Serum do włosów

Kerastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant Serum do włosów dla kobiet

Sephora
Kérastase - Genesis Serum - Genesis Serum Fortifiant Anti-chute 90ml - Dla Kobiet

ItaNera
    14 lutego 2025 o 13:40
    Używałam produktu którego nie powinnam
    Kupiłam bo miałam problem z wypadaniem włosów. Używałam różnych ścierek, serum, w końcu trafiłam na to. Produkt jest w bardzo ładnej buteleczce, widać ile jest produktu, ma pompkę co ułatwia aplikację, pięknie pachnie, łatwo się rozprowadza ale.. mam uczulenie na salicylany a ten produkt to ma. Nie zwracałam na to uwagi wcześniej ale teraz wiem że ze miast pomagać utrudniał mi prace. Włosy wypadały mi dalej przy regularnym stosowaniu, zastanawiałam się czy to ze mną jest coś nie tak skoro nie ma żadnych rezultatów ale po prostu jestem uczulona na składniki w nim zawarte. Po odstawieniu jest lepiej, włosy mi się zagęściły, zmieniłam wszystkie szampony. odżywki i radzę sobie bez tego produktu.
    • ma pompkę
    • widać ile produktu zostało w butelce
    • dobrze się rozprowadza po skórze głowy
    Wady:
    • ma składniki na które jestem uczulona
    • cena jest bardzo wysoka
  • 3 listopada 2024 o 9:30
    Nie jest to cudowny eliksir
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Moja przygoda z Kerastase Genesis zaczęła się kilka tygodni temu. Borykam się z problemem wypadania włosów, i z wielką nadzieją sięgnęłam po to serum. Marka Kérastase cieszy się przecież renomą, a obietnice producenta brzmiały naprawdę zachęcająco. Ogólne wrażenia Serum ma przyjemną, żelową konsystencję, która łatwo się rozprowadza na skórze głowy. Zapach jest delikatny, świeży i długo utrzymuje się na włosach. Już przy pierwszym zastosowaniu poczułam przyjemne chłodzenie skóry głowy, co było bardzo relaksujące. Działanie Niestety, muszę przyznać, że efekty nie były tak spektakularne, jakich się spodziewałam. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam minimalną poprawę kondycji włosów – były nieco mocniejsze i mniej się plątały. Niestety, nie zauważyłam znaczącego zmniejszenia ilości wypadających włosów. Czy polecam? Jeśli szukasz serum, które poprawi kondycję Twoich włosów i sprawi, że będą one mocniejsze, to Kérastase Genesis może być dobrym wyborem. Jednak jeśli Twoim głównym problemem jest intensywne wypadanie włosów, to może się okazać, że to serum nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Podsumowując, Kerastase Genesis to dobry produkt, ale nie jest to cudowny eliksir, który rozwiąże wszystkie problemy związane z włosami. Jeśli zdecydujesz się go wypróbować, warto mieć na uwadze, że efekty mogą być indywidualne i nie zawsze zgodne z obietnicami producenta.
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja i zapach: Serum jest bardzo przyjemne w stosowaniu.
    • Chłodzący efekt: Daje uczucie świeżości i odprężenia.
    • Włosy są mocniejsze: Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że moje włosy są mniej podatne na łamanie.
    Wady:
    • Brak spektakularnych efektów: Niestety, nie zauważyłam znaczącego zmniejszenia ilości wypadających włosów.
    • Cena: Produkt należy do dość drogich.
    fscene8
    29 kwietnia 2024 o 16:40
    Zdecydowanie za drogie
    Lubię kosmetyki Kerastase, więc za tę cenę spodziewałam się spektakularnych efektów, ale to serum jest po prostu przeciętne. Pierwsze wrażenie dosyć słabe. Serum bardzo mocno czuć alkoholem. Raczej nie będzie to produkt korzystny dla suchej skóry głowy. Nie mam jakiegoś ogromnego problemu z wypadaniem włosów, udało mi się to w miarę opanować, zanim zaczęłam używać tego serum, więc nie wiem, czy działa dobrze w ciężkich przypadkach. Mam za to włosy rozjaśniane od nasady, więc pewnie są przez to osłabione. Przy tym jak wiele jest obecnie produktów tego typu, to serum niczym się nie wyróżnia. Jest po pierwsze, BARDZO drogie, zupełnie nie warte swojej ceny. Za tę cenę można mieć trzy inne, lepsze wcierki, albo szampon i odżywkę z linii zagęszczającej Densifique. Będzie to na pewno lepszy wybór. Z plusów, to opakowanie. Ciężka, solidna butelka z dużą pipetą. Wykorzystuję ją dalej do olejów. Serum nie tłuści włosów, nie ma potrzeby ich mycia po użyciu.
  • 21 kwietnia 2024 o 19:49
    Pomoc w walce z wypadaniem włosów.
    Serum poprawiło kondycję moich włosów i pomogło w walce z wypadaniem. Zamknięte jest w szklanej butelce z pipetą. Pipeta dokładnie dozuje pożądaną ilość produktu. Bardzo dobrze rozprowadza serum po skórze głowy, dzięki czemu dokładnie wnika w skalp. Serum jest rzadkie, czasem spływało mi w okolice czoła. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustych włosów, dzięki czemu mogłam stosować zaraz po umyciu włosów. Kosmetyk zmniejszył ilość wypadania włosów i pozwolił na wyrośnięcie sporej ilości baby hair. Załagodził również stan mojej skóry głowy. Efekt widać gołym okiem i jestem bardzo zadowolona. Serum stosowałam 2 razy w tygodniu na oczyszczoną skórę głowy. Sporym plusem jest zapach- określiłabym go jako męskie (może uniwersalne) perfumy. Niestety serum jest drogie, ale bardzo wydajne. Stosowałam je kilkanaście tygodni. Po skończonej kuracji zauważyłam porost włosów o dobre kilka cm i wysyp nowych baby hair w okolicach czoła, skroni oraz w okolicy karku. Gdybym miała możliwość zakupić ponownie, zrobiłabym to.
    Zalety:
    • Wydajne
    • Zauważyłam sporo baby hair po stosowaniu
    • Zmniejszenie ilości wypadania włosów
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 10 marca 2024 o 18:05
    Jest idealne!!!!
    Jest naprawdę bardzo drogie ale tez niezwykle wydajne! Piekne szklane opakowanie, z grubego ciężkiego szkła z pipetą. Dzięki pipecie odmierzany odpowiednia ilość kosmetyku! Odmierzam sobie zawsze odpowiednia ilość kosmetyku po umyciu głowy i kropelkami dozuje na skalp kropla po kropelce - następnie opuszkami palców robię kilkuminutowym masaż skory. Masaż dodatkowo pozwala stymulować cebulki włosów co przyczynia się do ich wzrostu! Zapach zdecydowanie uprzyjemnia cały rytuał pielęgnacyjny! Serum jest na baaardzo lekkie, niezwykle przyjemne! Absolutnie nie obciąża włosów i nie przetłuszcza skóry głowy (a tego najbardziej sie obawiałam) Serum stosuję naprawdę baaaardzo regularnie i skrupulatnie! Włosy po jego użyciu są zdecydowanie ładniejsze stają się piekne, lśniące! Ale… widzę pierwsze baby hair i to mnóstwo baby hair!!!! Nawet moja fryzjerka mówi, że zdecydowanie widać poprawę w kondycji włosów jak i w kondycji skory głowy! Jestem na TAK i zdecydowanie będę po nie sięgać jak tylko skończę to opakowanie!! A jest ono niezwykle wydajne!