Toniki i hydrolaty

Mixa Płyn micelarny dla dzieci i dorosłych

• 25 lipca 2023 o 20:08
    Fajny do codzinnego użytku
    Mam cerę wrażliwą oraz mieszaną. Płyn nie podrażnił mi skóry. Dobrze zmywa makijaż. Nie wiem jak poradzi sobie z kosmetykami typowo wodoodpornymi, ale z normalnymi nie ma problemu. Oczyszczam twarz dwuetapowo i super sprawdza się jako pierwszy etap, również w dni bez makijażu. Na minus opakowanie, ponieważ po jakimś czasie oderwała mi się zatyczka.
    Zalety:
    • odpowiednio oczyszcza
    • zmywa makijaż
    • nie podrażnia
  • 26 listopada 2022 o 9:41
    Najgorszy płyn marki Mixa z dotychczasowo przeze mnie wypróbowanych. Niestety z pewnością nie jest pure, a tym bardziej very, gdyż szczypie w oczy. Poza tym nie najlepiej sobie radzi z demakijażem, zwłaszcza oka.
    Na wstępie zaznaczę, iż jestem posiadaczką cery mieszanej, ze skłonnością do zmian zapalnych oraz z oznakami wrażliwości w postaci zaczerwienienia, zwłaszcza na policzkach. Do zakupu tego płynu micelarnego skłoniło mnie przede wszystkim zaufanie do marki Mixa, której to wypróbowałam już trochę specyfików, w tym płynów micelarnych i byłam zawsze zadowolona. Nie bez znaczenia była również promocyjna cena - zapłaciłam za kosmetyk w Rossmannie około 16 złotych. Produkt zamknięty jest w butli na zatrzask o nierzucającej się w oczy, acz estetycznej szacie graficznej. Tworzywo jest przezroczyste, więc możemy monitorować ilość pozostałą w środku. Zawartość wynosi 400ml, czyli całkiem sporo. Dzięki tej ilości produkt starcza na dość długo, a więc można uznać, iż jest wydajny. Przechodząc jednak do charakterystyki, płyn jest typowo wodnisty, bez żadnych olejowych czy innych, widocznych dodatków oraz nie ma barwy. Zapach dla mnie jest właściwie niewyczuwalny, za co też plus. Micele zawarte w produkcie dobrze radzą sobie z usuwaniem podkładu czy cieni z powiek, niestety znacząco gorzej jest z domywaniem tuszu albo eyelinera. Często oko trzeba pocierać i długo trzymać zwilżony wacik na powiece, by demakijaż był w pełni skuteczny. Co mnie zaskoczyło to fakt, iż podczas stosowania płynu czułam nieprzyjemny dyskomfort i pieczenie w oku, a przecież teoretycznie to nie powinno mieć miejsca, gdyż specyfik jest dedykowany dzieciom... Oprócz mozolnego domywania to jest dla mnie kluczowa wada, która zdecydowanie wyklucza ten produkt z listy moich przyszłych zakupów. Choć trzeba oddać honor, że skóra po demakijażu jest odświeżona, a także nie ma uczucia ściągnięcia czy podrażnień. Na skórze nie pozostaje także żaden film. Podsumowując: niestety jestem mocno rozczarowana tym płynem, gdyż wcale nie jest tak delikatny jak obiecuje producent. Poza tym niezbyt dobrze sobie radzi z demakijażem, zwłaszcza oka, więc tym samym nie spełnia w sposób zadowalający swej podstawowej funkcji. Ode mnie tym razem zdecydowane nie.
    Zalety:
    • po demakijażu skóra jest odświeżona, bez uczucia ściągnięcia i podrażnień
    • właściwie niewyczuwalny zapach
    • nie pozostawia filmu na skórze
    • poręczne opakowanie wykonane z przezroczystego tworzywa
    • przyzwoita cena w promocji, które są dość częste
    • dobry skład zawierający 99,6% substancji pochodzenia naturalnego
    • produkt hipoalergiczny, bez alkoholu czy substancji zapachowych
    • dostępność np. w drogerii Rossmann
    Wady:
    • słabo radzi sobie z domywaniem makijażu, zwłaszcza w przypadku tuszu czy eyelinera
    • piecze w oczy
    juulie1
    25 października 2021 o 11:10
    średni
    Skusiłam się na ten płyn ze względu na dobry skład i fakt, że jest hipoalergiczny. Nie robi krzywdy na buzi - jest delikatny i nie ma zapachu, jednak żeby domyć makijaż trzeba się trochę pomęczyć.
    Zalety:
    • skład
    • brak substancji zapachowych
    Wady:
    • ciężko domyć makijaż
    Anita_M
    31 maja 2021 o 13:16
    Super
    Zdecydowałam się na zakup tego produktu, ze względu na zadziwiająco dobry skład. Płyn okazał się naprawdę świetny dla mojej cery, dobrze zmywa makijaż. Jedynym minusem jest to, że zbyt szybko się kończy.
    Zalety:
    • skład
    • dobrze zmywa makijaż
    • posiada neutralny zapach
    Miaa88
    8 marca 2021 o 10:47
    Średni
    Zdecydowałam się na produkt licząc na to, że będzie w sam raz dla mojej cery. Niestety słabo zmywa makijaż. Nie zauważyłam też obiecanej łagodności i ukojenia skóry. Nie podrażnia oczu. Jest w porządku, ale nie zdecydowałabym się ponownie.