Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Eveline Cosmetics Insta Skin Care, Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy

• 15 marca 2023 o 18:33
    Cudowne uczucie oczyszczenia
    Tak jak w tytule. Po użyciu czuć, że produkt głęboko oczyścił skórę oraz nawilżył. W składzie mamy ekstrakty z konopii, yuzu, aloesu, wierzby białej i brodawkowatej oraz kwas salicylowy i glukuronowy, niacynamid, oligosacharydy, olej makadamia. Wszystko to razem tworzy nawilżająco-antyoksydacyjną mieszankę antytrądzikową i naprawdę ten produkt działa. Na trądzik nie znam lepszego żelu. Już po pierwszym użyciu widać efekty. Na pewno kupię go ponownie.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    Wady:
  • 9 listopada 2022 o 20:14
    Dobry żel do mieszanej cery
    Żel nie wysusza, dokładnie oczyszcza, pielęgnuje skórę. Jest wydajny, dobrze się pieni. Dobrze współgra z myjką soniczną. Czy ściąga skórę - nie wiem, bo zawsze po używam jeszcze toniku, kremu itd. Polecam nie tylko nastolatkom.
  • 1 października 2022 o 8:34
    Bardzo dobry!
    Przyznam, że jako posiadaczka cery suchej i wrażliwej trochę się go bałam, że będzie za mocny czy przesuszający. Nic bardziej mylnego. Moja skóra jest bardzo wdzięczna za jego działanie. Żel jest gęsty i przezroczysty, a w kontakcie ze zwilżonymi dłońmi i twarzą zamienia się w piankę, którą przyjemnie masuje się twarz i z którą nie ma problemu ze spłukiwaniem. Po osuszeniu twarz jest już w samym odczuciu bardzo dobrze oczyszczona i wizualnie także. Nie wiem, może u mnie to sprawia fakt, że ostatnimi miesiącami używałam pianek lub żelów, które nie do końca pozostawiały uczucie świeżości na twarzy i teraz przy takim mocniej oczyszczającym czuję taką różnicę. W każdym razie żel usuwa dobrze resztki makijażu, nocną pielęgnację, a także co najważniejsze dla mnie - do zera usuwa krem z filtrem SPF. Pozostawia cerę gładką, świeżą, powiedziałabym zmatowioną, ale to nie jest efekt takiego chamskiego matu, a po prostu wygląda naturalnie i zdrowo. Produkt jest bardzo delikatny dla moich oczu, nie czuję go zupełnie, co też jest sporym zaskoczeniem, bo lżejsze w składzie żele/pianki czy o bardziej naturalnym składzie potrafiły szczypać w oczy. Reasumując, na mojej wrażliwej i suchej cerze spisał się genialnie. :)
  • 28 czerwca 2022 o 17:38
    Zwykły żel
    Żel jest wydajny, dobrze się pieni, twarz jest oczyszczona, ładnie pachnie. Nie jest to pewnie żaden kosmetyk do zadań specjalnych, ale na mojej tłustej i trądzikowej cerze nic nie polepszył ani nie pogorszył. Kupowałam go już kilka razy, jest ok.
    Zalety:
    • wygodna pompka
    Wady:
    • brak wad
  • 5 czerwca 2022 o 22:48
    Poprawny
    Żel kupiłam razem z tonikiem zaraz po tym jak używałam punktowego żelu na niedoskonałości z tej samej serii. Produkt znajduje się w plastikowej butelce z pompką. Butelka jest koloru białego, posiada naklejkę w kolorach różowo-fioletowych. Dla mnie ta etykieta jest taka typowa dla nastolatków, nie przeszkadza mi to, bo to seria skierowana dla właśnie nastolatków, cóż ja mam już ponad 24 lata ale miałam wtedy problem z niedoskonałościami i chciałam sprawdzić co ten żel potrafi. Sam żel jest przeźroczysty, gęsty, posiada delikatny zapach. Po nałożeniu żelu na zwilżoną twarz, produkt trochę się pieni, nie jakoś bardzo. Po umyciu twarzy i zmyciu produktu czuć natychmiastowe oczyszczenie, twarz ładnie się błyszczała, nie czułam ściągnięcia. Nie mogę stwierdzić czy ten żel przyczynił się do zmniejszenia ilości krostek, ale mogę stwierdzić że produkt bardzo dobrze oczyszczał twarz. Żel wystarczył mi na ponad miesiąc, jak nie dłużej codziennego użytkowania rano i wieczorem. Także jest to produkt bardzo wydajny. Jak dla mnie ten żel jest poprawny, bardzo dobrze oczyszcza twarz, nie piecze w oczy co jest dla mnie bardzo ważne, jest wydajny. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to opakowanie, wolałabym widzieć ile zostało mi produktu do końca, ale to tylko moje preferencje. Myślę że może kiedyś do niego wrócę jeśli będę czuła potrzebę dogłębnego oczyszczenia, a nawet jeśli do niego nie wrócę nie oznacza że jest to zły produkt. Zupełnie nie, po prostu będą kusiły mnie nowości i kupię pewnie je zamiast poprawnego, sprawdzonego produktu do oczyszczania twarzy.