Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Mokosh Cosmetics Odżywczo - nawilżający żel do mycia twarzy `Figa`

hairstore.pl
Mokosh Mokosh Odżywczo - nawilżający żel do mycia twarzy Figa 200 ml

• 15 marca 2025 o 8:17
    kocham naturalne składy
    Mokosh to marka, która zawsze kojarzyła mi się z naturalnymi składami i dopracowanymi formułami, więc jak zobaczyłam ten żel, to od razu wiedziałam, że muszę go sprawdzić. No i powiem tak – jeśli ktoś szuka czegoś, co nie tylko domyje twarz, ale też nie zrobi z niej suchej pustyni, to to jest strzał w dziesiątkę. Pierwsze, co się rzuca w oczy (a raczej w nos), to zapach. Słodkawy, ale nie nachalny, bardzo przyjemny i lekko owocowy, co od razu robi dobre wrażenie. Konsystencja też na plus – żel jest dosyć gęsty, więc nie przelewa się przez palce, ale jednocześnie dobrze się rozprowadza po skórze. Nie pieni się jakoś mocno, ale to akurat standard przy naturalnych kosmetykach, więc dla mnie żadna wada. No i najważniejsze – działanie. Twarz po umyciu nie jest ściągnięta, nie ma tego nieprzyjemnego uczucia suchości, tylko taka fajna, miękka i nawilżona skóra. Radzi sobie z domywaniem makijażu, ale jeśli ktoś używa cięższych podkładów, to pewnie i tak przyda się dwuetapowe oczyszczanie. Dla mnie super opcja na poranne mycie, bo odświeża cerę, ale jej nie przesusza, więc skóra wygląda zdrowo i nie woła od razu o krem. Do tego wygodne opakowanie z pompką, co zawsze jest na plus, bo nie trzeba się babrać z zakrętkami. Generalnie – jeśli ktoś ma cerę suchą albo wrażliwą i chce delikatny, ale skuteczny żel, to naprawdę warto.
  • 10 marca 2025 o 16:18
    No fajny, nie powiem
    Jakimś cudem jest to pierwszy produkt marki Mokosh jakiego dane i było używać ;D. Nie wiem czemu, ale jakoś tak nam było nie po drodze. Dostałam go w prezencie i przyznam, że się ucieszyłam. Raz, że myślałam o nim kilka razy ale cena mnie odstraszała( jestem w stanie dać dużo za kosmetyk do pielęgnacji ale niekoniecznie za taki który to ma oczyszczać twarz0 a dwa- nie widziałam o nim negatywnej recenzji i dlatego też mocno mnie zastanawiało. No i fajny jest. Naprawdę fajny ale też nie jest to produkt bez którego nie można się obejść i z powodzeniem można sobie kupić fajny i też dobrze działający żel do mycia twarzy za mniejsze pieniądze. Opakowanie odrobinę mnie wnerwia. Ono naprawdę ładnie wygląda. No i ja bardzo lubię, gdy opakowania kosmetyków są stylizowane na style apteczny a to takie jest. Pompka działa bez zarzutu, szata graficzna jest ładna ale ja nie czuje się do końca komfortowo, gdy używam produktów w szkle- zaraz się boję, że rozbije i w ogóle. Ale to taka całkowicie personalna kwestia. Jest to typowy żel o nie za rzadkiej konsystencji, przekłada się to na wydajność co oczywiście bardzo cieszy. Jest transparentny a jeśli chodzi o opakowanie to jest tu nuta figi ale z lekko roślinnym podbiciem. Niby nie jest złe ale też nie do końca w moim guście bo preferuje słodsze aromaty. Ale też szybko wierzeje i nie specjalnie mi przeszkadza także nie będę się go czepiać. Delikatnie się pieni, nie zauważyłam by szczypał w oczy, nie jest oblepiający i łatwo go spłukać- to taka garstka informacji technicznych. Używam go zarówno w oczyszczaniu o poranku jak i wieczorem i sprawdza się tak samo fajnie w jednym i w drugim przypadku. Właściwości oczyszczające ma jak najbardziej na plus- jestem nim w stanie domyć resztki olejku do demakijażu wraz z jakimiś resztkami tuszu do rzęs, zanieczyszczenia, sebum oraz resztki preparatów do pielęgnacji. Mam cerę mieszaną ale nie mam skłonności do przesuszeń- po użyciu nie czuję nieprzyjemnego uczucia ściągniętej twarzy a wręcz przeciwnie- jest delikatnie zmiękczona, wygładzona a co za tym idzie świetnie przygotowana na kolejne etapy pielęgnacji. Fajnie mi się go używa i miło mi było go poznać bo od składu przez działanie jest to naprawdę dobry produkt. Jeśli ktoś ma ochotę wydać na produkt do oczyszczania twarzy nieco większą kwotę od takich, które zazwyczaj wydaje to jak najbardziej można go spróbować.
    Zalety:
    • wydajny
    • nie jest oblepiający
    • łatwo go spłukać
    • świetnie oczyszcza i odświeża
    • delikatnie wygładza i zmiękcza
    Wady:
    • zapach nie do końca w moim stylu
    • nie jestem fanką szklanych opakowań w łazience
  • 25 stycznia 2025 o 14:34
    Delikatny
    Delikatny żel do codziennego stosowania. Dokładnie oczyszcza skórę, ale jej nie wysusza. Delikatnie się pieni, ładnie pachnie, uprzyjemnia codzienną pielęgnację. Zostawia skórę przyjemnie odświeżoną, ale sam w sobie nie nawilża ani trochę, za to nie zostawia uczucia ściągnięcia. Szklana opakowanie wygląda ładnie, ale odpada już zabieranie żelu na jakieś wyjazdy. Dla mnie trochę za droga impreza, jak na zwykły żel do mycia twarzy.
    xelwira
    7 stycznia 2025 o 8:49
    Super żel!
    Oczyszczająco-nawilżający żel do mycia twarzy Figa to produkt, który naprawdę zasługuje na uwagę. Jego łagodna, ale skuteczna formuła doskonale oczyszcza skórę, nie powodując przy tym jej wysuszenia ani podrażnienia. Wręcz przeciwnie, po użyciu tego żelu czuję przyjemne nawilżenie. Jest to idealne rozwiązanie dla każdego typu cery, w tym dla tych, które są przesuszone lub mają niedoskonałości. Warto również podkreślić, że żel zawiera łagodne składniki myjące pochodzenia naturalnego, co jest dużym plusem. Zdecydowanie polecam ten produkt każdemu, kto szuka delikatnego, ale skutecznego środka do oczyszczania twarzy. Rewelacyjne jest dla mnie opakowanie, bo jest w ciemnym szkle. Może takie rozwiązanie nie jest najlepsze w podróż, ale pięknie wygląda w łazience i mamy pewność, że produkt się nie zepsuje.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 6 stycznia 2025 o 19:07
    Produkt top żel do mycia twarzy odżywczo-nawilżający
    Opinia o kosmetykach marki @mokoshcosmetics Odżywczo-nawilżający żel do mycia twarzy, to mój faworyt. Łagodnie i dokładnie oczyszcza skórę twarzy. Po jego użyciu nie odczuwam żadnego ściągnięcia czy podrażnienia, a wierzcie mi moja skóra twarzy jest bardzo wrażliwa. Potrafię mieć na twarzy plamy od zbyt mocnego dotknięcia czy potarcia już nie mówiąc o zbyt drażniącym produkcie.. Tutaj tego problemu brak, wręcz przeciwnie skóra jest nawilżona i bardzo gładka w odczuciu. Ważne! Nie szczypie w oczy. Z dodatkowych profitów ma piękny zapach, ale nie nachalny. Producent obiecuje łagodne i skuteczne usunięcie zanieczyszczeń, nawilżenie oraz wygładzenie - w mojej ocenie jak najbardziej produkt spełnia te obietnice! ✔️ Na pewno kupię ponownie
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl