Bobbi Brown Hydrating Intense Night CreamNawilżający nawadniający krem do twarzy na noc
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
4 na 51 opinię
Krem na noc Hydrating Intense Night Cream od Bobbi Brown to idealny towarzysz wieczornej pielęgnacji dla osób z cerą od normalnej po bardzo suchą. Produkt ten przyczynia się do intensywnej regeneracji skóry w czasie snu, jednocześnie wygładzając drobne linie mimiczne. Dzięki niemu cera nabiera zdrowego i wzmocnionego wyglądu.
Formuła kremu została wzbogacona ekstraktem z brzozy, co wspiera proces samoistnej regeneracji elastyny, kluczowego składnika nadającego skórze elastyczność. Dzięki temu preparat wspomaga naturalne mechanizmy naprawcze skóry. Obecność masła shea oraz olejów: jojoba, oliwy z oliwek, migdałowego i z pestek moreli, zapewnia skórze głęboki komfort i miękkość przez całą noc. Dodatkowo, użycie heksapeptydu przyczynia się do pobudzenia produkcji kolagenu, co wzmacnia strukturę skóry.
Ekstrakty z otrębów ryżowych i jabłka pomagają w wyrównaniu kolorytu cery, czyniąc go bardziej jednolitym. Zastosowane w formule antyoksydanty pochodzące z zielonej herbaty oraz witamina E przyczyniają się do ochrony skóry przed przedwczesnym starzeniem, wspierając jej regenerację. Krem ten to kompleksowe rozwiązanie dla tych, którzy pragną zadbać o zdrowy wygląd swojej skóry podczas nocnego odpoczynku.
Krem otrzymałam w prezencie wraz z moim ukochanym kremem pod oczy od Bobbi Brown. Stosuje go pół roku i naprawdę czuć w nim wysoką jakość. Pachnie naprawdę przyjemnie, jego konsystencja jest stosunkowo lekka jak na krem, który ma być na noc i to intensywnie nawilżający. Zdarza mi się częściej używać go przy okazji porannej pielęgnacji niż jako krem na noc. Może dlatego, że mam ultra suchą cerę i na noc wymagam ultra ciężkiej, kremowej ( wręcz masełkowej) konsystencji. Przy regularnym jego stosowaniu na pewno widże poprawę sprężystości i nawodnienia skóry. Przestałam mieć problemy z suchymi skórkami gdzieniegdzie na polikach i czole. Jest wyydajny i sprawnie się wchłania, więc z moim wykonaniu najlepiej sprawdza się pod makijaż.
Do tego ma ultra piękne opakowanie, które jest plastikowe, więc transportowanie go nie jest tak problematyczne jak w porównaniu ze szklanymi pudełkami na inne kremy do twarzy. Z przyjemnością mi się z niego korzysta, ale nie jestem pewna czy z własnych pieniędzy zakupiłabym go ponownie. Nie stał się moim hitem, ale nie pogardzę jak ktoś kiedyś mi go sprezentuje :)
Zalety:
super nawilża
lekka konsystencja na tak bogaty krem
można stosować na dzień, bo bardzo szybko się wchłania
piękne opakowanie, które jest wygodne w transportowaniu