Toniki i hydrolaty

OnlyBio Tonik łagodzący neutralizujący pH skóry`Olejek konopny + CBD + prebiotyki`

Onlybio Tonik łagodząco-neutralizujący PH skóry wrażliwej Olejek konopny + CBD + Prebiotyki 300ml

• 3 września 2023 o 20:59
    Nie rozumiem zachwytów - fatalny dozownik, tonik potrafi podrażniać - jeżeli komuś pasuje, to zazdrość, bo dużo i tanio - miła konsystencja, dobry skład, daje poczucie orzeźwienia
    Całą recenzję prawie zawarłam w tytule ;) Tonik kupiłam z polecenia. Długo się go stacjonarnie naszukałam a w końcu znalazłam w Auchan za jakieś grosze. Na plus: + ogromne opakowanie 300ml + cena vs jakość + produkt wegański, 99% składników pochodzenia naturalnego + certyfikat Ecocert + dobry skład: CBD + prebiotyki + lekka formuła, nie lepi się, nie pieni - praktycznie jak woda - wrażenie że jest to lekka herbatka - charakterystyczny zapach + nie szczypie w oczy + skutecznie tonuje i nawilża + daje przyjemne wrażenie orzeźwienia, chłodzenia - "efekt ice tea" :) + nie ma wrażenia, że w składzie jest olejek konopny - nie ma olejowej frakcji + długie PAO - 6 m-cy - odpowiednie do objętości + wydajny + bardzo stabilna butelka + ciekawa estetyka opakowania, przyciemniony plastik Na minus: - fatalny dozownik - przystosowany do używania wacika (to tonik nie płyn micelarny!) - konieczność przelewania do innego opakowania - nie wiem dlaczego, ale na początku użytkowania potrafił podrażniać mi skórę, która jednak szybko się przyzwyczaiła i zużyłam z powodzeniem całe opakowanie Już do niego nie wrócę, bo znam dużo lepsze produkty z idealnym dozownikiem i bardziej uniwersalnych w stosowaniu. Ale cieszę się, że spróbowałam. Biorąc pod uwagę ilość komentarzy o ryzyku podrażnienia, polecam spróbować na własne ryzyko, będąc świadomym wad. Za tę cenę warto.
    idlla
    22 kwietnia 2022 o 9:11
    Tonik „łagodzący” tylko z nazwy. Okropnie podrażnia!
    Tonik kupiłam i testowałam już dawno temu z polecenia pewnej instagramerki, która zazwyczaj poleca bardzo fajne produkty, z których większość osób jest zadowolona. Potrzebowałam akurat toniku, który po prostu będzie działał łagodząco, odświeżająco i będzie wyrównywał pH skóry. Pomyślałam więc - czemu nie wypróbować akurat tego, skoro nie widziałam jeszcze żadnej złej opinii o tym produkcie? No i żałuję. Ok, a więc w czym problem? Skład niby w porządku, wiele osób chwali sobie ten tonik, a ja (z resztą mój chłopak także) jestem mega zawiedziona. Producent zapewnia, że tonik jest łagodzący - no ja tego raczej nie doświadczyłam, wręcz przeciwnie. Tonik za każdym razem mnie podrażniał... Po aplikacji skóra od razu stawała się czerwona, piekła, była nieprzyjemnie rozgrzana - takiego efektu nie wywołują u mnie nawet mocne peelingi kwasowe. Próbowałam go nakładać zarówno na wacik jak i poprzez wklepywanie rękami. Próbowałam także zmienić żel, którym myję twarz (myślałam, że może to wina żelu). Próbowałam go stosować rano i/lub wieczorem. Przed nałożeniem toniku nigdy nie miałam podrażnionej skóry. Niestety - nic nie pomogło i tonik dalej powodował straszne podrażnienia. Uczulenia na olejek CBD czy aloes nie mam. Moja cera jest tłusta w strefie T i raczej normalna na policzkach. Więc nie mam pojęcia, co i dlaczego mnie w nim podrażnia. Zadałam nawet pytanie na Instagramie do marki OnlyBio, ale ci się wyparli, że w ogóle mają taki produkt! Podejście do konsumenta beznadziejne. Czy to możliwe, że trafiła się jakaś felerna partia tego produktu? To aż niemożliwe żeby jakikolwiek kosmetyk wywołał u mnie takie podrażnienia. Szkoda mi tylko mojej cery i pieniędzy, których na niego wydałam, bo prawie całe opakowanie wyląduje w koszu
    Zalety:
    • dobry skład
    Wady:
    • okropnie podrażnia (skóra jest rozgrzana, czerwona, piecze) !
  • 14 marca 2022 o 14:58
    Polecony od makijażystki
    Tonik poleciła mi makijażystka. Przed ślubem chciałam zadbać o swoją skórę aby makijaż wyglądał świeżo. Niesttey miałam problem z suchą skórą na twarzy i tonik razem z odpowiednim kremem polepszył jakośc mojej skóry. Do tej pory tonik został ze mną na dłużej. Tonik używam do codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • efekty
    • cena ( ok 20-25 zł)
    • dostepność ( przeważnie Allegro, ale również Hebe, Kontigo czy dział kosmetyczny w Auchan).
    SylGrem
    15 lutego 2022 o 9:24
    Rewelacja
    Tonik świetnia spełnia swoją rolę, jestem zadowolona z jego zakupu. Moja tłusta cera go uwielbia. Jest skuteczny - łagodzi i nawilża, a jednocześnie działa przeciwzapalnie (mam przez to mniej wyprysków i niedoskonałości). Skóra po użyciu jest gładka, świeża, nawilżona. Super produkt, polecam. Ten tonik stał się moim ulubionym.
    amalath
    27 grudnia 2021 o 22:34
    Solidny wybór
    Mocno obawiałam się tego produktu ze względu na wysoką zawartość aloesu w składzie, który często mnie uczula. Najwidoczniej niepotrzebnie, bo był to jeden z przyjemniejszych toników, jakich używałam. Używałam go zarówno w normalnej pielęgnacji, jak i w zmieszaniu z glinką jako dodatek do maseczki i w obu wypadkach dobrze się sprawdził. Dawał mi zarówno uczucie świeżości, jak i dodatkowego nawilżenia i o ile może nie jest to najlepszy tonik, jakiego kiedykolwiek używałam, to przy dużym opakowaniu i dość przystępnej cenie jest bardzo fajną opcją. Największym minusem jest opakowanie. Nie używam wacików nakładając tonik, a przechylając butelkę by wydobyć produkt na rękę sprawia się, że mechanizm w niej umieszczony przestaje działać. W efekcie dużo produktu marnowało mi się przy walce z nabraniem go na dłoń. Najczęściej po prostu go odkręcałam.
    Zalety:
    • Odświeża i koi
    • Szybko wchłania się w skórę
    • Duża pojemność
    Wady:
    • Opakowanie nie pozwalające na łatwe dozowanie produktu i wymagające trzymania butelki w konkretnej pozycji, by można było nałożyć tonik