Peelingi do twarzy

Sensum Mare Dermocosmetics Algopure Gentle Enzyme Facial Exfolatior Delikatny peeling enzymatyczny

Sensum Mare Algopure Peeling–Maska Enzymatyczna o Działaniu Oczyszczającym i Wygładzającym 100 ml
topestetic
Sensum Mare Sensum Mare AlgoPure Gentle Enzyme Facial Exfoliator Peeling enzymatyczny 100ml
Sensum Mare Algopure Peeling - Maska Enzymatyczna 100ml

• 16 marca 2025 o 14:35
    Dobry, delikatny peeling
    Mam cerę hormonalną, płytkounaczynioną, zdolną do rumienia pod wpływem temperatury czy emocji. Szukałam czegoś, co nie spowoduje pieczenia twarzy przy jej peelingowaniu. Peeling od Sensum mare sprawdził się dobrze. Po nałożeniu czułam lekkie szczypanie, które mijało po kilku sekundach. W skali do 10pkt czułam takie 2/10 więc luzik. Jedynie co to szczypało mocniej gdy nie zadbałam poprawnie o BHL przy stosowaniu retinolu ale to wiadomo, przy tym składniku buzia może być podrażniona. Producent zaleca nakładać grubą warstwę produktu więc tego się trzymałam ale to pewnie też zależy, co dla każdego z nas oznacza grubą warstwę. Na pewno nakładałam peeling 3x więcej niż ilość kremu. Nie zastygał na buzi. Pachnie delikatnie, ten zapach nie przeszkadza w nakładaniu kosmetyku na twarz. Jest to przezroczysta, wodno-żelowa konsystencja. Nie ścieka z twarzy, dobrze się trzyma. Łatwo się zmywa. Peeling dla mojej cery był na tyle delikatny, że mogłam po jego zmyciu nałożyć jeszcze maseczkę oczyszcającą i nie działo się nic złego. Nie oczekujcie, że przy tym peelingu dojdzie do widocznego złuszczania naskórka. Dużo osób wystawia negatywne opinie nt. peelingów, że "nie złuszczają", a to że nie widać schodzących skórek nie oznacza, że dany produkt nie złuszcza. Dla mojej cienkiej skóry twarzy peeling Sensum Mare był wystarczający. Wydajność peelingu jest zadowalająca. Stosowałam go raz w tygodniu, wieczorem, przed maseczką oczyszczającą, tonikiem i retinolem. Taki mój mały, cotygodniowy zabieg beauty :) Peeling wystarczył mi na kilka miesięcy. Opakowanie w plastikowej butelce, którą można później łatwo przeciąć i wydobyć resztę produktu. Narazie nie kupię ponownie, bo z peelingów przerzuciłam się na toniki/esencje złuszczające aby sprawdzić jak moja cera będzie reagować na częstsze, ale delikatniejsze złuszczanie.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Działanie
    • Nie podrażnia
    • Robi co ma robić
  • 23 sierpnia 2022 o 16:03
    Dobry, skuteczny peeling o delikatnym działaniu
    Ten kosmetyk spodobał mi się od pierwszego użycia, mam bardzo wrażliwą cerę, z tendencją do zaczerwienień, dużo preparatów mnie podrażnia, dlatego bardzo ostrożnie aplikowałam kosmetyk za pierwszym razem. Jestem mile zaskoczona jego delikatnym działaniem, moja skóra przyjęła produkt bez żadnego problemu :) obecnie kończę drugą tubkę peelingu, przy stosowaniu 2 razy w tygodniu opakowanie starcza na naprawdę długo.
    Zalety:
    • działanie produktu
    • efekt wygładzonej, ale niepodrażnionej skóry
    • żelowa konsystencja
    • delikatny, przyjemny zapach
    Wady:
    • nie znalazłam wad
  • 25 października 2021 o 9:58
    super peeling!
    Na mojej wrażliwej cerze zdziałał cuda. Produkt spełnia wszystkie swoje obietnice. Jest bardzo delikatny. Konsystencja żelowa peeling-maska. Jestem zachwycona tym produktem.
    Zalety:
    • działanie
    • piękny zapach orzeźwiający
    • wygładzenie
    • nawilżenie
    Wady:
    • dla innych za pewne cena, ale produkt jest tego wart
  • 23 czerwca 2021 o 16:09
    Skuteczny peeling, na mnie działa
    Zgodnie z zaleceniami producenta stosuję go 2, maksymalnie 3 razy w tygodniu i widzę że za każdym razem moja skóra jest wygładzona i przyjemna w dotyku. Kosmetyk spełnia swoją funkccję. Dodatkowy plus za zapach - orzeźwiający i relaksujący zarazem. Jak dla mnie peeling jest wydajny, regularnie stosowany starcza mi na około 3 miesiące. Zużyłam 1 opakowanie, od tygodnia testuję drugie.
    Zalety:
    • deklarowane działanie wygładzające, przyjemny, orzeźwiający zapach, produkt wydajny
    Wady:
    • trochę zbyt wysoka cena, ale produkt jest bardzo dobrej jakości
    krokuch
    29 maja 2021 o 16:41
    gdzie złuszczanie?
    Napaliłam się na ten peeling z nadzieją, że wreszcie trafiłam na produkt, który złuszczy i nie będzie mnie podrażniał. Pachnie cudnie - świeżo, elegancko, delikatnie. Ma żelowa konsystencję, jednak nie jest zbyt wydajny. Jednokrotnie zużywa się dość sporo produktu. Nie spływa z twarzy, nie piecze, nie podrażnia. Choć używałam go zgodnie z zaleceniami producenta, peeling w ogóle na mnie nie działa - nie złuszcza wcale. Daje uczucie chwilowej gładkości jak serum tej samej marki. Szkoda kasy.