Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Ecolab Nawilżający żel do mycia twarzy dla suchej i wrażliwej cery z kwasem hialuronowym

• 16 listopada 2023 o 22:29
    Delikatne działanie. Trzeba uważać z aplikacja, ponieważ jest wodnisty.
    Cześć! Eo Laboratorie - nawilżający żel do mycia twarzy kupiłam jakiś czas temu w aptece [za naprawdę niewielkie pieniądze]. Skład produktu jest bardzo dobry - posiada aż 99% składników pochodzenia naturalnego. Zawiera on między innymi: • olej ze słodkich migdałów • kwas hialuronowy • ekstrakt z wrzosu Składniki te mają za zadanie przede wszystkim nawilżyć skórę i wyrównać jej koloryt. I rzeczywiście w pewnym stopniu tak jest. Żel ma trochę wodnistą konsystencję (należy uważać przy aplikacji, żeby nie wylało się za dużo produktu), bardzo lekko się pieni, ale dobrze oczyszcza naszą skórę twarzy. Niestety nie jest wydajny. Po zastosowaniu nie mam uczucia ściągnięcia czy suchości - wręcz przeciwnie, jest to bardzo delikatny i nawilżający produkt. Mam skórę wrażliwą ze skłonnością do przesuszeń i on sprawdził mi się bardzo dobrze. Marki za bardzo nie znałam i dlatego nie oczekiwałam spektakularnych efektów. Jest to naturalny produkt, więc na efekty też należy poczekać. Najważniejsze, że nie wysusza, a nawilża skórę. Czy kupię ponownie? Nie wiem. Bardzo nie spodobała mi się konsystencja produktu i to,że wiele razy mi "uciekł", chociaż wiedziałam,że muszę uważać;).
    Iurba
    6 lipca 2023 o 11:36
    No po prostu dramat
    Dramat. To był mój ulubiony produkt przez wiele lat. Delikatny, ślicznie pachnący żel do twarzy. Tym razem przyszła jego nowa/zmieniona wersja (no albo jakaś podróbka). A mianowicie: - Żel ma inną zakrętkę - wcześniej przeźroczysta flip-top otwierana jedną ręką, teraz jest biała zakrętka, więc na minus utrudnione otwieranie. - Zapach - powiem wprost: chemiczny smród. Uwielbiałam delikatny, świeży zapach tego żelu, teraz jest tragedia. Jest on tak bardzo odrzucający, że po dwóch użyciach odłożyłam do mycia stóp, a i tak nie wiem czy nie wyrzucę. - Konsystencja - również się zmieniła , jest bardziej glutowata. Robiłam sobie nim peeling z kordunu, to w tej wersji żel tak mocno oblepiał cząsteczki, że aż ciężko było uzyskać odpowiednie tarcie. W poprzedniej wersji super. - Skład - są faktycznie różnice - Opakowanie - z cieńszego plastiku, szybko się gniecie No w ogóle nie ten kosmetyk, nie wiem co się stało. Ohyda!
    Polie55
    8 maja 2023 o 17:57
    Must have!
    Bardzo budżetowy i wydajny żel. Ładnie pachnie, ma fajny skład, schludny design. Lekko szczypał mnie w oczy, ale myślę, że osoby z niewrażliwymi oczami dadzą radę! Polecam, bo robi to co żel ma robić za niewielkie pieniądze.
    • Skład
  • 27 lipca 2022 o 12:23
    Baardzo wydajny :)
    Żel ma delikatny zapach i świetny sklad :) Do tego jest bardzo wydajny i świetnie rozprowadza się po twarzy, nie powoduje suchości ani nie piecze w oczy, ma niską cenę jak za tą jakość :) Dobrze oczyszcza, lekko się pieni i jest gęsty Mi jedynie opakowanie się nie podoba, jednak wolalabym butelkę z pompką
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Delikatny zapach
    • Dobry sklad
    • Nie wysusza
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Butelka ;)
  • 9 lutego 2022 o 19:16
    Bardzo dobry za niewielkie pieniądze!
    Bardzo lubię ten żel. Mam skórę z natury suchą, skłonną do podrażnień oraz zaskórników. Ten produkt nie przesusza, nie podrażnia i nie zapycha mojej skóry, za to dobrze oczyszcza. Ma przyjemną konsystencję oraz delikatny zapach. Jest wydajny. Używam go od około 5 miesięcy, raz bądź dwa razy dziennie. Obecnie kończę opakowanie. Dużym plusem jest cena żelu - zapłaciłam za niego około 13 zł w drogerii internetowej. Nie widzę wad tego produktu.
    Zalety:
    • doskonale oczyszcza
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • delikatny
    • tani
    • wydajny
    Wady:
    • Brak.
    Drogeria Natura