Dezodoranty i antyperspiranty

Arganove Naturalny dezodorant mineralny ałunowy roll-on `Werbena egzotyczna`

Selije
    28 listopada 2023 o 20:34
    Chybiony zakup
    Wybrałam ten dezodorant ze względu na zgrabne opakowanie i naturalny skład. Wcześniej używałam ałunu jako dezodorantu i sprawował się bardzo dobrze, więc liczyłam na taki sam efekt plus przyjemny zapach. Oj, zawiodłam się na całej linii... Dezodorant, wg mnie, zwyczajnie śmierdzi spoconą pachą. Zdecydowanie nie jest to werbena ani cytrusy. Jego działanie trwa jakieś 3 godziny, po czym zaczynamy pachnieć gorzej niż bez użycia dezodorantu. Wypróbowane zarówno w leniwy dzień spędzony na kanapie, jak i na siłowni. Odradzam - stracone pieniądze i zepsute samopoczucie po użyciu.
    Zalety:
    • Zgrabne opakowanie
    Wady:
    • Przykry zapach,
    • Nieskuteczny,
    • Mało wydajny
  • 4 lutego 2023 o 13:03
    najgorszy dezodorant ever!
    Dezodorant zawodził w każdej sytuacji. Stosowany od lata do grudnia nie popisał się ani razu. Nie chroni i nie daje uczucia świeżości. Nawet nie maskuje zapachu potu bo sam nieładnie pachnie. Trudno mi stwierdzić co to za zapach, ale na pewno nie jest to zapach werbeny, ani cytrynowy, ani ziołowy, raczej bliżej mu do stęchlizny. Raczej niewydajny. Używałam na zmianę z innym, działającym i spełniającym swoją rolę kosmetykiem. Zdarzało się, że po kilku dniach od nieużywania, ten od Arganove zasychał i blokował się roller, więc bardzo niewygodny w użyciu i na dodatek nieskuteczny. Nie polecam.
    Zalety:
    • absolutnie nie ma żadnych
    Wady:
    • brak ochrony przed poceniem się
    • nie neutralizuje zapachu potu
    • brak obiecanego zapachu werbeny
    • skłonność do zasychania, przez co blokuje się roller
  • 18 listopada 2022 o 20:23
    Skuteczny i nieinwazyjny
    Jest to mój pierwszy naturalny dezodorant. Skusiłam się na niego, ponieważ wcześniej stosowałam antyperspiranty, ale nawet przy dłuższym niestosowaniu ich nie pociłam się zbyt wiele. Doszłam zatem do wniosku, że szkoda ingerować w naturalne procesy organizmu silnymi antyperspirantami. Dezodorant Arganove sprawdził mi się bardzo dobrze, nie zauważyłam różnicy w stosunku do silniejszych produktów, nie pociłam się podczas jego użytkowania.
    Zalety:
    • skuteczność
    • naturalny skład
  • 23 października 2022 o 11:28
    Nawet polubiłam
    Delikatny zapach, skutecznie redukuje potliwość, szybko się wchłania i nie robi plam na ubraniach. Minusem jest podrażnianie skóry wiec odradzam użycia w dniu, którym goliło się pachy.
  • 23 maja 2022 o 13:51
    Kiepski
    Dezodorant kupiłam zachęcona pozytywnymi opiniami. Według zapewnień producenta chroni przed potem i daje długotrwałe poczucie świeżości. Nie mam problemów z nadmierną potliwością i mimo tego dezodorant nie spełnił obietnic producenta. Nie ma mowy o neutralizacji zapachu potu, mam wrażenie że jest wręcz odwrotnie. Sama kompozycja zapachowa również ulatnia się bardzo szybko. Niestety nie zużyję opakowania.