Róże do policzków

Maybelline New York Dream Matte Blush Kremowy róż do policzków

Maybelline Dream Matte Blush Róż do Policzków 80 Burgundy Flush

• 24 sierpnia 2022 o 10:24
    Świetny, budżetowy róż w kremie
    Od jakiegoś czasu przestawiłam się na róże w kremie, ponieważ na co dzień nie używam podkładu, a róże w kamieniu na nagiej skórze potrafią wyglądać zbyt ciężko. Róż od Maybelline kupilam na przecenie w Superpharmie - w cenie regularnej pewnie na pierwszy raz bym się nie skusiła, natomiast teraz uważam, że jest w pelni jej wart. Polecam przy mniejszym budżecie polowanie na niego w promocji, lub po prostu kupno w drogerii internetowej. Posiadam odcień flirty pink, idealny dla cery o różowym pigmencie - świetnie stapia się z naturalnym kolorytem. Aplikacja rózu jest bardzo przyjemna - nigdy nie zrobił mi plam, w przeciwieństwie do paru testowanych przeze mnie róży pudrowych. Opakowanie jest małe, poręczne, idealne do wrzucenia do wakacyjnej kosmetyczki. Natomiast zauważyłam niepokojącą rzecz - powoli znika ze sprzedaży. Czy to znaczy, że Maybelline decyduje się na wycofanie tak świetnego produktu? Byłaby to wielka szkoda.
    Zalety:
    • Wybór odcieni - każdy coś dla siebie dobierze
    • Jedwabista formuła
    • Łatwa aplikacja bez plam
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Dostępność - zauważyłam znikanie produktu z półek
    Drogeria Super-Pharm
  • 18 stycznia 2022 o 23:52
    Dobry róż na codzień
    Polubiłam się z tą formą róży. Kremowa konsystencja sprawia, że nakłada się on szybko i bez problemu łączy się i blenduje z moim kremem BB. Daje efekt bardzo naturalnych, zarumienionych policzków. Dlatego często go stosuję przy moich porannych makijażach, kiedy na nic nie mam czasu. Jest też dosyć trwały, choć po jakimś czasie robi się mniej intensywny niż w chwilę po nałożeniu, dlatego też nie boje się go nałożyć w wiekszych ilościach. Posiadam go w zgaszonym kolorze Mauv. Jest on ok, choć żałuję, że nie zdecydowałam się na bardziej świeży , cukierkowy kolor. Ten niewątpliwie, wygląda na mnie bardzo naturalnie i myślę, że sprawdzi się większości karnacjom. Na plus jest też jego wydajność. Używam go ok. 1,5 roku, i w dalszym ciągu nie widzę denka.
  • 21 września 2021 o 19:18
    Mój pierwszy róż i już przepadłam
    Był czas, że bałam się używania różu do policzków. Aż skręcało mnie na myśl o sztucznym efekcie uzyskiwanym przez niektóre Panie, głównie starsze. Dopiero kilka artykułów i filmików o tematyce beauty przekonało mnie, że osoba taka jak ja mogłaby spróbować kremowego różu w delikatnym, różowym odcieniu. Sięgnęłam po róż Maybelline w odcieniu Flirty Pink. To prześliczny, dziewczęcy odcień, przywodzi na myśl łagodny rumieniec. Róż zgodnie z opisem producenta posiada kremową konsystencję i bajecznie się aplikuje. Nawet osoba początkująca nie zrobi sobie nim krzywdy. Ma ładne, matowe wykończenie. Można nim ładnie stopniować efekt. Sama aplikuję go palcem i w tej wersji sprawdza się znakomicie. Stosowałam go głównie na kości policzkowe i skronie, nie sprawdził się tylko na nosie, jako tzw. drunk blush, ale nie mam mu tego za złe, być może po prostu taki typ makijażu nie pasuje do mnie. Produkt znajduje się w małym, solidnym słoiczku i jest niesamowicie wydajny. Używam go prawie od roku i jeszcze nie zdążyłam skończyć pierwszego opakowania. Największym minusem produktu jest wysoka cena w drogeriach stacjonarnych, ale na szczęście udało mi się znaleźć ten róż w drogerii internetowej w bardzo korzystnej cenie.
    Zalety:
    • śliczny odcień
    • łatwa aplikacja palcem
    • kremowa konsystencja
    • dobry dla początkujących
    • solidne opakowanie
    • wysoka wydajność
    • niska cena w drogeriach internetowych
    Wady:
    • wysoka cena w drogeriach stacjonarnych
  • 26 sierpnia 2021 o 20:37
    Ulubiony róż
    Za różami do policzków nigdy nie przepadałam i unikałam ich jak ognia. Jednak od pewnego czasu pojawił się trend na kremowe konturowanie, przez co stwierdziłam, że spróbuję z różem w takiej formie. Dream Matte Blush posiadam w kolorze nr.10 - zgaszony odcień różu (przepiękny :-)). Produkt aplikowałam zarówno palcami, jak i gąbką i za każdym razem byłam zadowolona z efektu. Róż bez problemu wtapia się w resztę makijażu, nie robi plam i łatwo się blenduje. Będzie też fajną opcją dla początkujących, bo pigmentacja jest w sam raz, można go też budować. Sam odcień dodaje świeżości i blasku twarzy. Polecam dla osób, które nie potrafią przekonać się do używania różu w codziennym makijażu. ZALETY Odcień Szybka i łatwa aplikacja Pięknie wtapia się w skórę Nie robi plam Daje naturalny efekt Trwały Opakowanie WADY Brak
    Zimmi
    17 maja 2021 o 14:58
    Świetny
    Estetyczne opakowanie, dobra konsystencja,. Poza tym wygdne nakładanie, nie trzeba mieć wprawy bo trudno jest zrobic sobie nim krzywdę. Pewnie wyprbuje równiez inne kolory.