Kremy pod oczy

Yoskine Geisha Gold Secret, Krem olejkowy pod oczy i na powieki z herbatą matcha

Yoskine Geisha Gold Secret
DAX Cosmetics Geisha Gold Secret Olejkowy Krem pod oczy 15ml
Dax Cosmetics
DAX Cosmetics Geisha Gold Secret Olejkowy Krem pod oczy 15ml

Mela345
    9 grudnia 2024 o 16:32
    BAZOWY, LEKKI, NA CO DZIEŃ
    Plusy (+) - nawilża - precyzyjna tubka - efekt glow pod oczami - dostępność Minusy (-) - cena - efekt wypoczęcia brak - nie robi nic więcej oprócz podstawowego nawilżenia, nie odżywia ani nic z tych rzeczy:/
  • 14 października 2024 o 21:13
    Nie wypełnia zmarszczek, ale jest przyjemny w stosowaniu
    Nie robi głównej rzeczy, do której go kupiłam - czyli nie redukuje zmarszczek - dlatego nie kupię go ponownie. Jeżeli komuś zależy tylko na nawilżeniu, to się sprawdzi. Można stosować pod makijaż. Ma bardzo przyjemną konsystencję i ładnie pachnie.
    Zalety:
    • przyjemne się go aplikuje
    • nawilża
    • ładnie pachnie
    • jedwabista konsystencja, nie obciąża
    • nie podrażnia oczu
    Wady:
    • nie redukuje zmarszczek
    • nie redukuje cieni
    kora777
    26 kwietnia 2024 o 15:34
    Pozytywne wrażenia
    Do kremów pod oczy mam umiarkowanie entuzjastyczny stosunek. Nie zaszkodzą, ale też nie wierzę że działają lepiej niż porządny krem do twarzy z substancjami aktywnymi. Na szczęście nie mam nadwrażliwych spojówek i niestraszne mi preparaty z retinolem czy Wit C. Ale skuszona przeceną zdecydowałam się na zakup w ramach kosmetyczki "wyjazdowej". Nie żałuję - bezproblemowo i miło się go użytkuje. To mini krem w eleganckiej srebrnej tubce, o białej lekko żelowej konsystencji (nie czuję olejku po rozprowadzeniu, raczej treściwy, o dobrym ślizgu). Dzięki tym walorom wystarczy odrobina żeby rozprowadzić go na powiekach i kącikach zewnętrznych, więc wróżę mu długą wydajność. Napina wygładza i rozjaśnia skórę, wydaje się aksamitna i wypoczęta. Nie spłyca zmarszczek, nie likwiduje worków (żaden krem tego nie robi), za to delikatnie nawilża więc to raczej efekt optyczny niż efekt lasera. Nie świeci się jak wazelina, nie klei, daje jedwabiste wykończenie i nie obciąża delikatnej skóry - jest niewyczuwalny. Współgra z pudrem, spf-em, serum i nie rozmazuje mascary. Nawet nałożony w nadmiarze nie roluje się, nie nasila wysypki / grudek na policzkach ani łzawienia. Typowy nawilżająco wygładzający preparat, niemal luksusowy w stosowaniu - jeśli nie oczekuje się cudów, to będzie przyjemnym uzupełnieniem pielęgnacji.
    Drogeria Super-Pharm
    Marza97
    22 lutego 2024 o 19:58
    Całkiem fajny kremik
    Krem ten kupiłam na promocji w Hebe za jakieś 20 złotych, więc była to bardzo dobra okazja. Zachęciło mnie wiele pozytywnych opinii tutaj, więc tym bardziej chciałam go na sobie wypróbować. Nie miałam do czynienia z marką Yoskine, więc był to mój pierwszy strzał. Krem jest w ładnym srebrnym eleganckim opakowaniu- tubce. Po opisie myślałam, że będzie miał lekko olejkową konsystencję, ale ma formułę lekkiego kremu, może jest nawet ciutkę żelowy. Generalnie to fajnie się rozprowadza i dobrze się wchłania, dobrze nawilża okolice oka, nada się pod makijaż, nic się nie roluje pod nim. Nie spłyca zmarszczek, ale po nałożeniu tego kremu wyglądają optycznie na mniejsze. Okolica oka wygląda na mniej zmęczoną. Na plus to wydajność, nie potrzeba dużej ilości do rozprowadzenia aby nawilżyć dobre skórę. Polecam, warto wypróbować. Jeśli spotkam na promocji to myśle, że kupię ponownie.
    • nawilżenie
    • dobrze się wchłania
    • nada się pod makijaż
    • można złapać na promocji
  • 10 lutego 2024 o 14:08
    Spodziewałam sie po nim znacznie lepszego działania
    Zazwyczaj nie zwracam uwagi na kosmetyki Yoskine ponieważ ta marka leży poza moimi zainteresowaniami jeśli chodzi o składy kosmetyków pielęgnacyjnych. Nie mniej jednak dałam się skusić nazwie „ olejkowy krem pod oczy”. Recenzentka emma-e4 ujęła w swojej opinii dokładnie to co ja chciałam napisać. Nazwa sugerowała bardziej tłustą , olejkowa i treściwą konsystencję a tak na prawdę jest to zwykły krem. Wchłania się szybko w skórę , nie pozostawia ochronnej otulającej warstewki. Jest lekki i nawilża na przyzwoitym poziomie ale dla mojej wymagającej skóry to za mało. Dobrze współgra z kosmetykami użytymi do makijażu ponieważ korektor nie roluje się na nim , nie spływa. W mojej ocenie jest to produkt bezzapachowy co spodoba się szczególnie wrażliwcom. Dla mnie nie jest to ani minus ani plus bo nie mam problemów z perfumowanymi kosmetykami. Nigdy nie miałam żadnych podrażnień czy łzawienia oczu. Na plus fakt że krem delikatnie napina skórę i optycznie poprawia jej wygląd. Niestety nie zaobserwowałam zmniejszenia cieni , worków o zmarszczkach już nie wspomnę. Po prostu nie wierzę w magiczna moc kremów likwidujących ten defekt urody. Ode mnie dodatkowy punkt za ładne opakowanie. Zarówno kartonik jak i srebrna tubka prezentują się elegancko i luksusowo . Krem zużyłam i krzywdy mi nie zrobił. Delikatnie nawilża ale ja szukam czegoś mocniejszego. Moim KWC nie zostanie.
    • PLUSY
    • bezzapachowy
    • szybko się wchłania przez co nadaje się pod makijaż
    • łatwo dostępny
    Wady:
    • MINUSY
    • słabe nawilżenie,
    • brak otulającej warstewki
    • nie zmniejsza widoczności zmarszczek,
    • nie redukuje cieni po oczami, obrzęków
    • wysoka cena -38zł

Zobacz także inne Kremy pod oczy