co można odczuć przy nakładaniu to zapach, słodki aromat kokosa mocno perfumowany. Po spłukaniu gdzieś umyka, więc długotrwały nie jest. Mam suchą skórę skłonną do szybkiego przesuszania, więc ten łagodny peeling rzeczywiście mi odpowiada. Nawilżenie odczuwalne już po pierwszym razie, a opakowanie no cóż skromnie na dwa razy do mojego ciała, takiego z delikatną nadwagą. Producent zachęca do stosowania 2-3 razy w tygodniu, zapewne sięgnę po nie na dwutygodniową odnowę, tylko ze względu na nawilżenie, które rzeczywiście jest odczuwalne. Sam peeling polecam dziewczynom, które na codzień nie stosują peelingów, jako początek jest interesujący bo troszeczkę inny. Po za tym obrazowo jest pokazane jak ją stosować, to też ma swoje plusy.
    Zalety:
    • słodki kokosowy zapach
    • nawilżenie
    • delikatny peeling
    • obrazowe stosowanie krok po kroku
    Wady:
    • ilość w opakowaniu, dla konkretnej kobietki tylko na raz a z końcówką nie będzie
    • wiedziała co zrobić. Sądzę że ilość powinna być dostosowana albo na raz albo na
    • dwu- krotne zastosowanie.

Zobacz także inne Peelingi do ciała