Peelingi do twarzy

Lush Herbalism Peelingująca roladka oczyszczająca

• 27 października 2022 o 13:00
    Naturalne oczyszczenie
    Herbalism to zielona, lekko mokra pasta do mycia twarzy i ciała. Gdy zmieszamy ja z odrobiną wody możemy zrobić lekki peeling dzięki zamieszczonym w składzie migdałom. Po jego regularnym stosowaniu wiedzę dużą poprawę w mojej cerze. Jest o wiele gładsza i wyskakuje na niej mniej niespodzianek. Herbalism jest zrobiony ze świeżych, naturalnych składników, przez co mamy tylko 3 miesiące na jego zużycie. Jego zapach jest ciężki do określenia, pachnie ziołami, może trochę przyprawami, w każdym razie jest to miły zapach.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • oczyszczające działanie
    • brak podrażeniena cery
    Wady:
    • krótka data ważności
    • przy zmywaniu łatwo ubrudzić umywalkę
  • 21 września 2018 o 12:26
    wiwatów brak
    To była moja pierwsza roladka z Lusha, więc nie wiedziałam czego dokładnie można się spodziewać. Samo użytkowanie było całkiem przyjemne. Zapach mi nie przeszkadzał. Produkt okazał się bardzo wydajny. Ale no niestety, nic spektakularnego mojej problematycznej skórze (ze skłonnością do wyprysków) nie uczynił, więc według mnie można znaleźć coś tańszego, coś bardziej dostępnego czy chociaż dającego efekt (pod tym względem polecam Aqua Marinę). Można spróbować, ale - jak w tytule - wiwatów brak. Aha, na plus opakowanie, bardzo wygodne, a po zużyciu można wykorzystać na własne kosmetyki :)
  • 2 marca 2013 o 15:32
    Zielone paskudztwo
    No niby fajna ta roladka a jednak nie...sklad niby ok, ale po co ten zapach dodany na sile? I po co tej gliceryny nawalone bez umiaru? Skora po umyciu jest gladka jak wypastowana podloga, ale wystarczy przeciagnac pazurkami po twarzy, zeby pod spodem zebralo sie to zielone paskudztwo! Nie wydaje mi sie, zeby ten bylo nie bylo ziolowo - octowy sklad byl na tyle dobry dla skory zeby mogl sobie na niej siedziec bezkarnie caly bozy dzien. A na niego jeszcze krem, no i podklad albo nie daj boze jeszcze serum no i puder...czyscik ma skore umyc i nie wysuszyc, od nawilzania jest krem. Koniec i kropka. Zdania nie zmienie. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1 male i wystarczy
    KajaSta
    6 stycznia 2013 o 2:10
    Nie dla mnie
    Niestety nie dla mnie. Mam skórę mieszaną z tendencją do przesuszenia i AZS. Minusy - dostępność - krótka data przydatkości - zapychał pory - pozostawoał tłustą skórę Dla mnie nie działal Używam tego produktu od: paru tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
    dannu
    16 października 2012 o 16:54
    bardzo dobry
    był to mój pierwszy lushowy kosmetyk i na początku nie wiedziałam z której strony go ugryźć. konsystencja - taka trochę plastelinowa - jest tak naprawdę na plus: można ją stopniować poprzez rozcieńczenie z wodą i wtedy łagodniej peelinguje, ewentualnie trzeć samym produktem (ta opcja tylko dla gruboskórnych). od razu po pierwszym użyciu skóra jest fajnie oczyszczona i pozostaje na niej delikatny nawilżający film, do tego wrażenie czystości. zapach może zniechęcać, ale i do niego można przywyknąć. trochę zniechęcająca moży być cena, ale wydajność herbalismu ją zdecydowanie kompensuje. :) Używam tego produktu od: 6mcy Ilość zużytych opakowań: 0,5