Żele pod prysznic

Westlab Oczyszczający żel pod prysznic z minerałami soli himalajskiej

sunill
    6 stycznia 2023 o 19:39
    Dobry
    Super oczyszcza, przyjemny delikatny zapach, dość wydajny. Mam Azs i bałam się że mój słaby płaszcz lipidowy tego nie wytrzyma i skórę mi mocno przesuszy. Ale o dziwo wszystko jest ok, nie ma nieprzyjemnego ściągnięcia i świądu. Skóra jest czysta i świeża, bez zbędnego tłustego filmu jaki pozostawiają inne kosmetyki do mycia.
    Zalety:
    • działanie
    Iwona_C
    11 maja 2022 o 13:07
    Zapach mało relaksujacy, a oczyszczenie ciała jest tak intensywne, że moja skóra pragnie kosmetyku nawilżającego.
    Żel trafił mi się w boxie kosmetycznym. Działanie oczyszczające plus zawartość minerałów z soli himalajskiej od razu trafiło w moje gusta kosmetyczna. Kosmetyk jest przyjemny w stosowaniu, jednak nie do końca wprawił mnie w zachwyt. Pierwszy plus to duża pojemność 400 ml. Opakowanie jest proste, prostokątne z widocznym wewnątrz żelem. Butelka jest miękka z rzucającym się w oczy dużym różowym zamykaniem klik na którym można ja postawić. Grafika przyjemna z wyszczególnionym składem i niebiesko - różowymi dodatkami. Konsystencja lejącego żelu w przeźroczystym brudnym kolorze. Zapach to nic szczególnego taki bardzo przeciętny. Może i jest świeży, ale euforii u moich nozdrzy nie wywołał. Nie umie przyrównać go do konkretnego aromatu, trochę przypomina mi płyn do płukania lub mycia naczyń. W każdym bądź razie nie działa on na mnie zbyt relaksacyjnie. Skład bez sls i sles, prócz wody zawiera glicerynę, łagodne środki myjące i pieniące, sól himalajską, konserwanty i zapach. Żel dobrze się pieni, do umycia ciała nie wymaga zużycia dużej ilości i wydajność jest całkiem dobra. Odpowiednia konsystencja sprawia ze dobrze trzyma się dłoni, nie przecieka przez palce i wygodnie aplikuje się na ciało. Łatwo się spłukuje i nie pozostawia na ciele żadnej niekomfortowej warstwy. Co do oczyszczania skóry to jest ono dobre a nawet bardzo dobre jednak jak dla mnie zbyt intensywne, bo po kąpieli czuje delikatne jej ściągnięcie i potrzebę aplikacji kosmetyku nawilżającego. Od takiego kosmetyku oczekuję przede wszystkim pięknego odprężającego zapachu, którego tu brak. Miło jest jak prócz dobrego oczyszczenia ciała pozostawi moją skórę w neutralnej kondycji bez objawów przesuszeń, tu również idealnie nie jest. Oczyszczający żel pod prysznic z minerałami soli himalajskiej nie spełnił moich oczekiwań, nie sprawiał mi frajdy podczas mycia, nie dbał o stan mojej skóry. Nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • lejąca żelowa konsystencja
    • bardzo dobrze się pieni
    • intensywnie oczyszcza ciało
    • łatwo się aplikuje i spłukuje
    • nie pozostawia niekomfortowej warstwy na skórze
    • przyjemny skład
    • duże opakowanie
    • butelka z ładną grafiką i wygodnym zamykaniem klik
    Wady:
    • zapach przeciętny i mało relaksacyjny
    • mojej skórze po użyciu żelu brakuje nawilżenia
  • 2 kwietnia 2022 o 16:08
    Dobrze oczyszcza
    Żel zamknięty w dużej, poręcznej butelce. Nie zawiera SLS, SLES, mydła, a także sztucznych barwników. Mamy za to minerały soli himalajskiej, która działają odświeżająco, detoksykująco, oczyszczająco i antycellulitisowo. Żel dobrze się pieni i ma morski, świeży zapach. Zapach przypomina mi nieco morskie odświeżacze powietrza :) Produkt posiada zrównoważone pH i jest testowany dermatologicznie. Jeśli szukacie łagodnego żelu pod prysznic, który będzie delikatnie nawilżał to nie jest to taki produkt. To jest mocniej oczyszczający żel, który ja stosowałam co jakiś czas. Czuć, że skóra jest porządnie oczyszczona, odświeżona ale u mnie jest konieczność nałożenia po niej balsamu, wręcz skóra prosi się o to. Mimo wszystko takie głębsze oczyszczenie też jest mojej skórze potrzebne i co jakiś czas przyjemnie go użyć. Bardziej wrażliwe osoby mogą po kąpieli czuć ściągnięcie. Jeśli lubicie mocniejsze, świeże żele pod prysznic to można się nim zainteresować. Plusem jest duża pojemność i nie wysoka cena.
    Zalety:
    • Skład
    • Porządne oczyszczenie
    • Świeżość
    • Duża pojemność
    Wady:
    • Może dawać uczucie ściągnięcia po kąpieli
    • Zapach - niby świeży ale przypomina odświeżacz powietrza
  • 7 grudnia 2021 o 19:50
    Cudowny!
    Żel pod prysznic, który bardzo ładnie odświeża skórę, oczyszcza oraz ją nawilża. Jest bardzo wydajny. Ma przyjemny zapach no i co bardzo ważne - naturalny skład. Polecam wypróbować.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
  • 11 listopada 2021 o 11:45
    Najlepszy żel pod prysznic
    Żel trafił do mnie zupełnie przypadkiem. Jeśli chodzi o produkty do mycia nie jestem zbyt wybredna ale ten byl swietny. Bardzo wydajny, przyjemny , delikatny zapach. Świetnie oczyszczał skore , mocno się pienił. Zapach utrzymywał się w łazience jeszcze z godzinę po kąpieli. Polecam każdemu, kto nie chce wydawać zbyt dużo pieniędzy na takie produkty ale chce coś pięknie pachnącego i dobrego .