Olejki do ciała

Lirene Dermoprogram Natura, Eco olejek eliksir do ciała

• 16 maja 2023 o 11:53
    Niedoceniane cudeńko
    O tym kosmetyku powinno być głośno. ZAPACH Pachnie ślicznie, kwiatowo-owocowo, trochę jak malinowa Mamba. KONSYSTENCJA Jest rzadki, płynny, wodnisty, przypomina pod tym względem naftę kosmetyczną. Dość wolno się wchłania, nie jest jednym z tzw. suchych olejków do ciała. JAKO OLEJEK DO DEMAKIJAŻU TWARZY I OCZU Kupiłam go do demakijażu oczu. Sprawdza się świetnie. Już niewielka ilość tego olejku wtarta w rzęsy rozpuszcza wodoodporne tusze do rzęs, a większa kropla, rozprowadzona po twarzy, rozpuszcza trwałe, zastygające podkłady. Dzięki temu, że ma rzadką konsystencję i nie wysycha po kilku sekundach, łatwo go rozprowadzić i masować nim twarz. JAKO SERUM DO TWARZY Najlepiej sprawdza się w roli serum do twarzy. Lubię nakładać go na noc, po kąpieli, kiedy skóra jest idealnie czysta. Rano budzę się z gładką buzią, niedoskonałości są zmniejszone, ślady po krostkach, strupki i przebarwienia znikają, cera jest jędrna, napięta, gładka, jaśnieje od środka. Wyglądam ślicznie i młodo, jak po moim ulubionym serum z Sesdermy za 200-300 zł. Odkąd go mam, zastąpiłam nim wszystkie sera do twarzy, których kiedyś używałam. JAKO OLEJEK DO PIELĘGNACJI CIAŁA Można nałożyć go na całe ciało jako olejek pielęgnacyjny, ale w tej roli szkoda mi go używać ze względu na niewielką pojemność. Ponadto na ciele przeszkadza mi jego tłustość - nie wchłania się szybko jak olejki do ciała z Bielendy i Eveline. JAKO OLEJEK DO MASAŻU Sprawdza się jako olejek do masażu, bo ma leciutką konsystencję, łatwo się nakłada i daje idealny poślizg dłoniom. Dzięki temu, że wolno się wchłania, mamy czas na długi, staranny masaż. Do tego pięknie pachnie, co dodatkowo umila czas. JAKO OLEJEK DO WŁOSÓW Używałam go odrobinę na końcówki, kiedy chciałam wygładzić włosy po myciu, ale bardziej pasuje do typowego, mocnego olejowania przed myciem włosów. Jest przyjemny, bo ma piękny zapach, wygładza, nawilża i ujarzmia włosy. Jednak ze względu na to, jak genialnie sprawdza mi się w roli serum do twarzy, staram się go oszczędzać i odpuściłam nakładanie go na włosy. Zresztą i tak lepiej sprawdza mi się na włosach zwykła nafta kosmetyczna. WYDAJNOŚĆ, CENA Cenowo wychodzi rewelacyjnie - kupowałam go na promocjach za około 20 zł, a zastępował mi serum do twarzy za 200-300 zł. PODSUMOWANIE Naprawdę to hit . Polecam każdemu!!!
    Zalety:
    • działa jak ekskluzywne serum do twarzy: nawilża, odżywia, regeneruje, wygładza, rozjaśnia i ujędrnia skórę
    • prześlicznie pachnie jak guma balonowa, wata cukrowa
    • ma lekką konsystencję
    • łatwo się rozprowadza
    • dość wolno się wchłania i daje duży poślizg pod palcami, co ułatwia robienie masażu
    • nie zapycha porów, nie podrażnia
    • wielofunkcyjny, sprawdza się też do demakijażu, do ciała i na włosy
    • wydajny
    • wygodne i ładne opakowanie z solidną zatyczką
    • tani
    • z polskiej firmy!!!
    Wady:
    • coraz trudniej go kupić :(
  • 19 czerwca 2022 o 10:56
    Jeden z lepszych olejków
    Kupiłam go w Naturze, ponieważ był w promocji, a mojego olejku nie miałam w zasięgu ręki i powiem szczerze, że nie żałuję. Olejek nakładam na noc na ciało, a rano czuć jeszcze przyjemny zapach (głównie jaśminu, poniekąd przedziera się jeszcze nuta lawendy) Dobrze nawilża, skóra jest gładka i błyszcząca, gdy już całkiem się wchłonie. Nie została tłustej ścieżki na ciele jeśli nałożymy odpowiednią ilość, oczywiście metodą prób i błędów. ALE, na promocji kosztował ok.15zł, a stała cena wynosiła ok.27 jeśli dobrze pamiętam, za pojemność 100ml. Jest to dla mnie zdecydowanie za dużo za tak małą pojemność szczególnie że olejek raczej jest mało wydajny. Mimo to polecam wypróbować.
    Zalety:
    • Nawilżenie, delikatny jaśminowy zapach, fajny kwiecisty skład
    Wady:
    • Cena, zbyt mała pojemność, niewydajny
    Drogeria Natura
    melody7
    7 czerwca 2020 o 21:45
    Nawilżenie w zasięgu ręki
    Bardzo dobry produkt, jeden z niewielu skierowanych do fanów ekologicznej pielęgnacji. Fajnie nawilża i natłuszcza, sprawdza się przy masażu bańką chińską. Plus za przyjemny zapach. Minusy? Ano są. Mało ekonomiczne opakowanie plus średnia wchłanialność sprawiają, że nie stanie się moim ulubionym olejkiem do pielęgnacji ciała.
    • działanie
    • naturalność
    • dobre promocje
    Wady:
    • opakowanie - zdecydowanie za małe!
    • średnie wchłanianie
  • 22 kwietnia 2020 o 14:22
    Przyjemny olejek
    Długo zbierałam się do kupna tego olejku, raz w drogerii udało mi się dostać próbkę i się zakochałam <3. Zaraz kupiłam duży flakon 100 ml na promocji. :) Pierwsze co to przepięny flakonik, jak drogie perfumy, super wygląda na szafce nocnej :) Zapach obłędny, skóra niesamowicie nawilżona, miękka i gładka. Do tej pory żaden balsam do ciała tak nie działał na mojej skórze. Co wieczór nie mogłam się doczekać mojego rytuału. Nie brudzi pościeli ani ubrań, szybko się wchłania pozostawiając na skórze delikatny film. Stosuje go na ciało, raz spróbowałam na twarz, ale wolę kremy. Dodałam kilka razy do kąpieli i skóra również była fajnie odżywiona. Na włosy próbowałam, ale czasami włosy były obciążone. :) Odnośnie wad, to zaskoczyło mnie jak mało wydajny jest olejek. Po 3 miesiącach użytkowania, zostało mi 1/4 flakonika. Trochę mnie to dziwi, bo czytałam wcześniejsze opinie i dziewczyny nie miały tego problemu. ZALETY odżywia pięknie wygląda polecam skuteczność skuteczny super pachnie i nie zostawia tłustych pl zapach WADY cena ale warto! :) wydajność
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Wymieniłam wyżej
    Drogeria Natura
    foksy
    16 kwietnia 2020 o 16:29
    Świetnie działa i świetnie się wchłania
    Zacznę od tego, że bardzo nie lubię lepiącego się po olejkach czy balsamach ciała. Tu jednak miło mnie zaskoczył fakt, że olejek naprawdę super się wchłania i nie zostawia tłustej i lepkiej warstwy na skórze. Delikatny film zostaje, jednak nie jest on nieprzyjemny. Ma cudowny, delikatny zapach, który bardzo uprzyjemnia stosowanie. Skład olejku jest bardzo dobry, same naturalne olejki. Ma wygodne opakowanie, jest wydajny, jednak jego pojemność mogłaby być większa. Jego działanie jest jak dla mnie typowo nawilżające/natłuszczające. Skóra po nim jest zdecydowanie jędrniejsza i wygładzona.
    Zalety:
    • Wchłanianie
    • Działanie
    Wady:
    • Mógłby mieć większą pojemność, jednak i tak jest wydajny.