Odżywki do włosów

Natura Siberica Frozen Berries, Vitamin Conditioner Witaminowa odżywka do włosów

notino.pl
Natura Siberica Kopenhaga Frozen Berries Conditioner odżywka do włosów 400ml

• 21 lipca 2023 o 18:04
    Na ładnej butelce się kończy
    Jakoś ją zmęczyłam. Skusiło mnie ładne opakowanie i nie najgorszy skład. Niestety w mojej opinii to jest bubel. Odżywka według opisu miała odżywiać włosy, zostawiać je błyszczące, piękne i zdrowe. Rzekomo skierowana jest do włosów przetłuszczających się. A jak wygląda rzeczywistość? Efekty? Skończyłam ze strąkami i przylizaniem. Rozczesywanie? Tak sobie. Nagle pojawiły się za to problemy z wywijaniem się części włosów we wszystkie strony świata. Obietnice producenta? Żadnej poprawy w kondycji włosa. Wrażenie oblepienia i ciężkości. Zapach? Zbyt słodki, przypominający gumę do żucia. Konsystencja? Dziwna - niby śliska, ale bardzo sztuczna w odczuciu. Mało treściwa, lekko rozwarstwiająca się na mokrej dłoni. Kolor odżywki? No jeśli ktoś TYM się kieruje przy wyborze, to informuję, że jest bladoróżowa. ;) Komfort użytkowania? Po kilku użyciach butelka zaczęła się zatykać, miałam problem, żeby oczyścić nakrętkę z zaschniętego produktu. Na pewno więcej nie kupię. Wielkie rozczarowanie.
    Zalety:
    • Pojemność
    • Wygląd opakowania
    Wady:
    • Działanie
    • Konsystencja
    • Funkcjonalność opakowania (zatykanie się nakrętki)
    • Zapach (za słodki)
    azure
    19 maja 2021 o 11:54
    Świetna odzywka
    Bardzo dobra odżywka. Dobrze odżywia włosy. Przepięknie pachnie. Włosy są miękkie i lepiej się układają. Odżywka jest gęsta, dzięki czemu świetnie rozprowadza się na długich włosach.
    • wygląd opakowania
    • włosy są odżywione, miłe w dotyku, lepiej się układają (stosowałam w połączeniu z szamponem Frozen Berries)
    • gęsta konsystencja, dzięki czemu odżywka jest wydajna
    Wady:
    • ta sama gęsta konsystencja, która sprawia, że ciężko wydobyć kosmetyk z opakowania
  • 3 czerwca 2020 o 2:44
    Mocny emolient
    Odżywka ta jest rewelacyjna, ale dla moich włosów raz na jakiś czas. Mocno wygładza, nabłyszcza, dociąża. Przy codziennym stosowaniu obciążyłam sobie moje cienkie włosy. Dlatego nie wiem, czy wg producenta włosy tłuste będą zadowolone ;p Ale ogólnie ujmując serio polecam. Dla np. wysokoporów, mocno spuszonych może być wybawieniem. Wystarczy odrobina odżywki nałożona na chwilę i przy spłukiwaniu już czuć mega gładkość i miękkość. Zapach mocno "lodowy", uczucie chłodzenia gwarantowane. Konsystencja w miarę rzadka. Podsumowując: zarąbista odżywka emolientowa do stosowania co n-te mycie, zachowując równowagę PEH.
  • 2 marca 2020 o 17:16
    Bardzo dobrze działająca odżywka do włosów
    Witaminową odżywkę do włosów przetłuszczających się i tłustych – mrożone jagody od Natura Siberica kupiłam na portalu aukcyjnym za około 20 złotych. Do zakupu skłonił mnie fakt, iż firma ta posiada w swojej ofercie kosmetyki z bardzo dobrymi składami. Dotychczas moje używanie produktów do włosów z lepszymi składami nie przynosiło dobrych rezultatów, włosy nie dały się rozczesywać, były albo przesuszona albo zbyt tłuste po myciu. Jednak w tym przypadku wszystko potoczyło się inaczej niż zazwyczaj. Odżywka zamknięta jest w buteleczce 400 ml. Zamknięcie jest na „klik” nic nie musimy odkręcać. Odżywka ma taki jasno różowy kolor, jest średnio gęsta i też bym powiedziała, że średnio wydajna. To może jej jedyna wada, że dużo produktu jednak musiałam nakładać na włosy aby je rozczesać na mokro z odżywką. Jednak mając całościowo ocenić produkt to jestem bardzo zadowolona. Włosy po jej użyciu są maksymalnie wygładzone, bardzo dobrze się układają, są odżywione – nie napuszone. Fryzura sama się układa i dobrze trzyma. Mając okazję na pewno zakupię tą i inne odżywki z tej firmy ponieważ uważam, że naprawdę mają pozytywny wpływ na moje włosy.
    Zalety:
    • działanie odżywcze i nawilżające na włosy
    • pojemność 400 ml
    Wady:
    • może trochę mało wydajna