Szampony do włosów

Isana Festes Shampoo Cocos-Mango-Duft Szampon w kostce `Mango, kokos`

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 lutego 2025 o 18:57
    Jeden z lepszych szamponów w kostce jakich używałam :)
    Szampon w kostce od Isany w wersji Mango okazał się dla mnie bardzo przyjemnym zaskoczeniem. Jest to produkt, marka własną drogerii Rossmann. Znajdziemy tam również kostkę w wersji zapachowej z granatem (która również chętnie wypróbuje). Cena jest bardzo atrakcyjna w porównaniu do konkurencyjnych produktów, ponieważ kosztuje w cenie regularnej około 19,99/65 g. Szampon przede wszystkim dobrze się pieni, co ułatwia aplikację i sprawia, że mycie włosów jest szybkie i wygodne. W porównaniu do innych kostek, jego wydajność jest nieco mniejsza (moim zdaniem) ale wciąż wystarczająca, by cieszyć się nim przez dłuższy czas. Najważniejsze – świetnie oczyszcza moje włosy, nie pozostawiając na nich grudek ani osadu, co zdarzalo mi się w przypadku niektórych szamponów w tej formie. Po umyciu pasma są widocznie świeże, lekkie i pachnące, a sam zapach mango jest bardzo przyjemny :) z wielką chęcią będę wraca do tego produktu.
    Zalety:
    • dobrze spełnia swoje zadanie jako szampon
    • atrakcyjny cenowo
    • przyjemnie pachnie
  • 9 lipca 2024 o 16:26
    Nie jest moim ulubionym
    Szampon w kostce od Isana jest niedrogi i bardzo wydajny. Ładnie pachnie i ma delikatny skład. Całkiem nieźle się pieni i łatwo nim umyć włosy. Dobrze się zmywa i oczyszcza skórę głowy. Ogólnie nie jest zły, ale wolę dopłacić i kupić szampon np z manufaktury piękna.
  • 10 lutego 2024 o 20:31
    Ciekawy produkt
    To mój pierwszy - i jak na razie jedyny - szampon w kostce. Piana z niego nie jest taka pełna objętości, jak z klasycznych szamponów, jest raczej - określiłabym to - kremowa, ale i tak dobrze myje włosy i skórę głowy. Jednak trzeba mieć na uwadze, że to inny produkt. Żeby go spieniać, wolę to robić bezpośrednio na włosach, niż w dłoniach - dla mnie jest to wygodniejsze i szybciej uzyskuję pianę. Spłukuje się bez problemu. Jak wczesywałam odżywkę, to miałam trochę splątane po nim włosy. Po wysuszeniu włosy były bardzo lekkie i zwiewne, w sumie też sypkie. Nakładałam maskę i serum bez spłukiwania, a i tak były lekkie. Zapach jest delikatny, całkiem przyjemny. U jednej z włosomaniaczek słyszałam, że starcza na bardzo długo, jest wydajny jak 2-3 butelki szamponu. Jest wydajny, ale bez przesady. Starcza na długo, ale jedna butelka też wystarcza na długo. ;)
    Ann_ek
    2 sierpnia 2023 o 21:50
    Mógłby się troszeczkę bardziej pienić. Używanie go jest trochę czasochłonne. Poza tym podrażnia moja wrażliwą skórę głowy. Ale doceniam za eko
    Mam włosy długie, obecnie w nienajlepszej kondycji. Są cienkie i delikatne. Koncówki lubią się puszyć, przesuszać i rozdwajać. Za to skóra głowy przetłuszcza mi się ekspresowo i jest wrażliwa, podatna na podrażnienia i łupież. Z natury ładnie się błyszczą. Nie farbuję ich i bardzo rzadko stylizuję. Opakowanie to po porostu papierowy kartonik. Cenię takie rozwiązania, na mój rozum papier zawsze będzie bardziej przyjazny środowisku niż plastik. Przez kartonik poznamy zapach produktu, jest też łatwo dostać się do zawartości. Grafika bardzo ładna, w żywych kolorach, i dość czytelna. Kostka ma 65 gramów. Kostka ma dość poreczny, niewielki kształt. Jest prostokątna i wygodnie leży w dłoni. Całkiem równomiernie się spienia. Oczywiście pod koniec jest już uciążliwa w użyciu. Niestety nie tworzy zbyt dużo piany, trzeba długo pocierać nią o skalp bądź dłonie. Poza tym to spienianie jak dla mnie trwa zbyt długo. Dla cierpliwych nie będzie problemu, ja jednak ostatnio cierpię na niedobór czasu i pod prysznic wpadam jak po ogień. Ma jakiś delikatnie kremowy zapach, ale czuć go tylko przykładając kostkę do nosa. Podczas mycia już niewiele czuć i oczywiście też nic nie utrzymuje się na włosach. Wydajność jest ok, chociaż trudno mi ją do końca ocenić, bo używałam na zmianę z innymi szamponami no i to dopiero moja trzecia kostka do mycia włosów, więc nie mam za bardzo porównania. Spienia się raczej równomiernie, kostka nie pęka. Pozostawiona bezposrednio na płytkach lubi do nich mocno przywrzeć. Skład jet krótki i naturalny. Dostępność wiadoma, są to drogerie Rossmann. Cena niezbyt wysoka. Myć myje bardzo dobrze, bez dwóch zdań. Dokładnie oczyszcza zarówno skalp jak i włosy na całej długości z nadmiaru sebum. Raczej nie przedłuża świeżości włosów, ale też nie wzmaga ich przetłuszczania, jest pod tym względem neutralny. Niestety jest trochę agresywne. Plącze mi włosy. Trochę pomaga wyszczotkowanie ich jeszcze mokrych, na odżywce bądź masce, ale nie lubię niepotrzebnie ich szarpać, ponieważ jak już wspominałam, są cienkie, delikatne i łamliwe. Największym problemem jest jednak dla mnie podrażnienie skóry głowy, które wywołuje. Zafundował mi bowiem nawrot łupieżu i nieprzyjemne swędzenie. Z tego powodu na pewno nie kupię ponownie, chociaż mydłom w kostce nie mówię jeszcze nie.
    Zalety:
    • dokładnie doczyszcza włosy i skalp
    • przyjazna środowisku forma kostki
    • formuła jest praktycznie bezzapachowa
    Wady:
    • bardzo podrażnił mi skórę głowy
    • plącze włosy
    • za długo czasu zajmuje spienianie go
  • 7 kwietnia 2023 o 8:54
    Dramat dla mojej skóry głowy
    Kupiłam go, gdy moja ulubiona kostka nie była na promocji w rossmannie. Pomyślałam, że może to być dla niej tańsza alternatywa, ale jednak powstrzymam się przed zmianami. Mam skórę głowy skłonną do ŁZS i ten szampon tragicznie go pogorszył, wywołał łupież jakiego do tej pory nie doświadczyłam, do tego włosy u nasady były nieprzyjemnie szorstkie. Do tego pojawiło się swędzenie skóry głowy. Podsumowując, testy polecałabym raczej osobom z normalną skórą głowy, problematycznym skórom bym odradzała.
    Zalety:
    Wady:
    • wywołał łupież
    • pogorszył stan skóry z ŁZS
    • szorstkie włosy u nasady
    • swędzenie skóry głowy