Pudry do twarzy

Makeup Obsession London Game Set Matte, Matte Baked Powder Puder matujący

• 19 czerwca 2024 o 21:35
    Matowa Perfekcja w Każdym Detalu
    to wysokiej jakości puder matujący, który skutecznie kontroluje błyszczenie się skóry i zapewnia naturalne, długotrwałe wykończenie. Jego lekka formuła i łatwość aplikacji czynią go produktem godnym polecenia dla osób z tłustą i mieszaną cerą. Ograniczona gama kolorystyczna oraz skłonność do podkreślania suchych miejsc to niewielkie wady w porównaniu do licznych zalet. Jest to idealny produkt dla osób szukających trwałego i efektywnego pudru matującego. Puder doskonale matuje skórę, zapobiegając nadmiernemu świeceniu się przez cały dzień. Idealny dla osób z tłustą i mieszaną cerą. Pomimo silnego efektu matowienia, puder nie tworzy efektu maski, pozostawiając skórę naturalnie wyglądającą i gładką.
    Zalety:
    • Matuje skórę skutecznie przez długi czas.
    • Zapewnia naturalne i gładkie wykończenie.
    Wady:
    • Może podkreślać suche miejsca i drobne linie na skórze.
    • Brak filtrowania SPF, co wymaga dodatkowej ochrony przeciwsłonecznej.
  • 25 listopada 2023 o 20:52
    Polubiliśmy się
    Zużyłam kilka opakowań i jest to jeden z kosmetyków, do którego lubię co jakiś czas wracać. Jednak według mnie, jest on bardziej satynowo-rozświetlający niż matujący, tak jak opisuje producent. Utrwala makijaż i pięknie wygładza skórę, ale zaczyna się dość szybko wyświecać. Używam odcienia formentera i nie zauważyłam, żeby dawał jakiś pigment.
    Zalety:
    • wygładzenie skóry
    • wydajność produktu
    Wady:
    • produkt ma niewiele wspólnego z nazwą
    • pokrywka lubi się po pewnym czasie odłamywać, tak jak jest często w tanim plastiku
    Elednor
    1 czerwca 2022 o 21:25
    Całkiem spoko
    Tego gagatka dostałam w prezencie i chociaż normalne kolor tego pudru byłby odrobinę za ciemny, to mimo wszystko się przydał i uratował mi sytuację, kiedy kupiony podkład okazał się za jasny. Tak jest to u mnie rzadkie zjawisko, bo z reguły nawet najjaśniejsze podkłady okazywały się zbyt ciemne, ale jak widać cuda się jednak zdarzają. Z tego co pamiętam kupiłam po udanym teście podkładu Facefinity All Day Flawless marki Max Factor, postanowiłam go kupić w odcieniu jaśniejszym, który pasowałby mi zimną, kiedy to po mojej opaleniźnie nie było już śladu. I tak kupiłam go w kolorze 10 Fair Porcelain i okazało się, że jednak istnieje coś jaśniejszego od mojej cery :D Wtedy ten właśnie puder był moim wybawieniem i idealnie się sprawdził do wyrównania kolorytu twarzy aby bardziej pasował do mojej szyi. Jest to puder wypiekany, bardzo aksamitny w dotyku, ale dający matowe wykończenie. Jednak nie jest to taki tępy mat, ale bardziej satynowy. Opakowanie i produkt: Produkt dostępny jest chyba w 5 kolorach, a odcień Nissi, który posiadam jest odcieniem średnio ciemnym. Zamknięty jest w okrągłym, plastikowym opakowaniu o gramaturze 7,5g. Jest to puder wypiekany, nie pyli się jak klasyczne pudry prasowane. Bardzo aksamitny w dotyku i bezzapachowy. Aplikacja i działanie: Aplikuje się bezproblemowo. Idealnie połączył się z używanym wtedy przeze mnie korektorem i podkładem. Idealnie wtopił się w skórę dając jedwabiste i satynowe wykończenie. Wyglądał na twarzy całkiem naturalnie. Stosowałam go na całą twarz w celu przyciemnienia podkładu. Nie zauważyłam szczególnego wyświecania się w strefie T, czyli w jakimś stopniu musiał redukować wydzielanie sebum. tak jak zapewnia producent. Jednakże w strefach problematycznych z niedoskonałościami dodatkowo zabezpieczałam go sprawdzonym pudrem utrwalającym. Tak dla pewności. Nie zauważyłam żeby wchodził w załamania skóry, i o ile dobrze pamiętam to zdarzało mi się go nakładać również w okolicy pod okiem, ale pewności nie mam. Niestety moja skleroza galopująca sprawia, że niektóry szczegóły z czasem niestety wymykają się :D Dostępność i cena: Z powodzeniem sprawdzi się u osób o nieco ciemniejszej karnacji niż moja. Dostać go możecie stacjonarnie w Rossmannie, gdzie jego cena regularna wynosi 22,99zł. W innych drogeriach raczej jest niedostępny, chociaż zdarza się że znajdziecie online w drogeriach ten puder w jednym lub dwóch odcieniach. A mam tutaj na myśli drogerię MintiShop oraz Cocolita. Uważam, że jak na taką cenę warto ten puder wypróbować i przekonać się na własnej skórze jak Wam się sprawdzi.
  • 24 kwietnia 2022 o 14:30
    Odkrycie roku
    Jako superblada osoba o cerze mieszanej i z mnóstwem wyprysków, mam duże problemy ze znalezieniem pudru, który by jednocześnie matowił cerę oraz nie ujawniał suchych skórek. Ten puder sprawdza się w 100%! Używam najjaśniejszego odcienia, który jest idealny dla bladych osób. Potwierdzam inne opinie, że puder nie jest bardzo trwały, ale mi zależy na zakryciu niedoskonałości i naturalnym wyglądzie, więc nie mogę narzekać. Puder jest bardzo wydajny.
    • matowienie
    • naturalny wygląd
    • jasny odcień jest naprawdę jasny
    • nie widać skórek
    Wady:
    • warto polować na promkę w Rossmannie :)
  • 11 kwietnia 2021 o 13:04
    To jest słaby puder
    Słabo dobrałam kolor chyba za ciemny, bo trzeba go idealnie równo położyć jak na zdjęciu. Może i troche matuje ale to też zależy od narzędzia. Jak dla mnie jest zbyt transparentny, pigmentacja na bardzo niskim poziomie. - Przy bardzo miękkim pędzlu nie pudruje wcale, przy troche twardszym jakoś to wychodzi. - Jako tako to wygląda jak położę krem matujący, ale one nie nawilżają mojej suchej cery a przy kremach z nawilżeniem to po godzinie pudru nie ma i to nie na całej twarzy tylko na brodzie i nosie nie mam, a na czole idealnie leży. - Efekt cieniowany jak się wytrze tak się wytrze - To opakowanie z tworzywa też jest słabe, od trzymania w kosmetyczce już jest porysowane a mam go jeden miesiąc. - Po każdym użyciu puder czyszczę chusteczkami, bo jest transparentne i pyli
    Zalety:
    • wydajność; nie wiem nie zużyję go nawet w połowie to bardzo dobra bo przeleży
    • zapewne długo.
    • matuje przy odpowiednim kremie i jakoś to wygląda na chwilę
    Wady:
    • zbyt mało pigmentu
    • znika z twarzy nierównomiernie
    • mam dyskomfort bo żle to wygląda i mam wrażenie że wszyscy to widzą.
    • ciągle mam zapylone opakowanie i to widać.