Pędzle do twarzy

Elite Model's Fashion Make Coffee. Not Waste., Pędzel do pudru

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 29 lipca 2022 o 5:40
    Ekologiczne i zarazem porządne akcesorium
    plusy: + wygodna w uchwycie rączka + miękkie i delikatne włosie + dobrze rozprowadza zarówno sypkie, jak i prasowane pudry + wysoka trwałość minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niehigieniczne opakowanie
  • 3 czerwca 2021 o 22:27
    Pędzel z szylkretowy włosiem
    Nie jestem pędzlomaniaczką, nie wydałabym na akcesoria do makijażu miliona monet. Jednak pędzli od Elite mam w sumie kilka- przyciągają swoim designem, a także przystępną ceną. W przypadku pędzla ocenianego tutaj zaintrygowały mnie też fusy kawy, z których wykonana jest rączka. Tak więc mam to cudeńko od kilku miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona. Ale po kolei. Rączka, ta fusowa rączka prezentuje się elegancko. Jest też nieco smuklejsza i dłuższa niż rączki w innych pędzlach do pudru, które posiadam. Na metalowej skuwce widoczny jest napis "elite". Włosie jest miękkie, powiedziałabym nawet, że jeszcze bardziej miękkie niż włosie w pędzlu do pudru z włosiem bionicznym od Elite ( posiadam i nawet kiedyś opisałam na Wizażu). Z drugiej strony włosie tutaj jest nieco mniej zbite i nieco mniej gęste niż w innych pędzlach. Dzięki temu fajnie się nim pracuje na twardych pudrach w kamieniu. Włosie nie odłazi podczas mycia. Jak już wspomniała jedna z Recenzentek, jest stylizowane na naturalne. Mnie zaś się kojarzy z ...kolorem futerka mojej kotki szylkretki. Jest to po prostu włosie w kolorze szylkretowym, hehe. Produkt nie posiada żadnego dziwnego zapachu. Niedrogi, porządnie wykonany, miły dla oka z puchatym i miękkim włosiem. Czego mogę chcieć więcej od pędzla? Warto, miłe Panie.
    Zalety:
    • design
    • często w promocji
    Jowi25
    22 marca 2021 o 22:48
    Super
    Kupilam go pod wpływem reklam na instagramie i nie żałuję ???? Jest rewelacyjny i wykonany w taki sposób, żeby nie szkodzić naszej naturze ✔️ Miekkke gęste włosie ✔️Idelanie do sypkich pudrów mineralnych ✔️Wygodny ✔️Produkt jest hipoalericzny ✔️Ekologiczne opakowanie ✔️Super cena ✔️Jest bardzo delikatny dla skóry, nie narusza podkładu Polecam ????
  • 25 października 2020 o 13:03
    Świetny
    Do zakupu tego pędzla zachęciłam mnie cena - 16 zł w promocji w Rossmanie. I po kilku miesiącach użytkowania jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Aktualnie do makijażu używam już wyłącznie sypkich pudrów i tym pędzlem pracuje mi się idealnie. Jest ultra miękki, puszysty. Używając sypkich pudrów miałam problem z tym że po wykonaniu makijażu całe ubranie było obsypane pudrem. Używając tego pędzla ten problem się zmniejszył. Puder ląduje na twarzy a nie wszędzie dookoła. Pędzel jest porządnie wykonany, z łatwością się go myje, nawet delikatnymi żalami czy mydłami. Jest też bardzo lekki. Włosie nie wypada, mimo częstego użytkowania i mycia. Jest bardzo delikatny dla skóry, nie narusza podkładu. Rozprowadza puder równomiernie, daje naturalny efekt. Jego rączka jest wykonana z materiałów pozyskanych z recyklingu, oraz jest w 100% biodegradowalna. Zapakowany jest w tekturowe opakowanie. To na pewno duży plus dla osób, które zwracają uwagę na kwestie związane z środowiskiem.
    Wady:
    • Brak wad
  • 26 czerwca 2020 o 15:15
    Dobrze nabiera i oddaje puder, trwały - super!
    Ostatnio postanowiłam wymienić sobie pędzle, bo moje stare jednak miały już swoje lata i niezbyt przyjemnie się z nich korzystało. Trochę się wahałam, czy kupować akurat ten pędzel, czy nie - w końcu jego cena regularna jest troszkę wysoka, a ja nie jestem aż taką makijażomaniaczką, by wydawać na pędzle z Rossmanna zbyt dużo ;) Ale na szczęście była promocja, więc zaopatrzyłam się w niego. Jestem bardzo zadowolona! Opakowanie Ważne jest to, że opakowanie rzeczywiście jest ekologiczne - to taki szary karton, bez elementów plastikowych. Niestety jest też łatwy do otwarcia, więc nie mogę być pewna, czy czasem ktoś już go nie miział. Myślę, że można by było naruszyć 100% ekologię dla jakiegoś zabezpieczenia albo tak zaprojektować opakowanie, żeby nie dało się go otworzyć bez naruszenia go. Pędzel Po wyjęciu z opakowania trochę się zawiodłam - na zdjęciu na opakowaniu rączka jest silnie brązowa, a w rzeczywistości jest blada, szarawa... no, trochę się zawiodłam. Ale mimo wszystko nie wygląda źle, choć moim zdaniem dodanie kilku kropel barwnika nie byłoby złym pomysłem. Różnice w kolorze widać na załączonym zdjęciu. Element metalowy jest, tak samo włosie - zgodne z opisem. Pędzel nie pachnie ani fabrycznością, ani plastikiem, za to duży plus. Rączka jest dobrze wyważona, na tyle ciężka, by ułatwić malowanie, ale jednak na tyle lekka, żeby zachować wygodę :) Włosie i używanie Po raz pierwszy używam pędzla z włosiem bionicznym. Jest miękkie, ale na tyle konkretne, że łatwo nim manipulować i nie rozjeżdża się podczas używania. Ma kolor stylizowany trochę na włosie naturalne, jest cieniowane. Bardzo łatwo nabiera się pędzlem puder zarówno w kamieniu, jak i sypki czy w kulkach. Nawet mój najtwardszy puder nie stanowił dla tego pędzla problemu! Za jednym zamachem nabiera się optymalną ilość pudru, dzięki czemu unikam efektu przyprószenia mąką na twarzy. Włosie doskonale oddaje puder, po kilku machnięciach po twarzy nie widać ani grama pudru na pędzlu! Super :) Wytrzymałość Pędzel łatwo myć - ciepłą wodą i mydłem. Przy tym włosie zupełnie nie wypada, więc myślę, że pędzel posłuży mi dłuższy czas :) Na metallowej części nie widać żadnych rys, zadrapań, a rączka mimo kilku upadków trzyma się w stanie niezmiennym. Ten pędzle jest bardzo trwały, ma świetne włosie! Polecam ten pędzel - sprawdzi się, jest trwały, świetnie pracuje z każdym typem pudru, łatwo się go czyści, schnie również szybko. Dla mnie to... ideał!