Szampony do włosów

Kerastase Genesis, Bain Hydra-Fortifiant Szampon do włosów dla kobiet

Bodyland.pl
Kérastase, Genesis Bain Hydra-Fortifiant, szampon przeciw wypadaniu włosów, 500 ml (zapas)
hairstore.pl
Sephora
Kérastase - Kąpiel Nawilżająco-wzmacniająca Wkład Uzupełniający - Genesis Hydra-fortifiant Refill 500ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 kwietnia 2025 o 17:40
    O 80% mniej wypadających włosów
    Szampon Genesis zakupiłam z polecenia fryzjerki. Szampon zamknięty w przezroczysto-różowej butelce z wygodną "jajowatą" zakrętka. Sama barwa produktu jest przezroczysta, konsystencja dość gęsta a zapach niestety mnie nie uwiódł-jak dla mnie jest mocny i bardzo męski. Szampon bardzo dobrze się pieni już przy użyciu dosłownie niewielkiej ilości (wielkości fasoli),wiec jego wydajność jest na prawdę imponująca (starczył mi na 3.5miesiąca użytkowania min. 2x tygodniowo). Spłukuje się go szybko, sprawnie i bez uczucia pozostawienia go na włosach. Działanie na moich włosach, które są gęste, długie, włosy wypadają w dość dużej ilości, są niesforne i "puchate" : po 1 użyciu szampon spowodował u mnie swąd głowy i coś ala łupież (już nie pamiętam kiedy szampon tak źle zadziałał na moją skórę głowy), ale dałam mu kolejną i kolejną szansę i ten efekt zniknął, za to po o 4 tygodniach stosowania wlosy zaczely mniej wypadać, byłam w szoku. Szampon nadawał moim włosom blasku, gladkosci, niesamowitego odbicia u nasady, który był długotrwałym efektem, lekkości oraz długo utrzymujacym się zapachem na włosach.
    Ewe_na
    5 marca 2025 o 22:04
    Fajnie odbija włosy u nasady
    Mam zestaw z maską i fajnie się uzupełniają. Szampon posiada żelową i treściwą konsystencję dlatego też jest bardzo wydajny. Wystarczy odrobina, by spienił się na włosach. W moim odczuciu domywa włosy i oczyszcza skórę głowy. Efekt jaki u siebie zauważyłam to przede wszystkim moje dość cienkie i delikatne włosy są bardziej sprężyste. Odbite u nasady i mniej się przetłuszczają, ale nie zauważyłam żeby skóra głowy była przesuszona. Czy mniej wypadają dzięki niemu tego nie wiem, ponieważ stosuję również wcierki, które pomagają mi wzmocnić włosy i zapobiec nadmiernemu ich wypadaniu. Szampon ma przyjemny zapach, delikatnie męski i przyjemnie się go używa. Jednak cena chyba jest zbyt wysoka i zastanowię się kilka razy zanim go kupię.
    Shazney
    29 stycznia 2025 o 13:33
    Skutecznie oczyszcza i pielęgnuje niesforne włosy
    Moje włosy są cienkie, wypadające, w zależności, raz są przesuszone, raz przetłuszczają się. Seria Genesis radzi sobie doskonale z problemami takich włosów, ale pod warunkiem, że jest stosowana łącznie, dlatego sam szampon niewiele zmieni w pielęgnacji i warto dokupić do niego również odżywkę. Szampon jest mega gęsty, wystarczy niewielka jego ilość by umyć gruntownie skórę głowy. A myję ją dwa razy, przy czym za drugim razem pozostawiam produkt na 2 minuty, po czym zmywam. Włosy są wtedy dokładnie oczyszczone, a szampon ma chwilę, żeby podziałał. Formuła szamponu jest żelowa, pieni się idealnie. Pachnie ładnie, nieprzytłaczająco, delikatnie perfumowo. Wraz z odżywką z tej samej serii stanowi super duo. Szampon oczyszcza, a odżywka zmiękcza, nawilża i, rzeczywiście, pogrubia włosy, dając wrażenie pełnej i ułożonej fryzury. Włosy zaczęły mniej wypadać, co mnie bardzo cieszy. Opakowanie to plastikowa butelka, solidna, mocna, w cukierkowym różowym kolorze. Produkty Kerastase nie należą do tanich, ale często można je upolować w zestawie miniatur, które wcale nie są tak małe, a przez swoją konsystencję, wystarczają na długi czas.
  • 16 kwietnia 2024 o 23:01
    Oczyszczenie i odbicie od nasady.
    Produkt zakupiłam wraz maską i serum do skóry głowy. Od szamponu oczekiwałam przede wszystkim oczyszczenia skóry głowy, bez nadmiernego wysuszenia. Szampon miał za zadanie wzmocnić włosy i przeciwdziałać wypadaniu. Z racji tego, że szampon służy do mycia i ma kontakt z włosami tylko przez chwilę, nie spodziewałam się spektakularnych efektów. Mam wrażenie, że szampon zahamował delikatnie wypadanie, ale może to też być zasługa stosowania serum z tej samej linii. Na pewno nie zaszkodził. Włosy myję zazwyczaj co drugi dzień. Nie zauważyłam przesuszenia. Włosy są dobrze oczyszczone, odbite od nasady, nie są obciążone. Po prostu dobrze wyglądają, a szampon spełnia swoją funkcję. Spory plus za zapach- moim zdaniem pachnie trochę męskimi, może ( unisex) perfumami. W pełni mi to odpowiada. Nie wiem czy zakupiłabym ten produkt kolejny raz ze względu na cenę, ale dobrze mi się z niego korzystało.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Ma piękny zapach
    • Odbija włosy od nasady
    Wady:
    ItaNera
    1 października 2023 o 20:05
    Przy tej cenie nie widzę szału
    Zakupiłam małe opakowania w formie zestawu. Starczyło mi na kilka myć. Szampon ma dobrą konsystencję, łatwo się pieni, ma ładny zapach ale to za mało przy tej cenie. Nie zauważyłam aby włosy były bardziej miękkie, lśniące, mniej wypadały, mniej się łamały, były łatwiejsze do rozczesania.. właśnie gorzej było z rozczesaniem. Pojawiły się kołtuny jak ich dawno nie miałam. Dlatego nie widzę żadnej różnicy między nim a innym szamponem drogeryjnym dostępnym w tańszej cenie. Za to jednak lubię małe opakowania, aby przetestować i spróbować zanim zakupi się pełnowartościowy produkt.
    Zalety:
    • łatwo się pieni
    • łatwo dostępny na rynku
    Wady:
    • włosy się plączą
    • nie ma różnicy w szamponie tańszej marki