Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Tołpa Dermo Face, Sebio+, Żel do mycia twarzy `2 kwasy: AHA + LHA`

Tołpa Dermo Face Sebio+ Żel do mycia twarzy 2 Kwasy AHA+LHA 195 ml
Tołpa
tołpa. sebio+. żel do mycia twarzy 2 kwasy: AHA + LHA, 195 ml
Tołpa Dermo Face Sebio+
Tołpa Sebio+ Żel do Mycia Twarzy 2 Kwasy AHA+LHA 195ml

• 30 marca 2025 o 10:22
    Skuteczne oczyszczanie, ale zapach trochę dziwny.
    Tołpa Dermo Face, Sebio+, Żel do mycia twarzy z AHA i LHA dobrze oczyszcza skórę – po użyciu czuć, że jest naprawdę gładka i świeża. Jedynym minusem jest uczucie ściągnięcia, które pojawia się po myciu, ale na szczęście znika po nałożeniu kremu nawilżającego. Zauważyłam, że przy dłuższym stosowaniu żel może wysuszać moją skórę, zwłaszcza w suchszych miejscach, ale to łatwo naprawić odpowiednią pielęgnacją. Co do zapachu… no cóż, pachnie trochę jak banki mydlane, co jest dla mnie dziwne – niby przyjemne, ale jakby trochę zbyt intensywne. Mimo tego, cały proces oczyszczania jest całkiem przyjemny, zwłaszcza jeśli szukasz skutecznego żelu do codziennego oczyszczania.
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszczanie: Żel świetnie radzi sobie z usuwaniem zanieczyszczeń i makijażu, pozostawiając skórę świeżą i gładką.
    • Przyjemna konsystencja: Żel ma lekką, przyjemną konsystencję, dobrze się rozprowadza i nie jest zbyt agresywny, co ułatwia codzienne stosowanie.
    Wady:
    • Uczucie ściągnięcia skóry: Po użyciu żelu pojawia się uczucie ściągnięcia, które może być nieprzyjemne, zwłaszcza dla osób z suchą skórą.
    • Zapach: Dla niektórych zapach, przypominający banki mydlane, może być dziwny lub zbyt intensywny, co nie każdemu przypadnie do gustu.
  • 3 marca 2025 o 16:14
    Żel do mycia twarzy
    Żel Tołpa Sebio+ z kwasami AHA i LHA to wyjątkowy produkt dedykowany osobom z cerą tłustą i skłonną do niedoskonałości, który doskonale spełnia swoją rolę w codziennej pielęgnacji. Jego formuła oparta na kwasach AHA i LHA skutecznie oczyszcza skórę, jednocześnie działając na zanieczyszczenia i martwy naskórek, co pomaga w walce z niedoskonałościami. Kwas AHA wpływa na poprawę struktury skóry, a LHA ma działanie oczyszczające i zapobiega powstawaniu nowych niedoskonałości. Co istotne, żel ma przyjemny, delikatny zapach, który nie jest nachalny, co jest dużym atutem, szczególnie dla osób, które preferują kosmetyki o subtelnych aromatach. Konsystencja żelu dobrze się pieni, co ułatwia aplikację i sprawia, że codzienne oczyszczanie skóry staje się przyjemnym rytuałem. Po zastosowaniu żelu skóra pozostaje czysta i gładka, ale nie przesuszona ani ściągnięta, co jest często problemem w przypadku innych produktów oczyszczających, zwłaszcza tych zawierających kwasy. Cera staje się bardziej promienna i zdrowo wyglądająca, a po kilku tygodniach stosowania widać wyraźną poprawę w postaci zmniejszonej widoczności niedoskonałości i bardziej jednolitego kolorytu skóry. To produkt, który nie tylko skutecznie oczyszcza, ale także poprawia kondycję skóry w dłuższym okresie stosowania. Żel Tołpa Sebio+ jest również bardzo łagodny, co czyni go odpowiednim wyborem dla osób z wrażliwą skórą, które obawiają się podrażnień. Jego formuła została zaprojektowana tak, by nie wywoływać reakcji alergicznych ani nie pogarszać stanu skóry, co jest istotnym punktem w pielęgnacji osób o delikatnej cerze. Dla mnie, jako osoby z wrażliwą skórą, jest to niezwykle ważne, ponieważ wiele innych produktów na rynku może powodować pieczenie czy zaczerwienienie. Podsumowując, żel Tołpa Sebio+ to kosmetyk, który łączy skuteczność z delikatnością. Dzięki niemu codzienne oczyszczanie staje się łatwe, przyjemne i efektywne. Jestem przekonana, że będzie to świetny wybór dla każdego, kto szuka produktu, który zadba o skórę tłustą i skłonną do niedoskonałości, nie podrażniając jej przy tym. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Nie podrażnia, dobrze oczyszcza skórę, ładnie pachnie, nie zapycha itd.
    Wady:
  • 14 lutego 2025 o 13:48
    Latem owszem, zimą niekoniecznie
    To już któreś opakowanie tego produktu w naszej łazience. Ja mam cerę mieszaną, która zimą skręca w bardziej suchą stronę, latem za to jest bardziej tłusta w strefie T. Narzeczony ma cerę tłustą, zanieczyszczona i ze skłonnością do wyprysków. Produkt jest zamknięty w bardzo wygodnym opakowaniu z pompka. Jedna pompka produktu wystarczy do umycia buzi. Stosujemy go tylko na noc, następnie nakładamy krem nawilżający. Bardzo ładnie pachnie, delikatnie i nienachalnie. Skóra po umyciu jest świeża, świetnie oczyszczona i miękka. Jeśli chodzi o wydajność to produkt dosłownie nie chce się skończyć. Pomimo całkiem małego opakowania jest bardzo wydajny, nawet przy stosowaniu przez 2 osoby. W przypadku obu naszych typów cery produkt oczyszcza bardzo, bardzo dobrze. Narzeczony pracuje w dość brudnych warunkach i odkąd stosuje ten żel jego cera jest lepiej oczyszczona, pory są mniej zatkane i ma mniejszą skłonność do powstawania zaskórników. Moja cera mieszana również jest zadowolona z tego produktu. Najlepiej sprawdzał się u mnie latem, gdy jednak moja strefa T wydziela trochę więcej sebum niż zwykle. Lekko zmatowil wtedy cerę, ograniczył świecenie się. Do minusów na pewno mogę zaliczyć fakt, że mimo wszystko produkt wysusza oba typy naszej cery. Zarówno tłusta jak i mieszana przy regularnym stosowaniu są przesuszone, pojawiają się suche skórki. Niestety nie zauważyliśmy również wpływu na ilość powstających wyprysków i trądziku - u mnie rzadziej, u narzeczonego znacznie częściej, jednak tak czy siak się pojawiają, może jedynie w nieco mniejszej ilości. Podsumowując - dobry oczyszczacz, ale nie zapomnijcie o nawilżeniu!
  • 2 lutego 2025 o 9:34
    Diamencik dla mojej problematycznej cery
    Uwielbiam też żel ponieważ uratował moją cerę z niedoskonałościami. Dzięki niemu stan cery zaczął się poprawiać, niedoskonałości się zmniejszały aż ostatecznie zniknęły. Dodatkowo cera stała się gładsza, zapewne dzięki kwasom zawartym w produkcie. Po myciu czuć delikatnie ściągnięcie twarzy ale wystarczy nałożyć krem i wszystko jest dobrze. Cudowny żel, po który ma pewno będę wracać!
    Zalety:
    • działa na niedoskonałości
    • wygłasza cerę
    • nie drażniący zapach
    • wydajny
    • wygodne opakowanie z pompką
    • bardzo dobrze myje
  • 17 stycznia 2025 o 17:10
    Bardzo dobry, dla mojej cery niezastąpiony!
    Bardzo lubię kosmetyki od Tołpa. Mam cerę suchą, z trądzikiem, licznymi przebarwieniami, więc jest ona Bardzo wymagająca. Ten żel spełnił moje oczekiwania, nigdy mnie po nim nie piecze, nie mam zaczerwienionej skóry, w dodatku nie mam ściągniętej skóry czy suchej, a zaskórniki i sam trądzik z dnia na dzień jest mniejszy. Bardzo dobrze także oczyszcza. Nie mam mu nic do zarzucenia, miałam też inny żel do mycia od Tołpy i także był dla mojej cery Bardzo dobry.