Zestaw kosmetyków Alkemie testowałam dzięki Klubowi Recenzentki, za co ślicznie dziękuję <3.
Moja sucha i atopowa, 27 letnia skóra, wprost kocha wit.C - działa ona cuda, bo pięknie rozjaśnia, rozświetla i niweluje przebarwienia.
Nie używałam jeszcze tego typu produktu, przyznaję - maska i peeling w jednym? Muesli-maska? A cóż to za wynalazki?!
Ano, drogie panie, jest to wynalazek, a i owszem - ale godny pochwały i zasługujący na to, aby usłyszało o nim jeszcze więcej osób. To, jak działa ta maska-peeling na moją zmęczoną, szarą skórę, to jest istny kosmos, petarda, szał-ciał, staniki fruwają!
Jestem totalnie zachwycona i aż płakać mi się chce, ponieważ wczoraj zobaczyłam denko - i mogę nie jeść, a kupię kolejne słoiczki!
ZALETY:
+Opakowanie - uroczy słoiczek z ciemnego szkła, nieduży i poręczny - inna forma opakowania nie wchodzi w grę ze względu na konsystencję produktu. Szata graficzna typowa dla marki - prosta, ale dopracowana i miła dla oka.
+Konsystencja -zbita papka z płatkami ryżu oraz róży. Faktycznie wygląda to jak muesli, nie powiem, że nie ;). Maskę aplikowałam szpatułką, jest gęsta i nie spływa ze skóry w trakcie noszenia.
+Obłędny zapach, coś jak cytrusy z imbirem? Energetyzujący, kobiecy i uprzyjemniający masking ;).
+Doskonały skład, jak to u Alkemie bywa - potrojna, uderzeniowa dawka wit.C rozpuszczana w olejach (C-Infusion), skwalan, ekstrakty z owoców - guarany, aceroli, rokitnika, żurawiny i amazońskiego camu camu, eksrakt z korzenia nawrotu lekarskiego, oleje babassu, arganowy i morelowy, masło moringa, estry jojoba, wosk z borówki oraz wit.E i PP. Lodzio miodzio <3
+Dwufunkcyjne działanie - to zarówno odżywcza maska, jak i peeling, a wierzcie mi, że w trakcie masażu czuć mocne złuszczanie!
+Maska działa dosłownie od pierwszego użycia - po jej zmyciu nie mogłam się napatrzeć na swoje odbicie, skóra wyglądała totalnie inaczej, lepiej i piękniej! Zero placków i suchych skórek, zero zaczerwienień, plamki zmniejszone, nawilżenie jak ta lala. Skóra promienna i piękna, idealna! <3
+Regularne stosowanie - 3 razy w tygodniu przez nieco ponad 2 tygodnie całkowicie zlikwidowało kilka ogromnych przebarwień po krostkach na brodzie i policzkach - nie mogłam w to uwierzyć! Mam gładziutką skórę bez żadnych plam!
+Maska oczyszcza łagodnie, ale skutecznie, przenigdy mnie nie podrażniła i nie uczuliła.
+Polska marka.
WADY:
-Wydajność... Maska ma 60 ml i starczyła mi na 2,5 tygodnia i ani dnia dłużej :( Fakt, że używałam jej 3 razy w tygodniu, ale skończyła mi się szybko, a tania nie jest :(. Mogłaby albo być nieco większa, albo nieco tańsza - bo to właściwie jedyne jej wady, cała reszta jest bez zarzutu.
Reasumując - maska spełniła moje oczekiwania w stu procentach. To prawdziwy koktajl energetyzujący dla skóry, odżywienie, złuszczanie, niwelowanie przebarwień i niedoskonałości w ekspresowy tempie. Nie jest wydajna i nie należy do tanich produktów, ale efekty, jakie daje, są fenomenalne. Z pewnością kupię ją ponownie i polecam ją każdej z Was, która boryka się z poszarzałą, pozbawioną blasku cerą, z przebarwieniami i plamami - gwarantuję, że po tej maseczce nie poznacie się w lustrze! <3
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl