Kremy pod oczy

Nacomi Rich & Comfy, Regeneration Eye Cream Odmładzający krem pod oczy z awokado i ceramidami

Nacomi Avocado + Ceramides Krem pod Oczy 15ml
Nacomi Rich&comfy regeneration Avocado

evering
    29 marca 2025 o 15:34
    Zaskakująco dobry
    Mam spore cienie i opuchnięcia pod oczami, ale od kremu pod oczy potrzebuję przede wszystkim dobrego nawilżenia. Krem ma konsystencję musu, który jakby roztapia się w kontakcie ze skórą. Dobrze współgra z makijażem, nie zauważyłam żeby rolował się nawet po nałożeniu większej ilości. Zapach jest bardzo delikatny. Nawilżenie jakie zapewnia jest na całkiem zadowalającym poziomie, poradził sobie nawet podczas wietrznej zimy. Działa też kojąco w przypadku podrażnień. Bardzo wydajny, jeden słoiczek wystarczył mi na dobrych kilka miesięcy. Mały minus za opakowanie - plastikowe wieczko dość szybko pękło.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Wady:
    • nietrwałe opakowanie
  • 2 marca 2025 o 15:22
    Taki sobie
    Krem jest bardzo gęsty, wręcz zbity i trzeba go rozgrzewać w palcach. Nie mam problemów ze skórą pod oczami, nie jest przesuszona czy opuchnięta. Zwyczajnie nawilżam, aby szczególnie zadbać o tę strefę. Przyznam szczerze, że nie zauważyłam spektakularnych efektów, ale jest dość wydajny, nawilża i dobrze trzyma się pod okiem. Dla mnie jednak problematyczna jessą wygodne w użytkowaniu. Ja nie lubię wyrzucać niedokończonego kosmetyku a w tym słoiczku tuż pod zakrętką słoiczek ma zagięcie, z którego trudno jest wydostać resztki. Jak dla mnie bez sensu, można takie opakowanie zrobić inaczej. Podsumowując, nie kupię tego kremu, ponieważ nie pasuje mi konsystencja kremu oraz słoiczek.
  • 25 lutego 2025 o 11:50
    Świetny produkt w tragicznym opakowaniu!
    Nacomi Rich & Comfy Regeneration Eye Cream to świetny krem pod oczy, który naprawdę dobrze nawilża i odżywia skórę. Ma bogatą konsystencję, ale po rozgrzaniu palcami ładnie się rozprowadza i nie jest ciężki ani tłusty. Skóra po nim wygląda na wypoczętą i miękką. Niestety, jego największy minus to opakowanie – słoiczek jest po prostu niewygodny i mało higieniczny. Gdyby miał lepsze opakowanie, byłby prawie idealny. Mimo wszystko, warto go mieć, bo naprawdę dobrze działa!
    Zalety:
    • Intensywnie nawilża i odżywia skórę pod oczami
    • Po rozgrzaniu palcami dobrze się rozprowadza
    • Nie podrażnia, nadaje się do wrażliwej skóry
    • Wydajny – wystarczy niewielka ilość
    Wady:
    • Słoiczek – niewygodne i niehigieniczne opakowanie
  • 19 lutego 2025 o 14:13
    Bardzo dobry zamiennik Kiehlsa
    Ten krem to dla mnie odkrycie roku, jedno opakowanie starczyło mi na dwa miesiące. Po długim stosowaniu kremu pod oczy z awokado z Kiehlsa, uważam, że ten krem z Nacomi to jego bardzo, ale to bardzo dobry zamiennik. Wart swojej ceny, silnie nawilża, pięknie pachnie. Jego wadą według mnie to opakowanie, bardzo nie lubię słoiczków oraz gęsta konsystencja.
  • 9 lutego 2025 o 20:49
    ani rich, ani comfy
    Krem pod oczy z olejkiem arganowym od Nacomi to produkt, który dobrze znam i bardzo lubię – sprawdza się u mnie świetnie, dlatego z dużą ciekawością sięgnęłam po „awokadową” propozycję marki. Rich & Comfy był dla mnie nowością, a dodatkowo zachęciły mnie liczne pozytywne opinie i porównania do kultowego kremu z awokado od Kiehl’s, który również bardzo cenię. Niestety, moje oczekiwania szybko rozminęły się z rzeczywistością. Już przy pierwszym użyciu zauważyłam, że krem Nacomi nie przypomina Kiehl’sa ani trochę. Jego konsystencja jest zbita, dość tępa i wymaga chwili rozgrzania, zanim stanie się bardziej plastyczna. W porównaniu do bogatego, tłustego kremu Kiehl’s, który otula skórę pod oczami, ten produkt jest dużo mniej komfortowy w aplikacji. Jeśli chodzi o działanie, nie zauważyłam spektakularnego nawilżenia ani regeneracji. Co więcej, nie współgrał dobrze z makijażem – potrafił się warzyć pod korektorem, co dla mnie jest dużym minusem. Kolejnym mankamentem jest mało higieniczne opakowanie – słoiczek wymaga nabierania kremu palcami, co nie jest najwygodniejszym rozwiązaniem. Plusem jest przystępna cena – w Hebe można go kupić za stosunkowo niewielkie pieniądze. Mimo to, po zużyciu całego opakowania wiem, że nie wrócę do tego kremu. Jeśli ktoś szuka dobrego nawilżenia i komfortowej aplikacji, lepiej wybrać sprawdzonego Kiehl’sa lub po prostu pozostać przy wersji z olejkiem arganowym od Nacomi.
    Zalety:
    • przystępna cena
    Wady:
    • zbita, trudna konsystencja
    • nie nawilża jakoś spektakularnie
    • warzy się w połączeniu z kosmetykami kolorowymi

Zobacz także inne Kremy pod oczy