Róże do policzków

Avon 2 in One Cushion Cloud Creamy Lip & Cheek Colour 2 w 1 szminka i róż

• 8 kwietnia 2022 o 23:25
    Nie nadaje się jako szminka
    plusy: + gęsta kremowa konsystencja + umiarkowanie intensywny kolor, odbiegający bardzo od katalogowego + aplikator w formie dość miękkiej gąbeczki minusy: - mało precyzyjna - nietrwała - zbiera się w kącikach ust - tworzy grudki - podkreśla suche skórki - trudno ją równomiernie rozprowadzić - ciężko się wyciska z opakowania inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność + wygodna forma tubki
  • 17 listopada 2021 o 18:34
    Jeden z ulubieńców
    Zazwyczaj sceptycznie podchodzę do takich wielofunkcyjnych produktów, uważam że „jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego”. Ale jakimś cudem ten wynalazek od Avonu znalazł się i u mnie. Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona - uwielbiam efekt tego produktu na ustach ! Ma bardzo lekką konsystencję, jakby musu. Wchłania się w usta, pozostawiając piękny naturalny kolor brudnego różu ( posiadam odcień Pillowy Pink, chyba najciemniejszy w gamie kolorystycznej) . Nie czuć, ze mamy coś na ustach, które są jednocześnie dobrze nawilżone. Ten niepozorny kosmetyk jest dosyć dobrze napigmentowany ( chyba że to akurat ten odcień?). Chcąc używać go jako różu, należy nałożyć dosłownie odrobinę. Ciężko mi go oceniać od strony tej drugiej funkcji, bo preferuje klasyczną metodę nakładania różu do policzków. Natomiast jako produkt do ust to zdecydowanie jeden z moich ulubieńców, a zaznaczam że szminek błyszczyków i pomadek mam od groma i jeszcze więcej. Opakowanie bardzo mi się podoba - małe, poręczne, matowe, różowe, kobiece. Odpowiada mi gąbeczka w kształcie kulki przez którą wydobywa się kosmetyk. Niestety wiem, że Avon będzie wycofywał to cudeńko, dlatego zamierzam zamówić więcej odcieni z gazetki wyprzedażowej.
  • 15 marca 2021 o 15:05
    Zaskakująco fajny produkt
    Do kosmetyków marki Avon podchodzę z rezerwą,bo więcej było niewypałów niż udanych zakupów. Tego produktu nie kupiłam w katalogu,bo ceny mają zawrotne,ale nadażyła się okazja i kupiłam ją po taniości przez olx z promocyjna przesyłka. Produkt ma przyjemną gabeczke, która rozprowadza na ustach gęsty żel, przy okazji ładnie ją rozmazowuje na ustach tworząc bardzo naturalny efekt. Kolor jest bardzo subtelny i świetnie się w nim czuje na codzien. Na policzkach aplikator pozostawia kropeczki koloru,które po wklepaniu palcem tworzą delikatną mgiełkę. Taki zdrowy rumień. Od rana jak nałoże krem i lekki podkład wystarczy mi trochę koloru na usta i policzki. Ten produkt świetnie się sprawdza,bo tworzy na twarzy spójna całość i nie wygląda sztucznie. Niestety produkt krótko utrzymuje się na skórze zarówno na ustach jak i na policzkach szybko się ściera. Bardzo jestem zadowolona z tego zakupu i jestem sklonna kupić kolejny kolor.
  • 1 października 2020 o 17:07
    Jestem na tak :)
    Kolory są delikatne i matowe, których praktycznie nie czuć na ustach. Produkt posiada aplikator z gąbeczką, która bardzo ładnie rozprowadza go na ustach. Zawartość olejku kokosowego sprawia, iż usta są nawilżone. Ja stosuję go tylko jako szminkę, gdyż jakoś za różami na policzkach nie przepadam. Powiem Wam, że naprawdę jest to bardzo fajny kosmetyk i sprawdzi się każdej z Was. Jest 8 różnych odcieni do wyboru. Ja posiadam Dreaming of Blossom, który idealnie pasuje do mojej karnacji i jest praktycznie mam wrażenie nawet niewidoczny na pierwszy rzut oka.
    Zalety:
    • wygodny aplikator z gąbeczką
    • pigmentacja bardzo dobra
    • nie wysusza
    • fajna gama kolorów do wyboru
    Wady:
    • trochę za szybko się zjada
  • 17 lipca 2020 o 18:15
    Róż czy szminka ?
    Jako nowy produkt Avon wypuścił 2w1 szminka i róż. Przetestowałam ten produkt jako szminkę (do różu w płynie nie potrafię się przekonać). Występuje w kilku kolorach, więc mamy w czym wybierać, choć są one bardziej delikatne, subtelne, nude... Osoba, która lubi mocny kolor może nie być zadowolona. Produkt opisany jest jako: "Lekki jak chmurka" - ma bardzo delikatny, matowy kolor. Po rozprowadzeniu bardzo ładnie wygląda na ustach, wykończenie ma matowe ale nie zastyga na ustach i nie tworzy skorupy. Można powiedzieć, że mat z nawilżeniem jednocześnie. "Miękki jak poduszeczka"- przy zakończeniu opakowania w kształcie ładnej tubki w kolorze brudnego różu mamy okrągłą gąbeczkę (kulkę). Produkt z niej dozowany jest w idealnych ilościach pozwalających na równe pokrycie ust. Nie wylewa się nigdzie bokami, nie wypływa w nadmiarze. W dodatku aplikator jest bardzo miękki co pozwala na przyjemne rozprowadzenie produktu. "Niebiańsko nawilżający" - szminka posiada w składzie olejek kokosowy co daje nam efekt nawilżenia. Po kilkukrotnym przetestowaniu mogę powiedzieć, że szminka jest przyjemna, nadaje się do codziennego użytkowania. Jeżeli chodzi o jej trwałość to nie jest powalająca, ale po delikatnym starciu można dołożyć produktu i nie widać różnicy. Nie zjada się w nieprzyjemny sposób. Równomiernie się ściera. Ma bardzo ładny, świeży zapach.
    Zalety:
    • praktyczne opakowanie
    • przyjemny aplikator
    • intensywne kolory
    • matowe wykończenie z nawilżeniem
    • nie wysusza ust
    • 2w1 róż i szminka
    • lekkość produktu
    Wady:
    • trwałość