Podkłady

Affect Affect x Pro Makeup Academy, Cover Touch HD Matte Foundation Kryjący podkład HD

Tarant
    8 czerwca 2023 o 20:38
    Nie do końca matujący, jednak bardzo dobry podkład
    Podkład kupiłam zachęcona pozytywnymi recenzjami. Posiadam cerę mocno mieszaną w kierunku tłustej, zaburzenia hormonalne wystawiają na mocną próbę wszystkie kosmetyki których używam. Nie spodziewałam się rewelacji po tym podkładzie, jednak pro makeup academy byłam pewna że pod bublem się nie podpisze - i się nie myliłam. Opakowanie: buteleczka jest bardzo estetyczna, szklana, z higieniczną pompką Kolory: gama kolorystyczna jest dosyć ograniczona, jednak osoby o jasnych "słowiańskich" karnacjach będą zadowolone. Najjaśniejszy kolor jest jaśniutki, ma żółte podtony Krycie: nie powiedziałabym że jest to pełne krycie, ale uczciwe średnie+ można mu przyznać Wykończenie: na tłustej cerze ma on satynowe wykończenie, przypudrowany bardzo ładnie trzyma się na miejscu i nie wchodzi w zmarszki mimiczne Trwałość: Po utrwaleniu utrzyma się cały dzień bez problemu u osob z suchą lub mieszaną skórą. Nie wyświeca sie szybko, nie waży i nie migruje :) Ogólnie oceniem podkład bardzo dobrze, wielki plus za przemyślaną kolorówkę pod kątem bladzioszków. Ładnie wygląda, nie robi niespodzianek, nie zapycha, kryje ;)
    • krycie
    • kolory
    • wykończenie
  • 2 marca 2023 o 20:49
    Super podkład
    Podkład świetnie dostosowuje się u mnie do koloru skóry. Pięknie rozprowadza się gąbeczką i idealnie się wtapia. Kolor świetny, nie za żółty, nie za ciemny. Ma lekko matowe wykończenie. Nie wysusza skóry, nie podkreśla suchych skórek. Nie wchodzi w zmarszczki mimiczne. bardzo dobrze współpracuje z innymi kosmetykami, konturowanie na nim to czysta przyjemność. Po kilku godzinach noszenia delikatnie widać, że się ściera, ale wciąż wygląda świetnie. Nie waży się i nie ciastkuje. Miło się zaskoczyłam faktem, że nie ciemnieje jakoś mocno. Strefa T nie świeciła po całym dniu jak choinka.
    gabnoda
    5 stycznia 2022 o 13:34
    Ulubieniec!
    Trafiłam na niego nie znając jeszcze marki i nie zawiodłam się :) Świetna konsystencja, super się rozprowadza. Krycie jest bardzo dobre, najlepsze na jakie trafiłam. Mimo, że ma mało odcieni świetnie dopasowałam go do swojej jasnej karnacji - często mam z tym problem. Mam wrażenie, że podkład zamieniał się w kolor mojej skóry :) Podkład jest bardzo trwały, a w połączeniu z ich mgiełką utrwalającą tworzy idealny duet na wesele i tego typu wyjścia :)
    Zalety:
    • aplikator, wydajność, wygładzenie, trwałość
    92Mandi
    14 stycznia 2021 o 19:03
    Fajny, matujący podkład.
    Kupiłam za namową koleżanki. Nie żałuję, że wypróbowałam. Podkład bardzo ładnie matuje, trochę gorzej kryje, ale można budować. Podkład zawsze widać, nie wierzę w te wszystkie opinie, że nie widać. Z każdym podkładem jeśli się przesadza wygląda źle. Z affectem nie trzeba dużo szaleć, szybko daje bardzo ładny efekt na buzi. Trwałość jest dość dobra, nie uczula, nie zapychał, nie zauważyłam żeby kondycja skóry się pogorszyła. Jest dośc wydajny, konsystencja określiłabym raczej jako gęsta. Dobrze nakładało mi się pędzlem jak i gąbką. Generalnie uważam, że ma sporo plusów.
    Zalety:
    • mat
    • krycie
    • opakowanie jest ok, nie mam zastrzeżeń
    Wady:
    • cena i tak i nie, sama nie wiem - myślę, że kwestia indywidualna
  • 19 maja 2020 o 16:32
    Zaryzykowałam :)
    Cały czas szukam podkładu, który zostanie ze mną na dłużej. Ten ma na to dużą szansę :) Używam koloru 1 (neutralny beż) - tak naprawdę jest to jedyny uniwersalny odcień, bo 2 wchodzi już w pomarańczowy. Na lato najprawdopodobniej będę musiała dokupić 2 i mieszać z 1. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do zaczerwienień - oceniłabym krycie tego podkładu jako średnie w kierunku mocnego. Naprawdę mi wystarcza, zakrywa co ma zakryć, a nie robi niepotrzebnego i sztucznego efektu maski. Dobrze współpracuje się z nim dzięki jego lejącej konsystencji - lekkiej, ale jednak kryjącej. Nakładam podkład zwilżoną gąbką, zawsze na nawilżoną kremem twarz i wygląda to bardzo dobrze! Wadą jest natomiast pompka, którą nie da się dozować podkładu - jeśli się ją naciśnie to wylatuje zawsze taka sama ilość podkładu (dlatego jeśli chcemy go tylko dołożyć w jakieś miejsce to marnujemy troszkę podkładu). Nie używam go długo, ale na razie nic się złego nie dzieje - nie zapycha. Polecam spróbować :D
    Zalety:
    • lejąca konsystencja,
    • dobre krycie,
    • kolor 1 jest genialny,
    • estetyczna buteleczka,
    • trwały.
    Wady:
    • mały wybór kolorów (tylko 1 jest uniwersalna),
    • toporna pompka,
    • cena (55 zł w promocji w drogerii internetowej),
    • mała dostępność.