Olejki do twarzy

Bodyland.pl
MOHANI Mohani Olej Rycynowy 100ml

• 11 października 2024 o 17:52
    Opakowanie uniemożliwia wydobycie produktu :(
    Mohani Olej rycynowy to produkt, który mógłby zyskać moją pełną aprobatę, gdyby nie jego fatalnie zaprojektowane opakowanie. Sam olej rycynowy jest powszechnie znany ze swoich właściwości pielęgnacyjnych – świetnie nadaje się do nawilżania i wzmacniania włosów, rzęs, brwi, a także do stosowania na suchą skórę. Jednak opakowanie, w którym znajduje się produkt, niestety uniemożliwia jego komfortowe użytkowanie. Gęsta konsystencja oleju w połączeniu z mało funkcjonalną buteleczką sprawia, że każdorazowe wydobycie odpowiedniej ilości jest prawdziwym wyzwaniem. Zwykle muszę przechylać butelkę i czekać, aż olej spłynie, co zajmuje sporo czasu i wprowadza frustrację. Jeśli chodzi o sam produkt, jestem zadowolona z jego właściwości. Olej rycynowy Mohani dobrze sprawdza się w pielęgnacji włosów – pomaga je wzmocnić i nadać im połysk, choć nie jest to spektakularny efekt od razu po pierwszym użyciu. Może być także stosowany na rzęsy i brwi, jednak z powodu trudności z aplikacją, proces ten nie jest najwygodniejszy. Podsumowując, olej sam w sobie jest godny polecenia, ale ze względu na wadliwe opakowanie, raczej nie zdecyduję się na ponowny zakup tego produktu. W przyszłości będę szukać oleju rycynowego w bardziej praktycznym wydaniu, które ułatwi codzienne stosowanie.
    Zalety:
    • odżywia włosy i skórę
  • 16 kwietnia 2023 o 13:08
    Czyste, pielęgnacyjne olejki do ciała i tworzy do kosmetyki, które naprawdę bardzo lubię stosować. Przede wszystkim uwielbiam je za swoją uniwersalną formułę oraz fakt, że stosunkowo nie są takie drogie. Dość często eksperymentuję z tego rodzaju produktami i wybieram dla siebie tego rodzaju produkty, których jeszcze nie miałam okazji stosować a które mogą okazać się pomocne przy moich aktualnych potrzebach. Tym razem zdecydowałam się na olejek rycynowy. Naczytałam się sporo na jego temat i stwierdziłam, że może się on okazać pomocny przy moim zapuszczaniu włosów, ładnych i gęstych brwi oraz rzęs oraz może się także sprawdzić mojemu narzeczonemu, który jest w trakcie zapuszczania równego zarostu. Wiedziałam jednak, że kosmetyk ten sprawdzi mi się również w codziennej pielęgnacji skóry. Olejek dostępny jest w kilku wersjach opakowania, jednak ja posiadam tę, która ma pojemność 100 ml. Zamknięty został w wykonanej z przyciemnianego szkła buteleczce. Znajdziemy tutaj także bordowo - różową etykietkę, na którem mamy wszelkie, najważniejsze informacje o kosmetyku, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład czy bardziej szczegółowy opis. W rolę aplikatora wciela się tutaj pipetka, która działa bez zarzutu i nie zacina się. Produkt rzecz jasna ma olejkową, płynną konsystencję. Ma ciemną barwę i pachnie dość ciekawie, niezbyt intensywnie, po prostu jak olej. Na temat składu nie ma się tutaj co zbytnio rozpisywać, ponieważ jest to tylko olej rycynowy. Cena regularna kosmetyku o tej pojemności wynosi około szesnastu złotych. Kosmetyk stosowałam na wiele wszelakich sposobów. Przede wszystkim sprawdzi się w przypadku cery przetłuszczającej się, ponieważ doskonale niweluje nadmierne wydzielanie się sebum, ale jednocześnie nawilża. Może być także stosowana jako wcierka przy włosach wypadających, ale przetłuszczających się. Śmiało można go stosować jako odżywka do rzęs oraz brwi, ja tak robiłam i osiągnęłam zadowalający efekt pogrubienia i wydłużenia włosów. Kosmetyk śmiało można nakładać też na suche partie na skórze, jest to w końcu olej, więc dogłębnie zmiękcza i odżywia. Muszę przyznać, że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie wszechstronność tego olejku. Posiada on szerokie spektrum właściwości i z każdej z nich jestem bardzo zadowolona. Na plus przemawia tutaj także cena oraz wydajność. Zdecydowanie polecam.
    • Aplikator
    • Wszechstronność
    Drogeria Cocolita.pl
    Szpaksa
    9 grudnia 2021 o 16:33
    Zawartość na tak, opakowanie na nie
    Olej rycynowy stosuję przede wszystkim jako odżywka do brwi i rzęs- efekt jest delikatny, choć zauważalny przy regularnym stosowaniu. Za plus zdecydowanie uważam dużą pojemność, wydajność i design opakowania. Nie podoba mi się natomiast pipeta, która po prostu nie działa. Olej leje się strumieniami, nie ma możliwości sensownego dawkowania.
  • 18 listopada 2021 o 14:48
    Wszechstronny produkt w stosunkowo niewielkiej cenie
    Olej zaskoczył mnie ze za tą cenę jest w ładnej szklanej putelce z pipetą. Pipeta jest wygodna jeśli chcemy użyć w danej chwilii niewielką ilość oleju np do rzęs i brwi (precyzyjnie się odmierza). Jeśli potrzebuje więcej to leje bezpośrednio z butelki. Ja korzystam z niego głównie do olejowania włosów, dodając go do maski. Jest bardzo gęsty więc dość wydajny. Jednak jeśli chodzi o olejowanie to dobrze, aby maska z którą mieszamy miała jednak luźniejszą konsystencję. Zauważyłam po nim wzrost włosów, rzęs i brwi. Dosyć dobrze dociąża włosy, ale ich nie przetłuszcza. Stosuje też czasem na mocno przesuszoną skórę bo bardzo ładnie ja natłuszcza, nawilża i sprawia, że jest bardziej miękka. Właściwie można go użyć do wszystkiego bo będzie się nadawał do wielu zastosowań. Dla mnie za tą cenę jest naprawdę w porządku i myślę, że będę po niego wracać.
  • 5 czerwca 2021 o 8:42
    Nie do olejowania
    Niestety dla mnie ten olej jest za gęsty i śmierdzi. Mało wydajny. Duży plus za szklaną butelkę z pipeta ale tak gęstym olejem po prostu nie działa i dużo łatwiej po prostu wylać olej z butelki.
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • pipeta nie działa

Zobacz także inne Olejki do twarzy